Skocz do zawartości

[Rower] Specialized S-Works M5 HT 2009

Nawrotek

Rekomendowane odpowiedzi

O NIE ! Oczywiście nie miałem "przyjemności jeździć", ale wszyscy z zawodowców, którzy na tym jeżdżą m.i. Galiński psioczą na niego strasznie .

Na pewno Marek jeździ na amorku Speca? Zawsze widziałem go na Magurze :P

Fajny sprzęt się zapowiada :) w sumie jak każdy Spec :)

Według mnie szukaj starszego Sida WC (białego) lub nowego też białego, będzie super pasować.

• 2 tygodnie później...

Hamulce dostały nowy kolor ;) poprawi się tu i tam i powinno być ok, do tego dojdzie skrócenie przewodów i alu śrubki więc będzie nieco lżej :)

Kasetę z tyłu mam 34T, więc zaryzykuję 2x9. Korba dostanie jeszcze czerwone śrubki do środkowego blatu. Jej waga to 659g + suport 102g , czyli 761g

Fotki poniżej

Korba: http://picasaweb.google.pl/cube.fan.1992/Specialized#5432895349639586370

Hamulce: http://picasaweb.google.pl/lh/photo/ry4xTKr6GbMylNqvigrh9Q?feat=directlink

Tarcza hamulcowa waży 143g, czyli nie jest źle względem XTR-a

A juicy 3 odpowiednio 264g i 279g

Takie rozwiazanie, czyli usuniecie 22t, troche sie kloci z pomyslem 2x.., jedyna zaleta to mniejsza waga.

Linia lancucha pozostaje taka sama, a caly naped staje sie duzo twardszy a w niektorych przypadkach podjazdy nie do wycisniecia ale to oczywiscie zalezy gdzie kro jezdzi.

Nawrotek przypuszczam tam gdzie jezdzisz to raczej plasko nie jest, poszukaj jakis zebatek do tej korby, jak dla mnie to 26/40 z przesunieciem mocowania i wtedy taki naped ma sens.

A tak poza tym to ta korba zawsze mi sie podobala, tzn od momentu jak ja zmienilem na 970-ke, ktora dla mnie wyglada duzo gorzej.

• 4 tygodnie później...

Bar Ends: Out 0

Bar Plugs: WCS 4

Bottle Cage: Carbon Tuned 20

Brake Front: Avid Juicy 3 264

Brake Rear: Avid Juicy 3 279

Brake Discs: Shimano CL 286

Cables: Accent 50

Cassette: XT 11-34 293

Chain: XTR 265

Crankset: XTR 960 797

Derlr Front: XT 148

Derlr Rear: XTR 970 198

Fork: Rock Shox SID Team 2005 (Bieżnia sterów i gwiazdka wliczone w wagę) 1350

Frame: S-Works M5 2009 1523

Grips: Accent Lite 23

Handlebar: WCS Wet Black 31.8 560mm 154

Headset: Dartmoor Moloko 80

Pedals: Crank Bros 284

Seat: Selle Italia Thoork 225

Seatpost: S-Works Carbon 221

Seatpost Clamp: S-Works 18

Shifters: Sachs Quartz 88

Skewers: Bolt-On 64

Stem: Pro PLT 100mm 31.8 120

Tire Front: Maxxis 330 317

Tire Rear: Maxxis 330 317

Top Cap: Alu Tuned 5

Tubes: Maxxis Ultralight 250

Wheel Front: Fulcrum RedMetal 5 885

Wheel Rear: Fulcrum RedMetal 5 1052

Misc Option : 50

Overall 9633

Rogi poszły do piekła - kiera będzie monkey lite sl , mostek prawdopodobnie rotor jakiś koło 100 gram więc powinno być lżej :)

Ten biały to tak z braku laku na razie zamontowany :)

Podoba mi się:)

Ale żeby nie było muszę się doczepić, skróć jeszcze pancerz przedniej przerzutki - brzydko wygląda i moze się tam zbierac syf. Tak w ogóle to widzę tutaj czerwono - czarne nokony. (wątpie żeby linki + pancerze z Accenta ważyły 50g) ;)

PS. Graty amora, uwielbiam prace tych SID'ów z '05r. Tylko w moim brakuje mi blokady, ale za to jest lżejszy ;)

No i żeby nie było czekam na jakieś lekkie koła ~300g w dół, najlepiej pod 6 śrub i wtedy ~100g w dół na tarczach :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...