Skocz do zawartości

[Rower] Specialized S-Works M5 HT 2009

Nawrotek

Rekomendowane odpowiedzi

Zapowiada się ciekawie (niestety tylko wygląd) bo specyfikacja uboga...Ale rozumiem koszta, chyba wiele osób ma z tym problem:) Tylko zaprzeczeniem tego są opony, nie rozumiem po co kupować opony za ~200zł żeby jeździć na nich po szutrze/szosie. Nawet jak masz jakąś okazje dorwać je powiedzmy za 150zł to i tak są to pieniądze wyrzucone w błoto, lepiej zainwestować w coś co naprawdę może Ci się tu przydać. Zastanów się nad tym...Lepiej naprawdę dozbierać chociażby do hamulców niż kupować te oponki.

Rozumiem że dzięki nim zejdziesz najbardziej z wagą, ale nie o to w tym chodzi (przy tym projekcie najpierw stawiałbym własnie na hamulce/koła) które naprawdę będą mocno odbiegać od ramy/amora.

PS. Sam używałem kiedyś takich opon i mam je nadal (na połce) i wiem co są warte, idealne są na szybkie szutrowe trasy (złapałem tylko jednego kapcia) są godne polecenia na coś takiego, bo szybka, lekka opona, ale nie za te pieniądze gdzie naprawdę można za tą kasę poszaleć w projekcie. W dodatku ja za te opony zapłaciłem 60zł, a ty jak widzę chcesz je kupić nowe:)

Pozdrawiam:)

Opony to sprawa indywidualna i myślę że na tym powinniśmy temat zakończyć.

Zgadzam się z tobą Robert, jest to sprawa indywidualna, tylko po co? 200zł za opony, gdzie te 200zł może przydać się w innym miejscu.

PS. Tarcze to 6 śrub czy centerlock?

Jak moge doradzic to zmiane tego mostka ritchey czy jak mu tam wcs.... nie chce tego nazywac wiocha ale...

moze jak chcesz bialy to ultimate?

Popieram!

Troszke okplepane, do tego roweru przydało by się coś unikatowego...

A tak wyczytałem, z katalogu ze 120gram sztuka ważą. No moje tarcze liczy się bez nakrętek, bo i waga jest wliczona w koła.

Skoro tyle, to nawet nie opłaca się ich zmieniać. Obecne ważą 286 gram komplet

Co do mostka, to za 219zł nic lepszego nie kupię. Ten new ultimate mnie nie porywa

Jeśli aktualnie masz jakieś tarcze które ważą 286g, to nie zmieniaj na XTR'a...Wagowo nic nie zyskasz, może 10g, a kosztują dużo jak na tak ciężkie tarcze.

Lepiej poczekaj jak zmienisz koła na 6 śrub i wtedy kupisz tarcze ~80g/sztuka i wtedy już się opłaca.

PS. Nigdy nie kieruj się wagami katalogowymi, jest wiele miejsc na których są zdjęcia na wadze niektórych elementów np. GALERIA LB i to jest najbardziej obiektywne.

A mi o uszy obiło się że to kicha straszna (źródło JBG2 team). Blokada puszcza, co wyścig trzeba to serwisować, nierównomierna praca, po prostu słabo! :)

Zaznaczam że nie jeździłem, tylko tyle dowiedziałem się od jednego z serwisantów tego teamu.

Jeśli bardzo często walisz sprinty to jest plus.

Po za tym, Fututre Shock cierpi jeszcze na choroby wieku dziecięcego. Zwłaszcza brain który pracuje tak jak w pierwszych Epicach. Pierwsze uderzenie w przeszkodę jest bolesne. Dobre ustawienie widelca, trudne. To nie jest idealny widelec, przynajmniej na razie.

Jeśli pracuje tak jak E160TA to jest wyjątkowo mizerny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...