Wojtekmtb Napisano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Reba będzie tu super pasować także kupuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Zapowiada się ciekawie (niestety tylko wygląd) bo specyfikacja uboga...Ale rozumiem koszta, chyba wiele osób ma z tym problem:) Tylko zaprzeczeniem tego są opony, nie rozumiem po co kupować opony za ~200zł żeby jeździć na nich po szutrze/szosie. Nawet jak masz jakąś okazje dorwać je powiedzmy za 150zł to i tak są to pieniądze wyrzucone w błoto, lepiej zainwestować w coś co naprawdę może Ci się tu przydać. Zastanów się nad tym...Lepiej naprawdę dozbierać chociażby do hamulców niż kupować te oponki. Rozumiem że dzięki nim zejdziesz najbardziej z wagą, ale nie o to w tym chodzi (przy tym projekcie najpierw stawiałbym własnie na hamulce/koła) które naprawdę będą mocno odbiegać od ramy/amora. PS. Sam używałem kiedyś takich opon i mam je nadal (na połce) i wiem co są warte, idealne są na szybkie szutrowe trasy (złapałem tylko jednego kapcia) są godne polecenia na coś takiego, bo szybka, lekka opona, ale nie za te pieniądze gdzie naprawdę można za tą kasę poszaleć w projekcie. W dodatku ja za te opony zapłaciłem 60zł, a ty jak widzę chcesz je kupić nowe:) Pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Opony to temat rzeka... Jak moge doradzic to zmiane tego mostka ritchey czy jak mu tam wcs.... nie chce tego nazywac wiocha ale... moze jak chcesz bialy to ultimate? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emorider Napisano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Nie kupuj tych opon, weź lepiej jakieś RK albo RoRo przynajmniej. Rama bardzo ładna, zawsze mi się podobała. Będzie ładnie pasować do kół, ale same koła nie dość że ciężkie to jeszcze drogie. Czemu jednak Reba zamiast Sida? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Opony to sprawa indywidualna i myślę że na tym powinniśmy temat zakończyć. Co do sterów, warto zwrócić jeszcze uwagę na FSA Orbit http://www.allegro.pl/item886508385_stery_fsa_orbit_mx_wersja_box_sprawdz_okazja.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtekmtb Napisano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Nawrot mógłbyś sobie kupić Ro Ro zamiast Maxxis 330. Tylko ty pewnie lubisz takiego typu opony bo pamiętam te twoje Larseny TT dobrze sobie radziłeś na nich na z zjazdach. Nie było problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Opony to sprawa indywidualna i myślę że na tym powinniśmy temat zakończyć. Zgadzam się z tobą Robert, jest to sprawa indywidualna, tylko po co? 200zł za opony, gdzie te 200zł może przydać się w innym miejscu. PS. Tarcze to 6 śrub czy centerlock? Jak moge doradzic to zmiane tego mostka ritchey czy jak mu tam wcs.... nie chce tego nazywac wiocha ale... moze jak chcesz bialy to ultimate? Popieram! Troszke okplepane, do tego roweru przydało by się coś unikatowego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 PS. Tarcze to 6 śrub czy centerlock? CL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodyasg Napisano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 CL Fullcrumy są chyba na 6 śrub. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Fullcrumy są chyba na 6 śrub. Są na 6 śrub i na CL, Nawrotek w tym przypadku ma na CL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Discs: (Tarcze Hamulcowe) - XTR 240 270g z nakrętkami...258g bez o ile dobrze pamiętam. Co do sterów, chyba najlepsze będą Orbity podane wcześniej, ew. taki wynalazek http://velo.pl/www/produkt/?m=3&id=2389 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Więc jeśli masz na CL to skąd ta niska waga tarcz XTR...Zważając na to że to 2x160mm, moja 160mm ważyła jedna 137g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 17 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 A tak wyczytałem, z katalogu ze 120gram sztuka ważą. No moje tarcze liczy się bez nakrętek, bo i waga jest wliczona w koła. Skoro tyle, to nawet nie opłaca się ich zmieniać. Obecne ważą 286 gram komplet Co do mostka, to za 219zł nic lepszego nie kupię. Ten new ultimate mnie nie porywa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Jeśli aktualnie masz jakieś tarcze które ważą 286g, to nie zmieniaj na XTR'a...Wagowo nic nie zyskasz, może 10g, a kosztują dużo jak na tak ciężkie tarcze. Lepiej poczekaj jak zmienisz koła na 6 śrub i wtedy kupisz tarcze ~80g/sztuka i wtedy już się opłaca. PS. Nigdy nie kieruj się wagami katalogowymi, jest wiele miejsc na których są zdjęcia na wadze niektórych elementów np. GALERIA LB i to jest najbardziej obiektywne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patriota Napisano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Jak byś odpuścił sobie maxisy to byś mógł kupić sida i roro i wychodzisz z wagą podobnie a masz opony bardziej wszechstronne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartoszmtb Napisano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 do tego roweru polecam amortyzator specialized future brain Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Jak polecasz to rozumiem ze jezdziles, to moze wiecej szczegolow? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Też jestem ciekawy opinii o Future Brain'ie. ... ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartoszmtb Napisano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 kolega ma no ale w sumie jedziłem tylko na jego rowerze ale jak on jezdzi to bardzo poleca automatyczna blokada to chyba najwiekszy plus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 A mi o uszy obiło się że to kicha straszna (źródło JBG2 team). Blokada puszcza, co wyścig trzeba to serwisować, nierównomierna praca, po prostu słabo! Zaznaczam że nie jeździłem, tylko tyle dowiedziałem się od jednego z serwisantów tego teamu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Jeśli bardzo często walisz sprinty to jest plus. Po za tym, Fututre Shock cierpi jeszcze na choroby wieku dziecięcego. Zwłaszcza brain który pracuje tak jak w pierwszych Epicach. Pierwsze uderzenie w przeszkodę jest bolesne. Dobre ustawienie widelca, trudne. To nie jest idealny widelec, przynajmniej na razie. Jeśli pracuje tak jak E160TA to jest wyjątkowo mizerny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Specialized juz zrobil jeden krok w dobra strone, powierzych wykonanie dampera tym ktorzy sie na tym znaja, teraz tylko czekac na drugi krok - przedni amor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 do tego roweru polecam amortyzator specialized future brain O NIE ! Oczywiście nie miałem "przyjemności jeździć", ale wszyscy z zawodowców, którzy na tym jeżdżą m.i. Galiński psioczą na niego strasznie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 O NIE ! Oczywiście nie miałem "przyjemności jeździć", ale wszyscy z zawodowców, którzy na tym jeżdżą m.i. Galiński psioczą na niego strasznie . Jak nie jeździłeś to się nie wypowiadaj takim tonem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 18 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Znajomy ma future braina (rower niedługo zawita na forum) i nie narzeka, pracuje całkiem milutko jest sztywny i lekki. To jest fork do wyścigów, a nie turystyki więc nie ma co masła oczekiwać. Wcześniej jeździł na marsie, foksie i rebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.