jasskulainen Napisano 15 Stycznia 2010 Napisano 15 Stycznia 2010 To moj pierwszy amor wiec chetnie wyslucham rad bardziej doswiadczonych bikerow jak najlepiej go ustawic ? waze 80 pare kilo
Vieri Napisano 15 Stycznia 2010 Napisano 15 Stycznia 2010 Za dużego pola do popisu jeśli chodzi o ustawianie to nie masz Pozdrower
jasskulainen Napisano 15 Stycznia 2010 Autor Napisano 15 Stycznia 2010 Za dużego pola do popisu jeśli chodzi o ustawianie to nie masz Pozdrower Bardziej chcialem uslyszec jak macie sag ustawiony moze ktos o podobnej wadze kombinowal z twardoscia amora i odbijaniem amora
Schwefel Napisano 15 Stycznia 2010 Napisano 15 Stycznia 2010 A jak chcesz SAG ustawiać w tym amorze? Tylko wymiana sprężyny, bo regulacja naprężenia wstępnego to fikcja.
Mod Team bogus Napisano 15 Stycznia 2010 Mod Team Napisano 15 Stycznia 2010 Jeśli ważysz te 80 parę kilo to Dart nawet z twardą sprężyną powinien działać co najmniej dobrze. Jeśli chcesz coś przy nim zrobić, to pokręć naprężeniem, może coś lekko się zmieni. Jeśli będziesz uważał, że nadal nie uzyskałeś tego co chciałeś zostaje wymiana sprężyny. Skoro to twój pierwszy amortyzator to zapoznaj się z nim dobrze, a potem powiedz co jest nie tak. Przypuszczam że masz dosyć nowy rower, więc każdy amortyzator wymaga do kilkuset kilometrów na dotarcie.
Vieri Napisano 15 Stycznia 2010 Napisano 15 Stycznia 2010 Z drugiej strony prawdą jest, że jedyną sensowną "regulacją" jest wymiana sprężyny Pozdr
jasskulainen Napisano 15 Stycznia 2010 Autor Napisano 15 Stycznia 2010 az tak zle ? celowo wzialem rock shox bo firma znana i podobno dart lepszy od np suntura ?
Mod Team bogus Napisano 16 Stycznia 2010 Mod Team Napisano 16 Stycznia 2010 Generalnie Dart jest dla cięższych użytkowników, więc pod twoją wagą nie powinno być źle. Ile wynosi u ciebie SAG?
P3NNY Napisano 17 Stycznia 2010 Napisano 17 Stycznia 2010 Mam podobne pytanie mianowicie chciałem zmierzyć SAG ale mój rs' d2 ma skok 100mm ale golenie górne mają długość od podstawy korony do uszczelki dokładnie 113mm czy to normalne?pytam bo miszczem tematu nie jestem. Jeśli do tej wartości 113mm mam porównywać tą o która obniża się amor to Sag u mnie wynosi 14%. Sęk w tym że nie wiem czy powinienem odnosić się do 100mm czy odległości mierzonej-jak podaje Zinn.
Mod Team bogus Napisano 17 Stycznia 2010 Mod Team Napisano 17 Stycznia 2010 Powinieneś mierzyć SAG względem wielkości skoku, u ciebie 100 mm. Golenie górne wystają więcej niż powinny z powodów bezpieczeństwa, by nie dobić koroną do uszczelek.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.