KONAbiker Napisano 15 Stycznia 2010 Napisano 15 Stycznia 2010 Witam! Pewnie niedługo będę się przymierzał do zmiany amortyzatora na mojego wymarzonego foxa. Na dobrą sprawę na tym forum raczej nie znalazłem opinii o nowym foxie, dlatego zwracam się z prośbą o wyrażenie swoich opinii użytkowników tego amorka, jeżeli takowi na forum są. Wiem, że amortyzatory różnią się wagą i tym, że fit, o ile się nie mylę nie ma już pełnej kąpieli olejowej. Natomiast interesuje mnie sprawa: "Dzięki opatentowanej charakterystyce tłumienia powolnej kompresji ("race tuned") amortyzator skutecznie redukuje uciążliwe huśtanie się podczas jazdy przy równoczesnej pełnej aktywności pracy. Nowy system tłumienia powolnej kompresji jest w tak dużym stopniu efektywny, że dla zdecydowanej większości użytkowników dźwignia blokady skoku odeszła w zapomnienie." (opis foxa z fitem z cult bikes) "Dzięki opatentowanej charakterystyce tłumienia powolnej kompresji ("race tuned") amortyzator skutecznie redukuje uciążliwe huśtanie się podczas jazdy przy równoczesnej pełnej aktywności pracy, tym samym odsyłając w niepamięć dotychczasowego lidera - F80/100X z inteligentnym systemem tłumienia typu "Terra Logic"." (opis foxa 2009, to akurat ze strony airbiku, ale w poprzednim sezonie też w cult bike to było). Czytając to wydaje mi się, że oba te amortyzatory powinny teoretycznie działać mniej więcej jak f100x, więc jeżeli chodzi tu tylko o te 20g, to czy jest sens aż tyle dopłacać? Czy płaci się tu za coś jeszcze, o czym nie wiem? Osobiście póki co skłaniam się chyba ku rocznikowi 2009, a co Wy na to powiecie?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.