Gazda Napisano 7 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Mam i chyba zrezygnuję z jakiś zaawansowanych napraw tej baryłki. Okleję to folią karbonową i będzie jeszcze lepiej wyglądać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 7 Lutego 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Nie zrozumieliśmy się, być może źle zrozumiałem. Kolega Gazda napisał tak: Powiedzcie mi tylko, czy to jest czyste aluminium? Czy ten gwint od baryłki zaspawają mi w zakładzie, który spawa aluminium (nagwintowałbym później jeszcze raz)? Nie straci na wytrzymałości? Dlatego, też pisałem o braku potrzeby stosowania baryłki. Śruba baryłkowa jest zbędna przy tylnej przerzutce, gdy mamy do dyspozycji śrubę przy manetce. Dobrze wiem do czego służą śruby w przerzutce i raczej regulacja bez niech będzie ciężka, jeśli w ogóle wykonalna. Także uważam, że dobrze napisałem lub Gazdzie nie o to chodziło, bo nie pisał o śrubach ograniczających. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 7 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Śruby w przerzutce możesz wypierdzielić w ogóle i przerzutkę też wyregulujesz tylko jest ryzyko takie, że łańcuch może spaść z ostatniej lub pierwszej koronki i to tyle na temat śrub. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 7 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 A nikt nie probowal mrozic przerzutki i potem pod ostry strumien cieplej wody na srube i okolice? Pytanie czy to nie oslabi przerzutki, takie hartowanie. Specem nie jestem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 7 Lutego 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Śruby w przerzutce możesz wypierdzielić w ogóle i przerzutkę też wyregulujesz tylko jest ryzyko takie, że łańcuch może spaść z ostatniej lub pierwszej koronki i to tyle na temat śrub. Wiem o tym, w związku z tym jej prawidłowa regulacja jest praktycznie nie możliwa, bo przerzutka która działa płynnie i nie wrzuca łańcucha za kasetę to prawidłowo wyregulowana przerzutka. Jeśli inaczej sobie wyobrażasz dobrą regulację to przepraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.