Skocz do zawartości

[wycieczka] Objazd krajoznawczy Kresów

kresowiak1993

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

Przepraszam, ze się wtrącam w temacie i czynię lekki dryf poza temat ale jedna mała uwaga porządkująca: ani Suwałki ani Augustów nie leżą na Kresach.

I juz mnie nie ma. ;)

Poniekąd masz oczywiście rację ale tylko w ujęciu historycznym. Kresami określa się także tereny przygraniczne i idąc w tym kierunku...to chyba nie popełniliśmy błędu

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...

Hej ! Wracam do tematu, ponieważ w wakacje zmieniły mi się plany i zamiast tej wyprawy pojechałem na Wybrzeże ze stałą bazą na Kaszubach niedaleko Krokowej. Zrobiłem z Krokowej kilka wypadów m.in Hel i z powrotem oraz Łeba. W sumie w tydzień wykręciłem ponad 400 km, miałem też czas na odpoczynek, kąpiele w Bałtyku itd. Chciałbym ponowić temat ponieważ, w wakacje 2011 nie odpuszczę tej wycieczki, nie mam konkretnego terminu, termin wyjazdu jest elastyczny jest jeszcze czas bo to jeszcze ponad pół roku. Generalnie plan objazdu się nie zmienia, noclegi w zależności od pogody głównie w agro, nic nie planuję rezerwować, nocleg w ciemno można spokojnie znaleźć, ew namiot jeśli takowy będę posiadał :P Zapraszam wszystkich chętnych, tempo w zależności od możliwośći uczestników, do obgadania. Pozdrawiam !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...