Skocz do zawartości

[hydrauliczne] jakie tanie hydrauliki do 400 zl?

Vroobelle

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, potrzebuję kupić jakieś tanie hydrauliki, najlepiej do 200 zł na jedna strone (czyli razem 400 :) ). znalazlem takie cos http://allegro.pl/item886476530_okazja_hamulec_shimano_deore_485.html tylko nie wiem czy to nie jakis kit. oprocz tego slyszalem cos o hayes stroker ze nowy jakis ma byc (tani podobno). Lubie pojeździc tak bardziej extremalnie po lesie, ale dla przyjemności, nie na zawody. Może ktoś sie orientuje w temacie i poradziłby coś?

Najlepsze są do 200zl za jedną te deorki co pokazałeś, miałem okazję na nich jeździć i nie są złe. Masz jeszcze tektro auriga comp lub jeszcze kiedyś widziałem promaxy były ale rzadko je można spotkać. No jedynie to ci zostały z mechanicznych bb5.

Te shimano są sprzedawane bez tarczy więc koszty rosną o jakieś 100 zł na parze. Dodatkowo nie posiadają adapterów. Te hamulce nie są warte swojej ceny. Już lepiej kupić juicy 3. Aktualnie mam komplet (hamulec + tarcza + adapter + śrubki) na przód na sprzedaż. Link

Tutaj jest fajna propozycja, jednak trzeba doliczyć koszty tarcz no i nie ma gwarancji.

Może tak.

Jesli masz tylko 400 zł to za mało aby kupić dobre hamulce, nowe.

485 to wcześniejszy model 486 , nic się w nich nie zmieniło fizycznie.

Zakładajac do przodu tarcze 180 hamulec zaczyna dobrze działać nawet pod cieższa osobą.

Natępną propozycja jest 575 ale nie polecam bo system przelewania troche uciążliwy i jak widać nie przyjął siew innych modeleach.

Jak masz 4 stówy to dodaj ok 120 i za ok 520 zł masz komplet 595 Deore 2010 i to działa.

Fakt dołozyć trzeba jeszcze tarcze ale to już wybór na CL czy śruby.

Juycy 3 nie polecam - niby działa , niby nie - użytkownik dowiaduje się o tym jak zmienia na inne .

Reasumująć, nowe Deore 2010 model 595 jest chyba podstawowym dobrze działającym do MTtb hamulcem.

Będą w tym roku nowe Clark'sy ale to poziom cenowy Deore, tyle że dostępność do Shimano jest większa.

Hayesy - raczej na peano nie są tanie i nie będą - zaobacz na strone Velo - są tam ceny.

Mozesz jeszcze przekalkulować bo komplet SLX ów można mieć już do 600 zł za komplet + tarcze.

Może zamiast od razu komplet kupić pojedynczo przód, dozbierać a pózniej tył ???

Z tego co czytałem to hamulce SHIMANO BR-M485 są "bez klasowe" wiec nie wiem dlaczego jest tam napisane DEORE.

Znalazłem również informacje, że niektóre egzemplarze były wadliwe. Chodziło o wyciek oleju, którego powodem był niewłaściwy albo źle umieszczony o-ring.

Miałem okazje przejechać się na nowym rowerze z tymi hamulcami (tarcze 160 mm), piorunującego wrażenia nie zrobiły i przy do hamowaniu piszczały. Oczywiscie sprzedawca jak to zawsze mówił o dotarciu(może miał racje), jednak rozmawiałem z jednym z użytkowników i powiedział ze piszczenie nie znikło.

Prawdę mówiąc TERMINATOR mnie zaskoczył swoja bądź co bądź pozytywna opinia o tych hamplach. Najczęściej osoby na nie narzekają.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...