Vroobelle Napisano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Witam, potrzebuję kupić jakieś tanie hydrauliki, najlepiej do 200 zł na jedna strone (czyli razem 400 ). znalazlem takie cos http://allegro.pl/item886476530_okazja_hamulec_shimano_deore_485.html tylko nie wiem czy to nie jakis kit. oprocz tego slyszalem cos o hayes stroker ze nowy jakis ma byc (tani podobno). Lubie pojeździc tak bardziej extremalnie po lesie, ale dla przyjemności, nie na zawody. Może ktoś sie orientuje w temacie i poradziłby coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zidentyfikowany Napisano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Było już dziesiątki razy na forum. Poszukaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stonebreaker Napisano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 to moze wez avidy juicy 3 albo J5 ,na allegro sa uzywki po 2 stówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micha09 Napisano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Najlepsze są do 200zl za jedną te deorki co pokazałeś, miałem okazję na nich jeździć i nie są złe. Masz jeszcze tektro auriga comp lub jeszcze kiedyś widziałem promaxy były ale rzadko je można spotkać. No jedynie to ci zostały z mechanicznych bb5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Te shimano są sprzedawane bez tarczy więc koszty rosną o jakieś 100 zł na parze. Dodatkowo nie posiadają adapterów. Te hamulce nie są warte swojej ceny. Już lepiej kupić juicy 3. Aktualnie mam komplet (hamulec + tarcza + adapter + śrubki) na przód na sprzedaż. Link Tutaj jest fajna propozycja, jednak trzeba doliczyć koszty tarcz no i nie ma gwarancji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TERMINATOR Napisano 22 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Może tak. Jesli masz tylko 400 zł to za mało aby kupić dobre hamulce, nowe. 485 to wcześniejszy model 486 , nic się w nich nie zmieniło fizycznie. Zakładajac do przodu tarcze 180 hamulec zaczyna dobrze działać nawet pod cieższa osobą. Natępną propozycja jest 575 ale nie polecam bo system przelewania troche uciążliwy i jak widać nie przyjął siew innych modeleach. Jak masz 4 stówy to dodaj ok 120 i za ok 520 zł masz komplet 595 Deore 2010 i to działa. Fakt dołozyć trzeba jeszcze tarcze ale to już wybór na CL czy śruby. Juycy 3 nie polecam - niby działa , niby nie - użytkownik dowiaduje się o tym jak zmienia na inne . Reasumująć, nowe Deore 2010 model 595 jest chyba podstawowym dobrze działającym do MTtb hamulcem. Będą w tym roku nowe Clark'sy ale to poziom cenowy Deore, tyle że dostępność do Shimano jest większa. Hayesy - raczej na peano nie są tanie i nie będą - zaobacz na strone Velo - są tam ceny. Mozesz jeszcze przekalkulować bo komplet SLX ów można mieć już do 600 zł za komplet + tarcze. Może zamiast od razu komplet kupić pojedynczo przód, dozbierać a pózniej tył ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XeNeX Napisano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Z tego co czytałem to hamulce SHIMANO BR-M485 są "bez klasowe" wiec nie wiem dlaczego jest tam napisane DEORE. Znalazłem również informacje, że niektóre egzemplarze były wadliwe. Chodziło o wyciek oleju, którego powodem był niewłaściwy albo źle umieszczony o-ring. Miałem okazje przejechać się na nowym rowerze z tymi hamulcami (tarcze 160 mm), piorunującego wrażenia nie zrobiły i przy do hamowaniu piszczały. Oczywiscie sprzedawca jak to zawsze mówił o dotarciu(może miał racje), jednak rozmawiałem z jednym z użytkowników i powiedział ze piszczenie nie znikło. Prawdę mówiąc TERMINATOR mnie zaskoczył swoja bądź co bądź pozytywna opinia o tych hamplach. Najczęściej osoby na nie narzekają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.