Skocz do zawartości

[stery półzintegrowane] Jakie?

RedFragles

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jakie stery półzintegrowane (44 mm) polecacie?

Przeznaczenie - karbonowy full.

Wymogi - wytrzymałość, wytrzymałość, waga

Cena jest kwestią trzecioplanową.

P.S. Jeszcze ważne, aby były niższe od carbonowego Ritcheya:

hs295a01dropin.jpg

Napisano

Karbonowy full albo alu sztywniak, nie ma to znaczenia.

FRM D-Set ZS Team, solidnie zrobione bardzo dobre uszczelnienie, lekkie 81g 14mm wysokie

Chris King Inset, znajac chrisa to nie mozna sie pomylic, z lekka nadwaga nieco ponad 100g, wysokosc niecale 13mm

Mortop HI65 bardzo lekkie 66g, i tylko nieco powyzej 5mm wysokie

Zobacz FSA

...i wiele innych

Napisano

Nawet nie wiedziałam, że Chris robi stery półzintegrowane! Jednak waga dwa razy tyle, co podane przez Ciebie Mortopy. Skłaniałabym się głównie ku nim, zwłaszcza, że są bardzo niskie.

Nigdy nie miałam problemu ze sterami, a obecne Cane Creek'i po prostu "zgubiły" łożyska podczas przechowywania ramy bez widelca i muszę coś kupić. Poszukam opinii o Mortopach - chyba, że ktoś ma zdecydowanie negatywne informacje, to bardzo proszę się podzielić ;)

Napisano

Mam te stery, sa ok, 64g niskie 9mm, w zetawie masz top cup + ekspander gum gum caly zestaw 77g

Porownujac je do FRM, ktore tez mam, sa duzo gorzej uszczelnione, tzn nie maja zadnych uszczelek.

FRM wygladaja na bardziej solidne.

Uwazaj tylko bo dolna miska bubu jest wyzsza od gornej i moze ci nie wejsc cala do ramy, ja tak mialem...

Napisano

Dzięki za konkretną pomoc. Uszczelnienie dolnej miski to podstawa - reszta w zasadzie nie może się zepsuć.

Zatem chyba FRM. Piszesz zapewne o tych:

http://cgi.ebay.de/FRM-semiintegrierter-Steuersatz-D-Set-head-set-81g-BLAU_W0QQitemZ200372057983QQcmdZViewItemQQptZSport_Radsport_Fahrradteile?hash=item2ea71af77f

Pytam, gdyż na stronie FRM są bardzo podobne i tańsze:

http://www.frmbike.biz/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=324&category_id=32&option=com_virtuemart&Itemid=26

Wyglądają na te same (waga; bo kolorem się różnią).

Napisano

Tak to sa te same stery. Roznica tylko w kolorze gornej nakladki.

81g bez top capa.

r2bike zobacz na ich strone internetowa cena bedzie na pewno nizsza.

Mozesz napisac do wlasciciel Robert, czesto mozna sie dogadac co do znizki.

Z ebaya ma strasznie droga wysylke 17euro!!!

Looknalem na ich strone takie same ceny i ten sam koszt przesylki do polski, troche drogo.

Zatem strona frm.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...