Skocz do zawartości

[zacisk] Avid elixir r - poważny problem.

Anemia221

Rekomendowane odpowiedzi

Gość R3surrection

takie były. W sprawie klocków pomyliłem się, o czym Ciebie poinformowałem. Czy sugerujesz że jesteś niespełna rozumu i nie odpowiadasz za swoje decyzje?

Hamulce pracowały tak że 90kg zatrzymywały praktycznie w miejscu. A przebieg był orientacyjny , tak 300-400. Na maratonie we wrześniu byłem jeszcze na XTR, potem rama 3 tyg u Luxtecha (wtedy kiedy nie używałem kół od Siwyexa). A teraz zrobiłem 1 wypad do puszczy (60km) 1x wpn (50)km i trochę tras po 10-20km. Chodzę na siłownię.

takie były. W sprawie klocków pomyliłem się, o czym Ciebie poinformowałem. Czy sugerujesz że jesteś niespełna rozumu i nie odpowiadasz za swoje decyzje?

Hamulce pracowały tak że 90kg zatrzymywały praktycznie w miejscu. A przebieg był orientacyjny , tak 300-400. Na maratonie we wrześniu byłem jeszcze na XTR, potem rama 3 tyg u Luxtecha (wtedy kiedy nie używałem kół od Siwyexa). A teraz zrobiłem 1 wypad do puszczy (60km) 1x wpn (50)km i trochę tras po 10-20km. Chodzę na siłownię.

yhmmm... fajnie jest poinformować po fakcie.. po tym jak zapłaciłem... hmmm... i to jeszcze powiedzialeś, że "troszkę ubyło", ale nie powiedizales ze ich tak naprawdę nie ma, a wątpie aby przez 12 h nagle az tyle sie starły..

na dodatek twierdzisz ze oddawales juz kilka komletów elixirów z problemem w klamce, a sam sprzedałeś mi jeden komplet ktory właśnie ma charakterystyczny "twoj problem" i na dodatek jak moja kasa dotarła na Twoje konto to Ty po prostu kupiłeś znow elixiry r... a to ciekawe sprzedac i kupic to samo.. hmmm.. po co sprzedawac skoro wszystko jest w idealnym stanie?

Znając życie i tak zakończy sie to tym, że Anemia221 na tym wcale nie zyska(chodzi mi o to, że myślał, że kupi super hamulce w przyzwoitej cenie), kupi nowe klocki i za własną kase naprawi hamulce, R3surrection oprócz reputacji -200 i braku zaufania wyjdzie z tego bez szwanku, ale za to ma nowe DZIAŁAJĄCE hamulce. ;)

Skoro są to żylety i super hamulce to mogłbyś oddać mu kase, a on ci hamulce.

Nie było by problemu, za to Anemia 221 miałby kase, a ty ZAJE***** heble :)

Gość R3surrection

Nie potrzebuję zepsutych hamulców.

Chcę tylko zwrócić uwagę że zarzuty nie są hmmm..... możliwe do udowodnienia... ani ja nie udowodnię że jestem niewinny.

Co do tych nieszczęsnych klocków... nadal słowo przeciwko słowu. Sam proponowałem wystawienie na allegro, niestety kolega nie posiada konta.

Zgodzę się z tym, że lepiej takie sprawy formalizować, cóż wszystko jest pięknie dopóki nie ma problemów.

Co do klamki, wymieniłem jak pisałem wcześniej 2 nowe, tzn jeden dostałem od ręki, drugi poszedł do harfy, również dla kolegi z forum, bo dla niego jest jeden komplet.

Co do powodu sprzedaży... to miałem okazyjnie mieć elixiry CR, cóż nie wypaliło. A że z rabatem mam nowe R za 675zł... to już jest moja sprawa.

Niemniej, koszt skrócenia kabli w poznaniu to 70-100zł.

Gość R3surrection

Dobrze, skoro nie dociera to aż do skutku.\

Uważam że były dość mocno zużyte o czym informowałem przed wysyłką i zostało ustalone że robię gratis ubezpieczenie.

Na to przystał kupujący. A stan klocków obrazuje moje pojęcie słowa "dość mocno zużyte". Prośby o zdjęcie nie było.

Merytorycznie nadal kicha. ;)

Logith- tak na poważnie, czy naprawdę sądzisz że interesuje mnie, bez obrazy, Twoje zdanie na temat o którym niewiele wiesz i nie potrafisz czytać ze zrozumieniem? Podpowiem: Niewiele.

Jeżeli Ty sprzedałbyś mi takie badziewie - hamulce od których zależy życie i zdrowie, to byśmy zupełnie inaczej rozmawiali, na pewno nie na forum.

Masz rację, nie moja piaskownica.. okazałeś się ostatnim .. a nie warto, ;)

Zbieram swoje zabawki, idę do innej piaskownicy.

Dobrze, skoro nie dociera to aż do skutku.\

Uważam że były dość mocno zużyte o czym informowałem przed wysyłką i zostało ustalone że robię gratis ubezpieczenie.

Na to przystał kupujący. A stan klocków obrazuje moje pojęcie słowa "dość mocno zużyte". Prośby o zdjęcie nie było.

Merytorycznie nadal kicha. ;)

Logith- tak na poważnie, czy naprawdę sądzisz że interesuje mnie, bez obrazy, Twoje zdanie na temat o którym niewiele wiesz i nie potrafisz czytać ze zrozumieniem? Podpowiem: Niewiele.

napisałeś jedynie "klocki z przodu ok z tyłu już troszke wytarte" hmmm -> troszkę wytarte...

wg mnie tak czy siak powinieneś chociaż oddać kase za klocki... bo znow kolejny raz przypominam i napisze: Twierdziles ze klocki są nawet nie dotarte, a bodajże 12h pozniej jak Ci wyslalem kase to stwierdziles, że jednak "z tyłu są troszkę wytarte", no a jak paczka przyszła to niestety ale ten tył to nie nadaje się do jazdy...

Gość R3surrection

Nie dotarta jest nowa tarcza. Poza tym gadaliśmy przez telefon.

Słuchaj, sprawa wygląda tak. Jeśli nie masz zaufania do kogoś to załatwiasz wszystko drogą formalną.

Tutaj takim podejściem nic u mnie nie załatwisz.

Postaw się w mojej sytuacji. Wkładasz sprawny sprzęt do paczki (tak twierdzę), Ktoś odbiera, bawi się nimi bez zakładania na rower, klika , kręci, i potem pisze

że oba są zepsute... moja postawa wynika z przekonania 100%towego że w momencie wysyłki owe problemy nie istniały wcale. Czasami nie jestem pewien sprzętu w 100%, wtedy mogę się dogadywać. W tej sytuacji wątpliwości nie mam wcale. I nie interesuje mnie czy uszkodziły się przez przypadek podczas manipulacji czy nie.

Ktoś odbiera, bawi się nimi bez zakładania na rower, klika , kręci, i potem pisze

że oba są zepsute... moja postawa wynika z przekonania 100%towego że w momencie wysyłki owe problemy nie istniały wcale.

yhmm. Tak, tak ;) pogadaj sobie jeszcze :)

Gość R3surrection

Znając moje definitywne stanowisko, masz jeszcze jakieś życzenia?

A nie chcę odbierać od ciebie tych hamulców na gwarancję bowiem nie będę brał za nie odpowiedzialności.

A to zaraz kabel odpadnie, klamka się "urwie" więc mając obecnie doświadczenia nie chciałbym pośredniczyć z tego typu procederach.

Chyba że zobowiążesz się że nie będziesz miał do mnie żadnych roszczeń a propos zaginięcia paczki etc. to mogę je zanieść do sklepu.

W przeciwnym razie wysyłaj bezpośrednio. Jeżeli usterki nie wynikają z Twojej winy to zostaną usunięte.

Nie chcę mnie się omawiać kwestii ceny bo to sprawa moja i anemii. Równie dobrze mogłem sprzedać SWÓJ towar za 10000zł. I nic innym do tego , nie to jest kwestią dyskusji, przynajmniej z mojej strony.

było wcześniej.

Hieny, otóż 620zł bez tarcz i adapterów za to ze śrubkami ;)^_^

nie:

600zł za hample bez tarcz, 20zł przesyłka (A co ciekawe kolega R3 zapomniał wysłać priorytetem ;d)

i z poaczatku ja bylem przekonany ze jak kupuje hamulce to wiadomo ze z adapterami i srubkami i podkladkami -> no cóż, mylilem sie najwyraźniej, bowiem wyslal bez srubek i podkładek, a co do adapterów to stwierdził, że nie wiedział, że nie będę miał adapterów i że on sam nie ma i może zalatwić od kolegi za 15zł tylny adapter i zrobic paczkę o kwocie 30zl za pobraniem(to przy okazji wyslal by srubki i podkladki)

Cena dość duża jak bez tarcz, ale wiadomo jak na stan idealny i przebieg maks 300-400km to było warto. Wiadomo avid teraz wprowadził nowe tarcze G3, które troche kosztują!

Ale nie mozna tak sie tych cen czepiać, zapłaciłem to zapłąciłem -> moj wybór... myslalem ze chcociaz one na serio beda w stanie idealnym a klocki z tyłu będą jedynie jak to R3 napisał po wysłaniu przelewu "trochę starte"

a co do tej paczki oddzielnej to mial najpozniej dzis wyslać-przeciez to on zapomnial wyslac to raz dwa priorytetem (tak ustalalismy i pisalem na tym forum jak i na gg) lecz nie wyslal jej dzisiaj pisząc mi na gg "nie chce mi się"

Aha..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...