m79pn Napisano 11 Stycznia 2010 Napisano 11 Stycznia 2010 Witajcie, szukam odpowiedniego roweru dla 4 latka, syn ma 108cm wzrostu. Rower ma służyć do jazdy na dwóch kołach, jest to dość istotne bo w domu posiadamy rower giant animator 16" i syn jeździ na nim na 4 kołach natomiast na dwóch nie może bo nie dosięga stopami do ziemi. Rok temu jeździł na laufradzie i doskonale utrzymuje równowagę na dwóch kołach. mam dylemat: -czy kupić rower markowy używany na kołach 12" czyli porządny ale tańszy bo używany ? -czy kupić rower na kołach 12" ale "tańszy" ? -czy kupić rower na kołach 14" np decathlon (nie podoba mi się wizualnie): http://www.decathlon.com.pl/PL/kikodil-96270471/ lub taki z allegro "no name", np ten: http://allegro.pl/item882288924_rowerek_dla_chlopca_urban_racers_14_rower.html dodam tylko że nie muszę myśleć przyszłościowo, nie muszę kupować roweru na kilka sezonów bo w domu stoją dwa porządne rowery po starszym synu 16" i 20" ale są za duże jeszcze, więc mogę spokojnie kupić rowerek na jeden sezon
Mod Team Puklus Napisano 11 Stycznia 2010 Mod Team Napisano 11 Stycznia 2010 Dla takiego brzdąca raczej waznym osprzet i te sprawy nie bezie ale zwrócił bym uwage na wage roweru. Powinien być jak najlzejszy. 8kg realnym jest w rowerze MTB a rowerek dla dziecka jest o wiele mniejszy. Ale wiadomo wszystko kosztuje Ogolnie mozesz kupić uzwke bo moim zdaniem chyba zadno dziecko nie skatuje tak roweru zeby wymagał jakichś wkładów finansowych no poza poobdzieranym lakierem bo to normalne.
sivydym Napisano 11 Stycznia 2010 Napisano 11 Stycznia 2010 Nie napisałeś jaka kwota... i czy faktycznie jest sens kupować 12 skoro w te wakacje animator 16 powinien być już dobry - sam wiesz że dzieci rosną szybciej niż drożdże
m79pn Napisano 12 Stycznia 2010 Autor Napisano 12 Stycznia 2010 mój syn od zeszłego roku urósł z 3 cm więc nie sądzę żeby do wakacji to się znacznie zmieniło 1cm nic tutaj nie da. animator (nasz z roku 2004 lub 2005) jest bardzo ciężki, waży 12-13kg !! (ważyłam) i nie wiem czy syn by go utrzymał jego laufrad waży 6,5kg więc 2kg więcej chyba da radę, ale 100% więcej chyba nie najlżejsze rowerki które znalazłam to mbike 12" i leader fox 12", podają wagę 8 - 8,5kg kwota jaką chcę wydać to max 350zł na nowy rower, za używany ok 200zł.
sivydym Napisano 12 Stycznia 2010 Napisano 12 Stycznia 2010 Musisz mu zacząć dawać więcej jedzenia - to urośnie . Zartuje oczywiście bo sam martwiłem sie o swojego syna i nagle z 12 przskoczył na 16 animatora ( fakt bydle ciezkie ale pancerne i niezniszczalne )a teraz smiga juz na 20 - wszystko w niecałe 3 lata. Co do rowerów: http://rowerowysklep.pl/rower-specialized-hotrock-geen-p-4731.html?cPath=21_114_377 Podobno rowerki dla dzieci Speca sa dość lekkie, tylko ten niestety przekracza budżet o 150 pln. Jednak jesli nie jeździ sam na rowerze to szybciej nauczy sie na 12 niz na 16 i pojeździ na nim z 2 sezony
m79pn Napisano 12 Stycznia 2010 Autor Napisano 12 Stycznia 2010 DZIĘKI, Specialized trochę za drogi, tym bardziej że w domu stoją dwa "porządne" większe rowery i czekają... właśnie odpisał mi facet z firmy MBIKE że rowerek fiber 12" waży 8,2kg i chyba na niego się zdecyduję, kosztuje 330zł. za 300zł można też kupić leader fox 12" i waży on 8,5kg poczekam jeszcze kilka dni może będzie coś fajnego używanego na allegro.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.