Mod Team Puklus Napisano 10 Stycznia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Witam takie szybkie pytanie z mojej strony. Wymieniłem tarcze na nowa, klocki pozostawilem bo jeszcze ich sporo. Oplaca sie je wyjąć i podrównać lekko papierem ściernym zeby sie szybciej układ dotarł czy lepiej nie ruszac ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Nie wyciągając też się szybko dotrą więc szkoda się fatygowac, chyba że Ci się nudzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cuberider Napisano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Ja bym nie ryzykował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Szybciej się dotrą kiedy zostawisz je tak jak są. Jest zasada - jeżeli klocki nie są zeszklone bądź zafajdane czymś - nic z nimi nie robimy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 11 Stycznia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 cuberider a jakie widzisz ryzyko? Jeśli się wypowiadasz to rób to z sensem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Pytanie zahaczające trochę o temat. Tarcza Shimano przygotowany tylko pod użycie z klockiem organicznym. Jak zachowa się przy kontakcie z klockiem full metal ? Jeden dobry zjazd i po tarczy ? Czy to tylko taki pic na wode ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 11 Stycznia 2010 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Szybciej się dotrą kiedy zostawisz je tak jak są. Jest zasada - jeżeli klocki nie są zeszklone bądź zafajdane czymś - nic z nimi nie robimy. Moze powiedz cos wiecej bo jeden klocek (wewnetrzny) cały sie "szkli" a drugiemu tez niwiele do tego brakuje. Znaczy sie ze tak być nie powinno ?? Wiem ze te klocki w stanie taki jak sa hamowały wyśmienicie z oryginalna tarcza tyle ze poł roku hamulec lezakował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cuberider Napisano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 cuberider a jakie widzisz ryzyko? Jeśli się wypowiadasz to rób to z sensem. Na moim własnym przykładzie napiszę, że kiedyś jak wymieniłem klocki wpadłem na pomysł aby je szybciej dotrzeć używając papieru ściernego i w sumie to mi nic nie dało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Moze powiedz cos wiecej bo jeden klocek (wewnetrzny) cały sie "szkli" a drugiemu tez niwiele do tego brakuje. Znaczy sie ze tak być nie powinno ?? Wiem ze te klocki w stanie taki jak sa hamowały wyśmienicie z oryginalna tarcza tyle ze poł roku hamulec lezakował. Jesteś pewien, że się szklą? Dobrze dotarte klocki w czystych warunkach potrafią dobrze imitować zeszklenie. Jeżeli dobrze hamowały, to na pewno nic im nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 12 Stycznia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Na moim własnym przykładzie napiszę, że kiedyś jak wymieniłem klocki wpadłem na pomysł aby je szybciej dotrzeć używając papieru ściernego i w sumie to mi nic nie dało No to naprawdę zaryzykowałeś. Zuch chłopak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 12 Stycznia 2010 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Jesteś pewien, że się szklą? Ta pewny nie jestem ale tak wyglądają zreszta zobaczcie sami : http://img15.imageshack.us/i/1008912t.jpg/ http://img15.imageshack.us/i/1008914.jpg/ Nie miałem tyle stycznosci z tarczami w rowerze w sumie to moje pierwsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Ciężko powiedzieć, ale wydaje mi się, że wszystko z nimi w porządku. Pewnie masz tarcze Roundagon, to się nie dziw. One bardzo kiepsko skrawają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 12 Stycznia 2010 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Sa to klocki magury i pracowały z tarcza magury, nawet nieźle ją pogryzły Z powodów technicznych musiałem wymienic tarcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 raczej wszystko z nimi w porządku. Na nowych tarczach docieraj "z głową". Czasem lepiej trochę słabiej pohamować przez te 20km - wtedy klocki lepiej się układają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.