nabial Napisano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 szukam chwytow o dosc duzej, raczej stalej objetosci, pod krotkie gripshifty srama, ktore zapewnia plynne przejscie na gripy...w obecnych chwytach accenta w miejscu laczenia jest mala roznica poziomow, ktora powoduje dyskomfort a moze probowal ktos stosowac owijke szosowa? jesli nawine kilka warstw, dajacych odpowiednia grubosc, beda sie zeslizgiwac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flubi Napisano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 szukam chwytow o dosc duzej, raczej stalej objetosci, pod krotkie gripshifty srama... Czy probowales krotkich chwytow srama? Takich jak na stronie: http://www.rowery-rybczynski.pl/product_info.php/products_id/4515,Chwyty-SRAM. (Sorry ale nie moge jakos wstawic normalnego linku). Ja uzywam tych 6-centymetrowych i jest w porzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 10 Stycznia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 a moze probowal ktos stosowac owijke szosowa? jesli nawine kilka warstw, dajacych odpowiednia grubosc, beda sie zeslizgiwac? Ja zapodałem taki testowy set. Wywalilem gripy i dałem 2 warstwy owijki. Naciągnałem ją pokaznie wiec o slizganiu nie ma mowy, tylko ten pasek kleju co tam jest nie chciał sie kleić do owijki to zastosowałem taśme 2 stronna do wykladzin (lepka i mocna) Wszystko sie ładnie trzyma. Problem jest taki ze nawijając bez cięcia na odcinki ciezko rownomierną grubość otrzymać na koncach. Tu by trzeba było pokombinowac z rodzajami nawijania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 10 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 masz jakies fotki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 flubi - możesz coś więcej powiedzieć o użytkowaniu tych gripów? Masz małą czy dużą dłoń? Jakie są w chwycie? Ile ważą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 10 Stycznia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 masz jakies fotki? Jezeli cchodzi o fotki to zrobilem poglądowe, z góry przepraszam za jakość ale moj aparat juz wiekowy starsznie i robi jak robi ale robi Wygląda to tak http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f68e96c63b42edd4.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7ca86935bb385c24.html Szczyt technologiczny to to nie jest przyznam sie na razie pierwsze owinięcie ze tak powiem. Ale myśle to poprawić. Jeździć na tym jeszcze niestety nie miałem okazji(tylko mała rundka) wiec średnio sie moge odnieść. Troche to grube wyszło, grubsze od standardowego gumowego gripa jaki miałem. Na obie strony zuzyłem połowe owijki ale jak widać wąsko zawijałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 10 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 wielkie dzieki za obrazki, swoja droga na odwrot przykreciles rogi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 10 Stycznia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 wielkie dzieki za obrazki, swoja droga na odwrot przykreciles rogi... Nie sa odwrotnie i to tylko jeden w sumie bo drugi mi sie złamał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flubi Napisano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 flubi - możesz coś więcej powiedzieć o użytkowaniu tych gripów? Masz małą czy dużą dłoń? Jakie są w chwycie? Ile ważą? Dłoń mam raczej sporą (rekawiczki miedzy L i XL. Chwyt ma 6 cm + manetka (u mnie X0) to daje sporo miejsca. Chwyty SRAM (w 3 dlugosciach) sa idealnie dopasowane gruboscia i kolorem do manetki grip shift. Jesli nie masz lapy jak bochen chleba to ten najkrotszy (6 cm) jest w sam raz -(za nimi mam jeszcze rogi). Sa lzejsze od powietrza (no moze max ze 40 g - ale nie wazylem) Guma dosc miekka ale nie zanadto i karbowanie drobne wiec uchwyt jest pewny. Guma jest taka jak lubie - nie rozlazi sie w palcach - jak np w tych: http://www.cult-bikes.com/CaneCreekChwytyKierownicy.htm (zreszta z 6 razy drozszych). Nie maja zadnych wodotryskow ani czaderskiego wygladu, ale sa tanie i robia co do nich nalezy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Wielkie dzięki, flubi . Mam jeszcze prośbę - mógłbyś zmierzyć długość twojej dłoni od nadgarstka do końca palca środkowego (moja dłoń ma 20,5 cm) ? Czy gripshifty X.0 mają stałą długość uchwytów, a może występują w kilku wersjach? Gripy są w zestawie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 11 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 jeszcze jakbys mogl zmierzyc obwod chwytow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flubi Napisano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 ...(moja dłoń ma 20,5 cm)... Moja też....bracie? a szerokosc 9 cm ( na wysokosci stawow srodreczno-paliczkowych). Czy gripshifty X.0 mają stałą długość uchwytów, a może występują w kilku wersjach? Gripy są w zestawie? Gripshifty X.0 maja stala dlugosc (70 mm) i nie spotkalem zestawu z chwytami. jeszcze jakbys mogl zmierzyc obwod chwytow Nabial, specjalnie dla Ciebie, po nieprzespanej nocy, polecialem do piwnicy Srednica mojego chwytu (naciagnietego na kierownicy) to 33 mm - jak byl nowy to mial pewnie blizej 34 mm - przez 3,1415926535897932384626433832795 pomnoz sobie sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 11 Stycznia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 W moim przypadku czyli owijki srednica wychodzi 35.5mm osobiście myslalem ze wiecej ale i tak sie grubo wydaje. Moze dlatego ze mam malutkie łapki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 A bo przy owijce wystarczy w zupelnosci raz nawinac, chyba ze ktos ma lapy do przenoszenia cegiel . Rok jezdzilem z pojedyncza owijka, bylo bardzo ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Hehe, jesteś nieoceniony fludi, dzięki. A ponieważ też mam dokładnie 9 cm szerokości dłoni, mogę korzystać z twoich doświadczeń ... Z ciekawości, ile masz wzrostu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flubi Napisano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 ... Z ciekawości, ile masz wzrostu? Potem pewnie poprosi o zdjecie... dasz palec to cala reke wezmie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 13 Stycznia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 A bo przy owijce wystarczy w zupelnosci raz nawinac, chyba ze ktos ma lapy do przenoszenia cegiel . Rok jezdzilem z pojedyncza owijka, bylo bardzo ok. Sugerując sie Twoją wypowiedzią odwinąłem obie warstwy. Ale jako podkładke dałem kilka mm tzw. podkładki i nawinąłem jedną warstwe owijki. Jest o wiele lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.