arth Napisano 9 Stycznia 2010 Napisano 9 Stycznia 2010 Witam chcialbym wypowiedzi specow na temat tego bike'a, gdyz chce kupic rower zonie, chodzi glownie o amor, sam uzywam Reby, co on ma tam za regulacje ten Sontour? Tnx za wszelka pomoc
Schwefel Napisano 9 Stycznia 2010 Napisano 9 Stycznia 2010 Dlaczego akurat GF? Pytam bo ten bike nie wyróżnia się ani dobrym osprzętem ani dobrym amorem a do tego ma znienawidzoną przez znaczną część światka rowerowego ramę. XCM ma tylko regulację naprężenia wstępnego ale nie spodziewaj się cudów. Jakbyś chciał go wymienić to też jest problem, bo potrzeba amora pod geometrię G2 żeby to miało ręce i nogi.
arth Napisano 11 Stycznia 2010 Autor Napisano 11 Stycznia 2010 Dlatego GF, gdyz jak dla mnie ma piekna geometrie ramy zwlaszcza dla kobiety. Nie zamierzam nic wymieniac, ponadto rower kosztuje tylko ok. 1500PLN, wiec wiele od niego nie bede wymagal, moja 2 polowka nie jest zadnym fanatykiem rowerowym, chodzi o to zeby wygladala do ludzi kiedy bedzie ze mna jechac moze raz na rok te 50km Nie wiem moze macie jakies doswiadczenia z GF, jak to sie prowadzi, czy cena jest dosc adekwatna do towary (pamietajac, ze w tym przyp. na pewno placimy za firme, jednak jestem tego swiadomy) i prosze nie proponowac mi rzeczy typu KROSS
Mod Team bikergonia Napisano 11 Stycznia 2010 Mod Team Napisano 11 Stycznia 2010 GF to dobra firma ale za taką cenę (1500,-) możesz kupic lepiej wyposażony rowerek a jeżeli będzie z kolekcji 2009 to będzie po obniżonej cenie. Zastanów się żebyś potem nie żałował.
arth Napisano 11 Stycznia 2010 Autor Napisano 11 Stycznia 2010 Czemu nie moge edtytowac postów???? No, ale argumenty, argumenty,,,,lepszy tzn jaki? Jeszcze raz wspomne ze bedzie na nim jezdzila kobieta i to zadna sportsmenka a taki juz jestem ze jak mi sie cos wizualnie podoba to nic na to nie poradze, a czy musi byc to lepsze skoro i tak tego nie zakatuje przez 10 lat? - 13, 15.5, 17.5, 19, 21" - Gold Series 6061 T6 Aluminium, w pełni hydroformowana - SR Suntour SF9-XCM-V2, z reg. blokada, 100mm Genesis2 - pia. p. Formula FM31 / t. Shimano RM30; . Btr Camino - Bontrager Jones XR 26x 2.2/2.25" - Shimano Acera, 8 biegów - Shimano Acera - Shimano Deore - Shimano Acera 42 / 32 / 22 - Sram PG830 11-32T, 8 biegów - Platformowe (plastik/aluminium) - Bontrager Race Lux - Bontrager SSR 27.2mm - Bontrager SSR, 10 st. - Bontrager SSR, gięta, 620mm - Cane Creek VP-A76C Co z tym DEORE z tylu? To nie jest chyba to co ja mam u siebie Deore XT?
Schwefel Napisano 11 Stycznia 2010 Napisano 11 Stycznia 2010 Czyli ma "piękną geometrię" ale nie wiesz jak się prowadzi. Nie to ja nie mam więcej pytań na taką argumentację...
stigzak Napisano 12 Stycznia 2010 Napisano 12 Stycznia 2010 arth > prawda jest taka, że to jej musi się podobać. Mojej żonie podobała się tylko jedna Contessa (Scott) i nic nie mogłem na to poradzić
Krezystof Napisano 12 Stycznia 2010 Napisano 12 Stycznia 2010 Jak kolega wyżej, musisz jej pokazać rowery, niech się przymierzy, zobaczy kolor bo z kobietami wiesz jak jest... Nie pasuje do torebki to do wywalenia! ;)Samą markę zdecydowanie polecam, teraz mam 2gą maszynę Garego, z poprzedniej jestem bardzo zadowolony a ta myślę będzie tylko lepsza!
arek_wro Napisano 12 Stycznia 2010 Napisano 12 Stycznia 2010 No, ale argumenty, argumenty,,,,lepszy tzn jaki? Jeszcze raz wspomne ze bedzie na nim jezdzila kobieta i to zadna sportsmenka No to ten gary bedzie ze wzgledu na swoja geometrie kiepskim wyborem. Przyjrzyj sie w necie jaka geometrie maja rowery robione "pod kobiety". Do jazdy rekreacyjnej preferowane sa krotkie ramy wymuszajace bardziej wyprostowana sylwetke, a ty chcesz dziewczyne uszczesliwic najdluzsza rama jaka jest dostepna na rynku.
Krezystof Napisano 12 Stycznia 2010 Napisano 12 Stycznia 2010 Ale Gary Fisher ma jeszcze serie Genesisters specjalnie dla kobiet, przy nazwie modelu dodawane jest oznaczenie GS. Wahoo nie ma tej odmiany, za to taką ma Marlin: http://www.ssc.pl/gf2009/MarlinGS.htm Jednak cena jest wyższa bo model wyższy.
Schwefel Napisano 12 Stycznia 2010 Napisano 12 Stycznia 2010 I ten cały Genesisters jest jeszcze dłuższy od Wahoo...do tego ma wyżej poprowadzoną górną rurę...jedyny plus to mniejszy rozstaw kół.
amoniak Napisano 13 Stycznia 2010 Napisano 13 Stycznia 2010 Mi Garki Fishera nie leżą przez ich pokręcone GEO. Jak wybieraliśmy rowerek dla ślubnej to wybór padł na Meridę Kalahari. Było to ładnych parę lat temu kiedy jeszcze nie było prawie rowerów dedykowanych dla kobiet, serii authora ASL-dla kobiet czy. Jedynie do kupienia był Scott- z serii Contessa. Żona po pierwsze jak każda kobieta - kupuje wzrokiem - podstawowe kryterium wyboru -PODOBA SIĘ. Przymierzała się do kilku rowerów i jedzynie na tym jej było wygodnie i do tego jej się podobał ....eszcze raz wspomne ze bedzie na nim jezdzila kobieta i to zadna sportsmenka a taki juz jestem ze jak mi sie cos wizualnie podoba to nic na to nie poradze...... to jest kobiecy argument Dobrze że są rzeczy ładne. Gdyby nie kobiety jeździlibyśmy na koszmarnie brzydkich rowerach
Rulez Napisano 13 Stycznia 2010 Napisano 13 Stycznia 2010 Napalił się gość jak szczerbaty na suchary i jest głuchy na argumenty, co to znaczy "piękna geometria" nie ma czegoś takiego , geometria może być jedynie dopasowana do stylu jazdy i budowy ciała użytkownika ,nie ma jednej uniwersalnej geometrii dla wszystkich, przy zakupie roweru - każdego , a szczególnie tak nietypowego jak Gary konieczna jest jazda próbna , a kupowanie roweru w ciemno, to pisząc wprost głupota Czasem niestety trzeba wybierać między wyglądem a wygodą
blair7 Napisano 13 Stycznia 2010 Napisano 13 Stycznia 2010 Zobacz jeszcze kolego na ramy Marin'a wg mnie w modelach ht trial, goe jest idealne do turystyki. Sam mialem Palisades Trail i mojej dziewczynie zakupilem taka sama tyle ze mniejsza i jest zadowolona. A wygladame tez wielu zachwyca (oczywiscie nie kupilismy typowej 'damki', ale klasyczna rama marina ma bardzo obnizona rure gorna)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.