goldbloom Napisano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Zamówiłem właśnie sztycę USE Alien i poszukuję jakiegoś lekkiego zacisku, który utrzymałby ją przy mojej wadze dochodzącej do 90kg. Sztyca ma podobno bardzo gładką powierzchnię i,jeśli kierować się opiniami z netu , skłonność do opadania. Zastanawiam się czy zacisk a'la Tune Skyline (ale w cenie tak poniżej 90 zł) zapewni wystarczającą siłę zacisku? Czy zwykły "monolityczny" zacisk bez baryłki trzymającej śrubę (jak np. Kozak jest wystarczająco pewny? wiem jaką opinię mają części Kozak, więc proszę tylko o przejścia z autopsji ). Najcięższe, co mogę wziąć, to KCNC Road Pro, mam na oku tego Kozaka, Mortopa, słyszałem też o FRM i kilku innych firmach, ale czy jest to dostępne w takiej cenie, jak napisałem (czyli pewnie gdzieś w Polsce)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Nie trzeba daleko szukac http://smud-carbon.eu/oferta.html Token http://www.tokenproducts.com/htm/products.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 9 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Hehe, to dla tego Smuda ustaliłem cenę na 90 zł (zapomniałem dopisać). Nie wiem jednak czy nie będzie za słaby - zarówno ten "paskowy" , jak i ten bez baryłki do śruby. A firma jest pewna, wiesz coś o niej więcej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Heh, czy znana, ja ja znam choc od niedawna. Na razie mam koszyk ala tune, jeszcze nie mialem mozliwosci przetestowac go ale jest dobrze wykonany powierzchnia paskow karbonowych zdecydowanie lepiej wykonczona niz tune, mama na mysli wassertrager. Dobry kontakt z Piotrem, bedzie robil dla mnie jedna czesc z karbonu. Daje gwarancje no i ta waga. Sam sie zastanawiam czy nie zapodac takiego zacisku, jedyna rzecza ktora mnie powstrzymuje to ze sa czarne. Bierz i podziel sie wrazeniami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 9 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Ok, na razie faworyt Dzięki za info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaq49 Napisano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 ważę 83kg i używam Soul Kozak + sztyca Syntace carbon. wszystko super, właśnie zmieniam ramę z innym rozmiarem zacisku i też kupuję Kozaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 9 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Bardzo przydałyby mi się linki do sklepów internetowych mających jakieś przyzwoite ceny. Ponieważ chcę też kupić lekki top cap, dobrze by było gdyby sklep miał w swojej ofercie takie. Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Może jakiś totalny egoztyk ? HiTeMP42 ? Waga 9 gram i ładne kolorki do wyboru . . . http://www.bikeavenue.de/shop/product_info.php/info/p1062_HiTeMP42-Crimper-ultralight-Sattelklemme-in-34-9mm-9g.html Do koloru i tam byś top cap dobrał i podkładki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 mati to jest dokladnie to samo co token z mala roznica 2x drozej, to jest kolejna firma bioraca komponenty z tego samego zrodla z wlasna 'naklejka' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 No fakt, nie zauważyłem Ja poluje od nich na śruby do korby i nakrętke do kasety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.