Skocz do zawartości

[Zacisk sztycy] Jaki lekki i mocny?

goldbloom

Rekomendowane odpowiedzi

Zamówiłem właśnie sztycę USE Alien i poszukuję jakiegoś lekkiego zacisku, który utrzymałby ją przy mojej wadze dochodzącej do 90kg. Sztyca ma podobno bardzo gładką powierzchnię i,jeśli kierować się opiniami z netu ;) , skłonność do opadania. Zastanawiam się czy zacisk a'la Tune Skyline (ale w cenie tak poniżej 90 zł) zapewni wystarczającą siłę zacisku? Czy zwykły "monolityczny" zacisk bez baryłki trzymającej śrubę (jak np. Kozak jest wystarczająco pewny? wiem jaką opinię mają części Kozak, więc proszę tylko o przejścia z autopsji ;) ).

Najcięższe, co mogę wziąć, to KCNC Road Pro, mam na oku tego Kozaka, Mortopa, słyszałem też o FRM i kilku innych firmach, ale czy jest to dostępne w takiej cenie, jak napisałem (czyli pewnie gdzieś w Polsce)?

Heh, czy znana, ja ja znam choc od niedawna.

Na razie mam koszyk ala tune, jeszcze nie mialem mozliwosci przetestowac go ale jest dobrze wykonany powierzchnia paskow karbonowych zdecydowanie lepiej wykonczona niz tune, mama na mysli wassertrager.

Dobry kontakt z Piotrem, bedzie robil dla mnie jedna czesc z karbonu.

Daje gwarancje no i ta waga.

Sam sie zastanawiam czy nie zapodac takiego zacisku, jedyna rzecza ktora mnie powstrzymuje to ze sa czarne.

Bierz i podziel sie wrazeniami ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...