Skocz do zawartości

[Amortyzator] Problem z Rebą SL

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Ostatnio w okazyjnej cenie zakupiłem używaną Rebę SL. Jedynym minusem sprzętu był niedziałający PopLock. Postanowiłem rozłożyć amorka, a przy okazji wymienić olej. Jako że mam 2 Reby mogłem łatwiej stwierdzić co jest nie tak. Doszedłem do wniosku, że blokada nie działa z powodu tej oto i części: http://all-mountain.pl/zdjecia/g25/imagepages/image18.html . Jestem tego pewny, ponieważ wadliwa Reba działa gdy wezmę tą część z mojej starej Reby, a stara Reba nie działa z częścią z nowej:) A ta zepsuta uszczelka różni się chyba tylko tym że ten metal, który otwiera i zamyka dopływ oleju jest lekko wygięty, a wyprostować go mnie się niestety nie udało.

Czy ma ktoś do sprzedania taką część lub czy może wiecie gdzie można ją kupić???

Pozdrawiam.

Napisano

Harfie nie dawaj ani złotówki, nie daj się namówić na żaden serwis - tylko i wyłącznie przez telefon, bo te cwaniaki będą chcieli Ci wymienić cały tłumik - nic innego nie potrafią.

Napisz do użytkownika forum o nick'u - Housik - jest z Rybnika i na pewno coś Ci doradzi/powie a i serwisem się zajmuje :sorcerer:

Napisano

Możesz się spytać w skiteamie www.skiteam.pl może coś się u nich znajdzie, może w którymś mają jakiegoś amora na części ale to trochę nie twoja okolica więc najpierw sprawdź w tych co podali inni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...