xava Napisano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 (edytowane) Rowerek do scigania moze by sie nadawal ale nie pode mna. Przy 193cm, 89 kg i 41 wiosen okupowalbym tyly Bar Ends: (Rogi) XLC 63 g Bottom Bracket: (Suport) Race Face Diabolus 109 g Brake (Front+Rear): (Hamulec przedni+tylny z adapterem) Avid Juicy Ultimate 439 g Cables: (Pancerze i linki) Nokon 104 g Cassette: (Kaseta) Shimano XTR 11-32 220 g Chain: (Lancuch) Yaban SL901DHA 255 g Crankset: (Korba) Race Face 175 mm (Ti+Alu bolts, Ti axle) 578 g Derlr (Front): (Przerzutka przednia) Shimano XTR (Ti+Alu bolts) 142 g Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) Sram X.0 short cage (Token Tiramic jockey wheel) 182 g Fork: (Widelec) Rock Shox SID World Cup 2009 z manetka (rura sterowa 230mm) 1504 g Frame: (Rama) Whistle Arawak 2009 L 1326 g Grips: (Gripy) Odi 52 g Headset: (Stery) Cane Creek Solos (Ritchey top cap) 72 g Handlebar: (Kierownica) Syntace Duraflite 31.8 620 mm 121 g Misc: (Inne) Sr. alu do ramy, sr. Ti do zaciskow ham. i tarcz, tulejki do kier., podkladki 30 g Pedals: (Pedaly) Look 4x4 292 g Rotors: (Tarcze ham.) Hope 160mm+140mm 89+71 g Seat: (Siodlo) Specialized Toupe 160 g Seatpost: (Sztyca) Easton EC90 31,6 x 400 mm Ti bolts 198 g Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) Token 8 g Shifters: (Manetki) Sram X.0 (Alu bolts) 168 g Skewers: (Zaciski kol) Use Spin Stix Ti 58 g Spacers: (Podkladki pod mostek) Ritchey 9 g Star nut w/Ti bolt 30 g Stem: (Mostek) Ritchey WCS 31,8 x 100 mm (Ti bolts) 118 g Tire (Front): (Opona przednia) Schwalbe Rocket Ron 2.25 461 g Tire (Rear): (Opona tylna) Schwalbe Rocket Ron 2.25 467 g Tubes: (Detki) Maxxis FlyWeight 182 g Wheel Front: (Kolo przednie) -Hub: (Piasta) DT 240s disc 147 g -Rim: (Obrecz) DT XR 4.2 Disc 32 400 g -Spokes: (Szprychy) Sapim Force 2.2-1,8-2.0 260/266mm 181 g -Nipples: (Nyple) Sapim 2.0-12 mm 31 g -Rim tape: (Opaska) 15 g Wheel Rear: (Kolo tylne) -Hub: (Piasta) DT 240s disc 256 g -Rim: (Obrecz) DT XR 4.2 Disc 32 401 g -Spokes: (Szprychy) Sapim Force 2.2-1,8-2.0 266mm 188 g -Nipples: (Nyple) Sapim 2.0-12 mm 31 g -Rim tape: (Opaska) 15 g Razem: 9173 g Edytowane 7 Stycznia 2010 przez xava Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 7 Stycznia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Dodaj foty całości bo dam ci bana jak będziesz ukrywał takie cudo pokazując tylko kawalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gromosmok Napisano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Bardzo ładny rowerek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 I jeee, już nie jestem unikatowy... hehe Ze specyfikacji wynika że bardzo ciekawy, po paru zdjęciach też, tylko chyba nie będą zbytnio pasować złote nokony do biało-czerwonego setu. Powiedz mi jak Ci się ramka sprawuje bo moja już ma 2 sezony za soba i jestem bardzo zadowolony, masz takie same odczucia? Ile ważysz? Lekki egzemplarz widzę że Ci się trafił, ponieważ mój jest rozmiar mniejszy, a waży tyle samo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosciczek Napisano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Po specyfikacji i częściowych fotkach zapowiada się porządny sprzęt, ale wrzuć fotkę całości aby zobaczyć to cudo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 7 Stycznia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 siwyex .... "Przy 193cm, 89 kg i 41 wiosen okupowalbym tyly " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 (edytowane) siwyex .... "Przy 193cm, 89 kg i 41 wiosen okupowalbym tyly " Jakoś mi przeleciało, ale to tylko cześć odpowiedzi...dalej czekam na resztę. Edytowane 7 Stycznia 2010 przez siwyex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Zdjecia calosci w 'Najnowsze rowery' ogladalem go rano, fajne kolory, tylko ten nokon.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soliner Napisano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Można po cichu zapytać ile takie cudo kosztuje? Czy nie wypada? To przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xava Napisano 7 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Siwyex przyznam sie ze to Ty byles inspiracja co do ramy jeszcze na poczatku zeszlego roku; przelecialem wtedy po wszystkich forach w poszukiwaniu ramy dla siebie bo przy moim wzroscie sztyca dajmy na to w scale'u musialaby miec chyba min 50 cm a w arawak'u 40 cm jest w sam raz; zmierzam do tego ze jest to jedyna rama carbonowa mtb ktora ma od srodka suportu do gory powyzej 56 cm; a do tego jeszcze to malowanie (nie zastanawialem sie dlugo); z waga L-ki to mialem przejscia bo 70% byla powyzej 1500 g - u nas w kraju - i chyba musialbym czekac ze 2 lata zeby sie u nas cos przytrafilo w okolicy przynajmniej 1400 g; na szczescie mam kogos znajomego w Italii i okazuje sie ze tam taka maja praktyke wypychac wszystkie ciezsze egzemplarze na rynki 3-ego swiata; na razie mam przebieg ok. 1 tys. bo zlozono mi go na poczatku wrzesnia; na razie jeszcze nie lezalem wiec co do wytrzymalosci sie nie wypowiem; moim poprzednim rowerem byla Merida alu ok. 10500 g i porownujac sztywnosci to wydaje mi sie ze nie czuje roznicy; natomiast w przyczepnosci jest roznica, szczegolnie przy silnych podmuchach wiatru wydaje sie jakby mnie mialo przesunac, poprostu roznica w wadze roweru chyba decyduje o tym bo to chyba nie o opony chodzi w takim przypadku; jestem ogolnie zadowolony z calego sprzetu bo komfort jazdy czy to asfalt czy szuter jest bardzo przyjemny; coz, czekam do wiosny bo w zimie nie jezdze. Tobie chyba ta ramka tez lezy a mysle ze przeszla chyba juz duzo a dalej jest w calosci; ta domieszka aramidu to dobra rzecz, zdaje sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Można po cichu zapytać ile takie cudo kosztuje? Czy nie wypada? To przepraszam A matematykę w szkole miałeś ? - to weź sobie kalkulator + net i policz jaki to problem, dwa że nie wypada pytać o cenę... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Mmmm...cud, miód i malina Tylko ten Nokon faktycznie nie pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtekmtb Napisano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Piękna maszyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Witam, Congrats:) maszyna bije po oczach pięknem. Napisz jak odnajdujesz Korbę Race Face? Czy sztywna i zdarzyło Ci sie juz o cos zawadzić? Całkiem przyjemny kawałek carbonu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xava Napisano 8 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 moje poprzednie korby czyli xt i xtr byly dosyc miekkie (xtr nawet bardziej miekki) tzn. przy bardziej stromych podjazdach lancuch tarl o prowadnice przerzutki co mnie dosyc denerwowalo; teraz tego problemu nie ma; mialem taka nadzieje ze tak bedzie, tzn. ze sztywnosc carbonowych korb jest wieksza niz alu (nie wiem czy to jest regula); wczesniej troche poczytalem po zachodnich forach ale przyznam ze korba nie jest popularna i opinie mozna bylo policzyc na palcach jednej reki ale wszystkie pozytywne; mialem alternatywe jeszcze do FSA ale tam rdzen jest alu a carbon po wierzchu (model 2009, bo te nowe ponoc w calosci sa carbonowe) no i byla ciezsza; co do obtarc, uwadzen, stukniec w rozne przeszkody sie nie wypowiem bo nie mialem i mam nadzieje ze nie bede mial okazji; na ktoryms zach. forum gosc pokazal zdjecie takiej korby po przebiegu jak dobrze pamietam ok. 2tys km, zdjecie bylo zrobione wyraznie z ok. 10 cm, sporo przeszla na rajdach jak pisal, wiele razy lezal ale byla cala, z tym ze mial zalozone na konce ochraniacze gumowe (ktore sa w cenie przy zakupie); wymienilem blaty na stronglight'y bo sa ponoc bardzo zywotne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 8 Stycznia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Jak się sprawuje krótki wózek ? Nie pytam o przerzutką jako taką, ale o współgranie krótkiego wózka i kasety 32? Przymierzałem się do shorta, ale jakoś tak sie poddałem. Jednak ciekawość pozostaje. Zmieniłbyś kapturki na wentylach ) Mi nokon zdecydowanie pasuje- dopełnienie snobistycznego wyglądu tej maszyny- nie traktuj tego jako inwektywy, podejrzewam,że w każdym tkwi gdzieś chęc posiadania czegoś co błyszczy i robi "bling,bling". Pedały na zdjęciu to chyba nie Looki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Ja tez popieram złoto. U mnie ten kolor będą miały śruby Ti. Jak szlachta to złoto jak najbardziej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xava Napisano 8 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Jak się sprawuje krótki wózek ? Nie pytam o przerzutką jako taką, ale o współgranie krótkiego wózka i kasety 32? Przymierzałem się do shorta, ale jakoś tak sie poddałem. Jednak ciekawość pozostaje. Zmieniłbyś kapturki na wentylach ) Mi nokon zdecydowanie pasuje- dopełnienie snobistycznego wyglądu tej maszyny- nie traktuj tego jako inwektywy, podejrzewam,że w każdym tkwi gdzieś chęc posiadania czegoś co błyszczy i robi "bling,bling". Pedały na zdjęciu to chyba nie Looki? o krotkim wozku tez sie naczytalem jaki on to jest 'be'; to moj pierwszy krotki wozek ale decyzja byla przemyslana bo kilka razy zdarzylo mi sie w poprzednim rowerku z dlugim wozkiem uwadzic i go pogiac; i to byl jedyny argument za przejsciem na krotki; natomiast co do wspolpracy z kaseta to chodza po forach mity; jesli uwazasz na to zeby lancuch byl w miare w osi z blatami czyli bez tzw. przekoszenia to nie ma zadnego problemu podczas przerzucania czy jazdy; osobiscie nie probowalem jezdzic na ustawieniu 44 przod i 32 tyl czy 22 przod i 11 tyl - bo po co - na pewno dziala u mnie 32 przod i 11 tyl ale i tak nie jezdze na takim przelozeniu bo jest za duzy skos lancucha; w moim odczuciu przy krotkim wozku szybciej nastepuje zmiana przelozen i jakby precyzja jest wieksza; co do kapturkow to brawo za spostrzegawczosc bo to jest jedyny element ktory mnie dosyc razi i denerwuje ale te co mam stare sa popekane; a teraz zlote nokony - jednym sie podobaja innym nie - zakup w moim przypadku byl przemyslany i nie zaluje, ten czerwony co idzie do manetki mi sie osobiscie srednio podoba; mam suport zloty, lock ring i pare srubek i doszedlem do wniosku ze troche malo tego zlotego koloru ogolnie, a z czerwonym zloty ladnie, jak dla mnie, wspolgra; a kiedys moze zrobie tak ze bedzie powiedzmy na przemian - jeden zloty jeden czerwony albo dwa zlote jeden czerwony albo ...; na teraz mi sie podoba; na zdjeciu jak najbardziej Look'i, logo jest na osce namalowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Sprzęt super, ale w paru miejscach jeszcze delikatnie dało by się zejść z wagą PS.: Poćwicz strzelanie fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodyasg Napisano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Włoska robota to jest to piękny bajk! Jest kilka części na których można by jeszcze zejść z wagi, ale po co? Według mnie jest i tak bardzo lekki a jak pisałeś wcześniej o sekundy walczyć nie będziesz. Jedyne co to waga mostka coś mi się nie zgadza, taki jak by ciężki jak na Ti śruby. Wydaje mi się, że przynajmniej o 8g lżejszy powinien być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 8 Stycznia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 To mnie krótki wózek odpada- za często jeżdżę na przekoszonym łańcuchu. Nie myślałeś o mostku Syntace F99? wiem,że nie ma białych,ale jakoś tak by mi pasował do kierownicy. No i podkładek masa pod mostkiem. Konieczność czy planujesz sprzedaż amorka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xava Napisano 8 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 To mnie krótki wózek odpada- za często jeżdżę na przekoszonym łańcuchu. Nie myślałeś o mostku Syntace F99? wiem,że nie ma białych,ale jakoś tak by mi pasował do kierownicy. No i podkładek masa pod mostkiem. Konieczność czy planujesz sprzedaż amorka? odnosnie poprzedniego tematu - co do mostka WCS to prawde mowiac nie porownywalem wagowo z innymi, moze trafil mi sie jakis ciezszy egzemplarz tak jak w przypadku opon RoRo widze ze tez jest spora rozbieznosc; a co do koloru to w bialych nie ma wlasnie wielkiego wyboru a taki jakos mi sie spodobal; amor kiedys na pewno bede wymienial ale to nie o to chodzi - porownaj wysokosc siodelka w stosunku do kierownicy, ja juz praktycznie leze na nim; w poprzednim tak mialem jak byla rura przykrotka to kregoslup mi wysiadal; co do lajtowania to nie mam faktycznie po co a poza tym nie mam za bardzo czego odchudzac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 8 Stycznia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Może gięta kierownica jest lekarstwem na takie coś. http://www.syntace.com/index.cfm?pid=3&pk=1529 oczywiście przy założeniu,cena nie gra roli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gothic Napisano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Kolego xava, bardzo ładny bike. Gratuluję i zazdraszczam (a co!?) (...)PS.: Poćwicz strzelanie fotek Nie przesadzaj, nie jesteśmy na forum fotomasturbacji jeno cykloonanizmu. Włoska robota to jest to piękny bajk!(...) Whistle jest z makaronii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 (edytowane) Made in USA/Colorado:) Edytowane 9 Stycznia 2010 przez siwyex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi