Skocz do zawartości

[kaseta] Kaseta do ~130gram / 32-11

Anemia221

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

czy mogę kupić oraz jak już to gdzie i za jaką cenę kasete najlepiej 32-11 o wadzę jak najmniejszej, ale nie wiecej niż 120-130 gram.

w necie znalazłem tylko jedną tak lekką - soul kozak, ale nie ma podanych cen...

Pytam z czystej ciekawości, jak z wytrzymałością oraz TRWAŁOŚCIĄ takich lekkich kaset?

Cena Soul Kozak jest na ich stronie. To kaseta do lajtowania roweru a nie katowania - czytałem gdzieś, że nie za bardzo toleruje zmianę przełożeń pod obciążeniem. Z drugiej strony nie znam innej, która by spełniała wymagania, które podałeś.

Trochę cięższe robią wspomniane KCNC i Token, ale tutaj też nie liczyłbym na mega przebiegi.

Tune robi tytanową - cenę zobacz sam (cult-bikes.com).

Ciekawa opcja to Ceradure - kaseta z alu, ale z ceramiczną powłoką. Lekka i ponoć trwalsza niż XTR.

Takie kasety typu KCNC czy Soul Kozak to można sobie do roweru wystawowego zastosować ; ]

Poczytaj, poszukaj tematy na temat kasety Nino SL :) Cena około 700 - 800 zł, ale ma tą zaletę, że możesz sobie wymienić pojedyncze zębatki, które kosztują około 15 euro.

Takie kasety typu KCNC czy Soul Kozak to można sobie do roweru wystawowego zastosować ; ]

Poczytaj, poszukaj tematy na temat kasety Nino SL :) Cena około 700 - 800 zł, ale ma tą zaletę, że możesz sobie wymienić pojedyncze zębatki, które kosztują około 15 euro.

nie no jasne wiem przeciez.. jak napisałem na samym początku - pytałem tylko tak z ciekawości...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...