Anemia221 Napisano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Witam, czy mogę kupić oraz jak już to gdzie i za jaką cenę kasete najlepiej 32-11 o wadzę jak najmniejszej, ale nie wiecej niż 120-130 gram. w necie znalazłem tylko jedną tak lekką - soul kozak, ale nie ma podanych cen... Pytam z czystej ciekawości, jak z wytrzymałością oraz TRWAŁOŚCIĄ takich lekkich kaset? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 6 Stycznia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Np taka KCNC cena jest nie kiepska bo 700zł XTRabike.pl Podają 160 wiec troche wiecej. Jak z wytrzmyałością nie mam pojęcia ale sądząc po moim blacie w korbie to sporo wytrzymają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Cena Soul Kozak jest na ich stronie. To kaseta do lajtowania roweru a nie katowania - czytałem gdzieś, że nie za bardzo toleruje zmianę przełożeń pod obciążeniem. Z drugiej strony nie znam innej, która by spełniała wymagania, które podałeś. Trochę cięższe robią wspomniane KCNC i Token, ale tutaj też nie liczyłbym na mega przebiegi. Tune robi tytanową - cenę zobacz sam (cult-bikes.com). Ciekawa opcja to Ceradure - kaseta z alu, ale z ceramiczną powłoką. Lekka i ponoć trwalsza niż XTR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Welniak Napisano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Ta kaseta KCNC, jest jak napisał Sol tylko i wyłącznie do lajtowania. Z wytrzymałością kiepsko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 8 Stycznia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Welniak napiszesz coś więcej? Miałeś, jeździłeś? Bo na razie widzę, że to kolejny temat, w którym niewiele masz do powiedzenia a próbujesz za wszelką cenę zaistnieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flash3M Napisano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Chętnie sprawdzę rzeczywistą wytrzymałość tych ultra lekkich kaset... tylko musiałbym znaleźć sponsora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 8 Stycznia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Może max 80g ... albo 40g ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Anemia221 jakbys zdawal sobie sprawe o co pytasz to bys nie zadawal takich pytan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Takie kasety typu KCNC czy Soul Kozak to można sobie do roweru wystawowego zastosować ; ] Poczytaj, poszukaj tematy na temat kasety Nino SL Cena około 700 - 800 zł, ale ma tą zaletę, że możesz sobie wymienić pojedyncze zębatki, które kosztują około 15 euro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anemia221 Napisano 8 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Takie kasety typu KCNC czy Soul Kozak to można sobie do roweru wystawowego zastosować ; ] Poczytaj, poszukaj tematy na temat kasety Nino SL Cena około 700 - 800 zł, ale ma tą zaletę, że możesz sobie wymienić pojedyncze zębatki, które kosztują około 15 euro. nie no jasne wiem przeciez.. jak napisałem na samym początku - pytałem tylko tak z ciekawości... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.