Qamal Napisano 9 Stycznia 2010 Napisano 9 Stycznia 2010 Około 5 lat temu rodzice kupili mi rower za 300 zł marki Kross w okolicznym sklepie rowerowym który jest w jednym kawałku i jeździ do dzisiaj. Zardzewiały głównie śrubki i koła. Jedyne co wymieniłem to łancuch który zerwał się w tym roku. O rower nie dbałem w ogóle i jest cały brudny; nigdy nie regulowałem i wszystko działa w miarę dobrze. Oczywiście ma plastikowe klamki a manetek to takich to nikt nie ma... Oczywiście nie jeździł co roku po 5k km ale trzyma sie bardzo dobrze. Dopiero w tym i zeszłym roku trochę więcej był używany bo jeździłem nim do szkoły dosyć długo. Jedyna wada to taka że coś w supporcie trzaska ale jest to możliwe ze przez brak smarowania, a reszta działa dosyć dobrze i teraz nasuwa się pytanie, gdzie te rowery teraz są co były tanie i jeździły długo? Dodam że cały rower wygląda jak normalny MTB. Jak by był bardziej zadbany i osprzęt przypominający dzisiejsze trendy nikt by nie zauważył, że on taki stary
Jarek7 Napisano 20 Stycznia 2010 Autor Napisano 20 Stycznia 2010 Sorry za odkopanie a co mysliscie o tym rowerze ? http://www.allegro.pl/item891813643_rower_gorski_kross_hexagon_v2.html
Mod Team Puklus Napisano 20 Stycznia 2010 Mod Team Napisano 20 Stycznia 2010 Odradzam... począwszy od amora nie godnego zaufania, kolejno do hamulców ktore najprawdopodobniej przyprawiły by cie o nie przespane noce do ramy bez haka na przerzutkę. Ja za 300zł kupiłem duzo lepszy sprzet. Szukaj dalej
HkwadratC Napisano 20 Stycznia 2010 Napisano 20 Stycznia 2010 Kolego szanowny mówisz ze za pół roku będziesz miał więcej kasy, jest zima, nawet jak kupisz tą deltę co się na nią tak napaliłeś będzie stała w garażu bo pewnie mama Ci za dużo jeździć nie pozwoli żebyś się nie przeziębił, przyjdzie wiosna dozbierasz kasy i kupisz coś sensowniejszego. Pogadaj z kolegami, rodziną może ktoś coś jeździ czasem i pomógłby Ci wybrać. A i taka uwaga co do Twojej jazdy, jeśli kupując makrokesza przejeździsz te pół roku to nie pchaj się w droższy rower bo po prostu nie będzie on potrzebny(wydac na rower 2000 a jeździć nim po podwórku troche lipa;p, chyba że laski na niego będziesz wyrywał) , jeśli zaś będziesz kręcił jakieś lekko przyzwoite dystanse szykuj kasę na nowy bike nawet szybciej niż się spodziewasz bo sam dojdziesz do wniosku że rower Cię ogranicza i do niczego nie nadaje. Taka delta czy inny rower który pokazałeś to dzieciom na komunię się kupuje. Zrobisz jak zechcesz, tutaj starsi koledzy dobrze radzili, ja tam się pod tym podpisuje pozdrower. ps jak już kupisz pochwal się nabytkiem
Fenthin Napisano 21 Stycznia 2010 Napisano 21 Stycznia 2010 Skoro masz w domu rower (mniejsza o to, że damka) i nie jeździsz wiele, daj sobie spokój z kupowaniem czegoś nowego za te pieniądze. Masz dwie możliwości: 1. używka na dobrej ramie + w wakacje wymiana osprzętu 2. jazda przez kilka miesięcy na damce mamy, w wakacje nowy rower. W domu mam makrokesza. Po pierwszej regulacji przerzutki główki śrub znikły, kable od dynamo przestały łączyć same z siebie, skrzypi, rdzewieje. Po prostu bezsens. Jeszcze kilka słów w sprawie zakupu nowego roweru w lecie. Skoro jeździsz po kilka km dziennie, moim zdaniem wydawanie 2000 zł na rower mija się z celem. Spokojnie wystarczy Ci coś za 1300-1400 zł, do tego jakieś oświetlenie, pompka itp.
Jarek7 Napisano 21 Stycznia 2010 Autor Napisano 21 Stycznia 2010 Ok,dzięki wielkie ale niestety mam 500zł i niestety nie mogę dać więcej.Cóż,najwyżej kupie makroszeta za 500zł. Ale dziękuje wam jeszcze raz za pomoc i doradzenie.. Wybrałem sobie dwa rowerki..i proszę powiedźcie mi który ma lepsze podzespoły i który ogółnie będzie 'lepszy'.. http://www.rowerzysta.pl/mtb/rower-gorski-delta-dynamic-301-2009.html#fragment-2 czy http://www.allegro.pl/item891813643_rower_gorski_kross_hexagon_v2.html a tu jego specyfikacja techniczna.. http://www.kross.pl/index.php?Page=420&grupa=1&kod=66&f=spec Proszę o szybką odpowiedź , bo rower bym już chciał kupować jutro Pzdr
HkwadratC Napisano 21 Stycznia 2010 Napisano 21 Stycznia 2010 ten tam specyfikacja jest do X1 a w linku na allegro pisze kolo że sprzedaje V2 hehe
Jarek7 Napisano 21 Stycznia 2010 Autor Napisano 21 Stycznia 2010 Prosze,specyfikacja do v2 http://www.ekross.pl/rowery-kross-kolekcja-2009-gorskie-mtb-kross-hexagon-v2-2009-o_l_176_1766.html
HkwadratC Napisano 21 Stycznia 2010 Napisano 21 Stycznia 2010 Nie to że się czepiam ale to jest specyfikacja z 2009 a rower z 2008,pozatym zastanawiające że sprzedaje rower, a wkleja inną specyfikację, szczerze nie wiem który lepszy(nie jestem specjalistą),ale bardziej znana mi jest firma kross, mieszkasz w Łodzi może ustaw się z kolem przymierz rower, oceń live jak wygląda,później idź do marketu porównaj z jakimś tam innym rowerkiem,bez pośpiechu kolego bez pośpiechu. Albo do rowerowego pogadaj ze sprzedawcą
emmx Napisano 26 Stycznia 2010 Napisano 26 Stycznia 2010 Ty chyba nie jestes powazny ?? Bierzesz bo napisali 2 lata gwarancji ?? Wiesz jak ciezko jest uwzglednic gwarancje na cokolwiek innego niz peknieta rama ?? Pozatym amoniak wyraznie napisał czego unikać a ty dokładnie to zaproponowałeś ... to są sh*ty i tyle. Miałem delte i wazyła tyle co czołg nie mowiąc o podzespołach ... Ten Fujii jak sie przyjzec to amor suntoura ma sprezyny na wierzchu a powinien mieć jeszcze gumy. Wzóże mu szybką smerć. http://www.rowerzysta.pl/mtb/rower-gorski-delta-dynamic-301-2009.html Wolne zarty ponad 700 zł i tylko 6 biegów z tyłu ? Toż to kpina za ta cene mozna noweg Hexagona kupić Buahahahaha a bo amoniak powiedział ze ... Buahahaha a co to amoniak jakies guru jest - nie kazdego stac na drogi rower w tym przedziale cenowym uwazam że delta wypada pozytywnie. Proponujecie chłopakowi używane rowery ciekawe czy sami byście kupili używany. Po za tym Puklus cieżki rower pewniej sie prowadzi nie dla kazdego jest przeznaczony lekki rower. Ja dlugo dobierałam sobie rower zanim kupiłam i liczyłam każda złotówke ale jestem zadowolona ze swojego wheelera 700. Pozdrawiam. Monika
jakobs Napisano 26 Stycznia 2010 Napisano 26 Stycznia 2010 A to moja propozycja http://allegro.pl/item899835271_rower_gorski_arkus_vip_5_0_czarny_altus_wys_0zl.html -alu rama -wymienny hak -SR Suntour (prosty ale zawsze to SR Suntour) -uniwersalna pozycja -ciekawa szata graficzna -shi altus Moim zdaniem ciekawsza propozycja niż hexagon który wygląda jakby był z ChRL
HkwadratC Napisano 26 Stycznia 2010 Napisano 26 Stycznia 2010 Buahahahaha a bo amoniak powiedział ze ... Buahahaha a co to amoniak jakies guru jest - nie kazdego stac na drogi rower w tym przedziale cenowym uwazam że delta wypada pozytywnie. Proponujecie chłopakowi używane rowery ciekawe czy sami byście kupili używany. Po za tym Puklus cieżki rower pewniej sie prowadzi nie dla kazdego jest przeznaczony lekki rower. Ja dlugo dobierałam sobie rower zanim kupiłam i liczyłam każda złotówke ale jestem zadowolona ze swojego wheelera 700. Pozdrawiam. Monika żadne guru, ma rację i nie widzę tak samo jak kolega zapewne żeby powtarzać każdy z osobna że za 500 zł rower z tarczówkami, full suspension to badziew,zabawka dla komunistów co najwyżej, gdyby każdy napisał to samo to czytałabyś 5 stron o jednym To co kolego kupiłes w końcu jakiś sprzęt?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.