Skocz do zawartości

[rower] author reflex czy author zenith

roberta

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pewnie niejeden Ci tu zamiesza i odradzi kupno Authora ;) Ja będę pierwszy :) Jak już wydawać 2000 tysiaki na rower to według mnie na taki http://www.unibike.pl/zethos.html Lepszy osprzet (piasty, opony, przerzutki wszystko lepsze), nawet powiem, że o niebo lepszy no i rocznik 2009 można wyłapać po 1930 (zbytnio nie szukałem, może i tańsze też są?)

• Mod Team
Napisano

W pełni swiadom zgadzam sie z przed mowcą Za tą sama cene masz lepszy osprzet, ciekawsza rame i tu nie jestem pewien ale i lepszy amor.

Napisano

Dziękuję za poradę, przeanalizuje ponownie swój wybór i jeszcze pewnie ze trzy razy się zastanowię zanim coś kupię :) pozdrawiam :)

Napisano

ja też kiedyś miałem słabość do tej firmy, bo od nich miałem swój pierwszy dobry rower i wtedy się zbytnio nie znałem co i zacz. Ale wystarczy porównać Unibika z Authorem by nawet laik stwierdził, że ta druga firma nas chyba okrada. Nie wspominając o tym, że ramki authora wcale pozytywnych opinii nie zbierają.

Napisano

Zdecydowanie polecam Unibika ale Zethos w rozm. 17" może być za duży na Ciebie, ewentualnie model niższy czyli Viper występuje w wersji damskiej w rozm. 17" powinien być ok. cena ok. 1600 cały na Sh. Alivio, przerz. tył Deore ,hample Sh. Altus, ogólnie lepiej wypada niż te Authory

A jak chcesz coś konkretnego to polecam KTMa model Life Emotion

http://www.ktm-bikes.at/trekking/offroad/hardtail-alu/Lifemotion.php

Masz wersję damską i męską i koniecznie model 2009 cena promocyjna ok. 2300 :)

Napisano

Jeśli szukasz crossa do 2000zł to nie ma lepszego niż Kellys Exquisite.

Exquisite

Strona Kellys

Dobry osprzęt, świetna rama o sportowej geometrii i do tego świetnie wygląda.

Przez 2 sezony jeździłem na modelu '06 i nie miałem żadnych problemów.

naprawdę godny polecenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...