MarcinGoluch Napisano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Witam Wszystkich! Jako, że czas nieubłaganie płynie czas tworzyć klimat pod nowy drugi już Zlot FR.ORG. który odbędzie się w dniach 11-13 czerwiec 2010 z lokalizacją w schronisku Pod Durbaszką w rejonie Szczawnicy. Zaczynamy więc dyskusje i umawiamy pierwsze Zlotowe ekipy . Z góry serdecznie dziękuję za deklaracje i zapisy na Zlotową listę. Info podstawowe znajduje się http://www.forumrowe...ow-z-a-p-i-s-y/ A ring wolny czyli "opowieści dziwnej treści" http://www.forumrowe...rumroweroweorg/ Osoby które miały by możliwość wybrania się autem i zabrania po drodze kolejnych chętnych zostaną na Zlocie dodatkowo uhonorowane .... uściskiem dłoni prezesa . Pozdrawiam! Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 czerwiec jest jeden w ciągu roku a nie jedenaście czy trzynaście.powinno być 11-13 CZERWCA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 naprawdę nie da się poprawić tego błędu? razi to w oczy, zwłaszcza jak popełnia go moderator.a ja powiada regulamin: b ) Dla zachowania przejrzystości wypowiedzi prosimy (żeby nie pisać: nalegamy) używać słowników ortograficznych lub sprawdzać napisany tekst np w Wordzie! Poważne błędy ortograficzne i składniowe w postach - zwłaszcza dotyczące słów i zwrotów związanych z tematyką rowerową - nie będą tolerowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 3 Maja 2010 Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Niech ktoś wywali temat który przed chwilą stworzyłem Wstępnie rozmawiałem z kilkoma osobami i są chętni. Są chętni z którymi nie rozmawiałem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 3 Maja 2010 Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 a o co pytasz? Chętni na co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 4 Maja 2010 Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Chętni na jazdę na zlot, pytam się kto jedzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 4 Maja 2010 Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Jak byś jeszcze podał jakieś szczegóły tej jazdy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 4 Maja 2010 Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Albo pociąg albo auto. Na razie szczegółów nie ma, szukam chętnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomato Napisano 4 Maja 2010 Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Mnie nikt nie pytał ale wybaczam niedopatrzenie Chętnie się z wami zabiorę. Metoda dowolna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 4 Maja 2010 Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Pociąg z Łodzi do Rytra. Jedzie jakieś 8 i pół godziny. Start z Łodzi Fabrycznej w piątek około 6 rano, na miejscu koło 14.30. Przesiadka w Warszawie i w Krakowie, cena to około 46zł w jedną stronę. Potem z Rytra szlakiem do schroniska jakieś 20km. Jak dla mnie bajerka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomato Napisano 4 Maja 2010 Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Do tego pociągu bez problemu z rowerami można się wpakować ? Domyślam się że jak zajmiemy cały wagon to nikt piszczeć nie będzie o rowery ale w innej sytuacji ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 5 Maja 2010 Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Płacisz za bilet na rower i wchodzisz z nim do przedziału jak jest miejsce, jak nie ma to zostawiasz rower na końcu/początku wagonu. Jak jechaliśmy na poprzedni zlot to jeden rower był pod sufitem, drugi stał na jednym kole pomiędzy siedzeniami. Nikt się nie czepiał. Przez całą drogę do Wrocławia jechaliśmy we dwójkę w przedziale. Na trasie Wrocław - Wałbrzych pociąg był przystosowany do przewiezienia rowerów. Pociąg którym byśmy jechali startuje z Łodzi więc z miejscem nie powinno być problemów. W drugą stronę również. Gorzej będzie jak nie będzie miejsca w Warszawie lub Krakowie. Trzeba być dobrej myśli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cuberider Napisano 16 Maja 2010 Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Elo To kto na pewno będzie jechał na Zlot z Łodzi ?? Jest opcja pociąg do Częstochowy a stamtąd do Nowego Targu Możemy się wspólnie zebrać Jakieś propozycje inne mile widziane Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 17 Maja 2010 Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Z Nowego Targu do Szczawnicy to jakieś 35km z bagażami. Jak wygląda dojazd cenowo i godzinowo oraz przesiadkowo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cuberider Napisano 17 Maja 2010 Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Z Częstochowy jest pociąg o 3:37 i w Nowym Targu jesteśmy o 9:25 tylko trzeba jakoś dojechać do Częstochowy najlepiej z Widzewa 22:29 do Koluszek i tam jest pociąg do Częstochowy o 00:27 a w Częstochowie jesteśmy o 1:56 Kudre Tylko wszędzie trzeba czekać ;/ chyba że urządzimy sobie przejażdżki nocne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 18 Maja 2010 Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Z Nowego Targu 30km do Szczawnicy to będzie tragedia, już to przerabiałem rok temu na trasie Wałbrzych - schronisko. Z Rytra elegancko lasem i szlakiem do schroniska to jakieś 15km Puki co sytuacja na koleji nie daje pewności czy pociągiem się tam dojedzie. Łódź Fabryczna bezpośrednio do Częstochowy o 6:19 i na miejscu o 8:16 - cena to 35zł bez roweru. Następnie Częstochowa z jedną przesiadką do Nowego Targu o 8:24 - trochę mało czasu na przesiadkę Następny jest o 9:24 - tu już luzik. W sumie czas dotarcia to jakieś 8,5-9 godzin. Za cenę pewnie z 70zł. Porównaj to z moim pomysłem i oceń co lepsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cuberider Napisano 19 Maja 2010 Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Eloszka No to lepsze Twoje rozwiązanie ale ja mam jeszcze lepsze 6:27 odjazd z Łodzi Widzewa i w Krakowie jesteśmy o 11, z Krakowa osobówka 11:48 w Nowym Targu jesteśmy 14:50 Czas jazdy 8:23 Na 17 powinniśmy być na Miejscu Najlepiej będzie jak Wpadniesz kiedy do mnie to konkretnie zdecydujemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 26 Maja 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 No to lepsze Twoje rozwiązanie ale ja mam jeszcze lepsze 6:27 odjazd z Łodzi Widzewa i w Krakowie jesteśmy o 11, z Krakowa osobówka 11:48 w Nowym Targu jesteśmy 14:50 No chyba jednak nie: Z Nowego Targu 30km do Szczawnicy to będzie tragedia, już to przerabiałem rok temu na trasie Wałbrzych - schronisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 26 Maja 2010 Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Niby można jechać z Nowego Targu ale: - ktoś musiałby nam podrzucić bagaże - cały czas asfalt Z Rytra jest bliżej i cały czas lasem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 31 Maja 2010 Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Na dzisiaj mam 2 wolne miejsca w aucie, więc jeżeli ktoś poszukuje transportu, to pisać śmiało. A jeśli jeszcze ten ktoś ma bagażnik rowerowy mocowany na relingach, to już bajka . Planuję wyruszyć w piątek po południu, bardzo możliwe, że wyjazd z Łodzi, z małym przystankiem w Piotrkowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 31 Maja 2010 Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Mam taki bagażnik Zagadałem na GG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.