Skocz do zawartości

[buty] DMT

matiscafe

Rekomendowane odpowiedzi

Czas już kupić swoje pierwsze buty SPD. Wpadły mi w oko wyroby firmy DMT, jednak okazało się, że we Wrocławiu w sklepach, które odwiedziłem, trzeba je zamówić, bez możliwości przymiarki - pozostał zakup w ciemno przez sieć. Zdecydowałem się, że zakupię jedn z dwóch modeli wymienionych w temacie: Country albo Marathon. Nie jeżdżę na razie na maratony i tym podobne imprezy, i nie wiem , czy warto kupić model wyższy. Czy ktoś jeździ/jeździł w tych butach i może się wypowiedzieć się o zaletach i wadach ich użytkowania?

dobrze przemysl zakup dmt jesli nie masz mozliwosci przymiarki tych butow.

kiedys zastanawialem sie nad ta firma tak jak ty - mialem to szczescie ze buty te sprowadzily sklepy w mojej miejscowosci.

ciesze sie ze nie kupilem ich przez net ani nie zamawialem specjalnie przez sklep.

nie uwazam ze mam specjalnie szerokie stopy, ani ze wymagaja one jakiegos specjalnego typu obuwia.

okazalo sie ze dmt sa bardzo jak dla mnie waskie - z czyms takim spotkalem sie po raz pierwszy przy butach rowerowych, ktorych mialem lub mam w sumie juz szesc par - raz spece, trzy razy adidas, raz shimano i raz northwave. o ile wszystkie poza pierwszymi to buty do turystyki to spece sa butami wyscigowymi mtb, mimo tego nie mialem lub nie mam takiego problemu jak z dmt.

po zalozeniu buta na noge mam wrazenie ze stopa wygina mi sie do dolu, tak jakby podeszwa byla wzdluznie wklesla. wg mnie nie da sie tego w zaden sposob rozwiazac, skutek bedzie jeden - bol stopy i jej cierpniecie.

tyle ode mnie w temacie.

Nie wyobrazam sobie zakupu jakichkolwiek butow bez przymiarki. Wszystkie DMT sa stosunkowo waskie i tak jak wiekszosc butow nie rozciagna sie znaczaco. Ja mam Kryptony - mierzylem i jestem zadowolony (znacznie bardziej niz ze starych Scottow).

Sa bardzo wygodne, i jako lakierki bardzo latwe do mycia. Jesli dopasujesz sobie do stopy to nie bedziesz zalowal. Jesli duzo jezdzisz to bierz najwyzszy model na jaki cie stac.

Wbrew przestrogom zaryzykowałem i zamówiłem DMT Country - w razie czego asekurowałem się przepisem pozwalającym na bezwarunkowy zwrot towaru zakupionego w sieci w ciągu 10 dni. Dlaczego akurat te?

Model Marathon przestraszył mnie wielkością swojej podeszwy i agresywnością bieżnika, jak na pierwsze tego typu buty.

Dzisiaj do mnie przyszły, a w związku z tą "wąskością" podam zainteresowanym swoje wymiary: but ma rozmiar 43 (27,5 cm wkładka) na szerokość są idealne, a na długość palce delikatnie stykają się z czubkiem buta - mam nadzieję, że się rozbiją, a może wymienić je na nr 44 mający pół cm dłuższą wkładkę?

(szerokość mojej stopy (w najszerszym miejscu) 11 cm, długość 26,8 cm).

... palce delikatnie stykają się z czubkiem buta - mam nadzieję, że się rozbiją, a może wymienić je na nr 44 mający pół cm dłuższą wkładkę?

...

Zmierz jeszcze raz wieczorem (stopa po calym dniu troche puchnie) i nie licz ze sie dopasuja. Jesli sa jakiekolwiek watpliwosci co do dopasowania to lepiej wez te wieksze.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...