Skocz do zawartości

[amortyzator] Fox F100 RLC 2009 czy Marzocchi 888 World Cup

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

nie biore za dwupółke duro.

niby jakie przeciązenia mają zabić ramę tego typu uzywaną nadal do jazdy "pseudo" xc? pseudo xc rozumiem uzytkowanie tego roweru do jazdy w terenie, bez grawitacyjnego swirowania, podobnego do mojego. jaka niby siła wtedy może zabić taką ramę? czy zalozyciel tematu powiedzial cokolwiek o zapedach do ekstremy?

uzytkowałem dwa widelce dwupółkowe, w tym juniora t ze skokiem 170 mm. ramy ani geometrycznie ani konstrukcyjnie nie były przystosowane do takich widelców. moj styl jazdy - turystyczne kulanie sie na krótszych lub dłuzszych dystansach, waga uzytkownika 75 kilo, przejechany dystans ok 12 tys km. obie ramy sprzedałem w dobrym stanie, obaj nowi wlasciciele nie nawiedzają mnie z zaświatów nękając za swoją śmierc z powodu zgonu na rowerze w niewyjaśnionych okolicznościach. :)

jestem natomiast pewien ze trek z tematu nie podolalby z takim widelcem jezdzie ze względu, hm, na niepraktycznosc takiego rozwiązania, o którym wlasciciel przekonalby się najpozniej po pierwszej przejazdzce na rowerze. albo juz przy wsiadaniu na niego z niemilym uczuciem parcia w kroku :)

Napisano

Do tego ta manetka to jakiś wg. nie porozumienie. By Shimano ? Co jak co, ale taka firma jak Fox mogłaby się bardziej postarać ;]

Ciekawe jak wagowo wychodzi w porównaniu do PopLocka ?

Napisano

spox ..ja sie już wyłączam..za duzo informacji naraz..muszę wszystko sobie poukładać..Dziękuje jeszcze raz za pomoc i naprawde cenne uwagi..Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.