Skocz do zawartości

[maratony xc i xcm] Maratony Kresowe 2010

netta1987

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kalendarz MTB na rok przyszły wygląda następująco:

17.04.2010 "Rusza Peleton" XC Białystok Pietrasze

18.04.2010 Drugi Białostocki Maraton MTB (XCM) - Duch Puszczy i Kresów

27.06.2005 Sokółka Maraton MTB (XCM) - Szlakiem Tatarskim

10.07.2010 Zawody XC Łomża

11.07.2010 Drugi Łomżyński Maraton MTB (XCM) - Na krańcach Mazowsza

15.08.2010 Drugi Suwalski Maraton MTB (XCM)

25.09.2010 Zawody XC Białystok "O Puchar Wysoczyzny Białostockiej"

26.09.2010 Augustów - Maraton MTB (XCM)

Czy imprezy dojdą w tych terminach do skutku zależy od władz

poszczególnych miast.

Strona www

ps. czym się charakteryzuje xcm bo tak jak patrze na te maratony to chyba jest zwykły maraton

• 3 tygodnie później...
Napisano

ps. czym się charakteryzuje xcm bo tak jak patrze na te maratony to chyba jest zwykły maraton

XCM to oznaczenie maratonu stosowane przez PZKol czy tam nawet UCI. Zaskoczyłeś mnie tym kalendarzem, skąd te przecieki bo strona milczy, a z Mirkiem Barejem organizatorem tras dawno się nie widziałem. W sezonie 2009 przejechałem wszystkie edycje, mam nadzieję że w tym roku błędy z oznakowaniem zniknął i będzie już tylko lepiej, bo poza tym organizacja zawsze stała na wysokim poziomie i wszystkim polecam udział, w 2010 też tam startujemy. Szkoda że nie doszła do skutku edycja na Litwie bo byłoby to ciekawe urozmaicenie, widocznie coś nie zagrało z tamtejszym cyklem. A tak w ogóle to my się jakoś znamy, skoro jesteś z BAU? :)

PS: Czy wie ktoś, coś na temat terminów Pucharu Polski i tego spotkania z organizatorami maratonów? PZKol miał podać to w styczniu, kwestia ważna bo zależą od tego pieniądze z Urzędu Miasta.

Napisano

Te informacje dostałem na e-mal od organizatorów po mej prośbie, co do maratonu na Litwie to sprawa nie była jeszcze wyjaśniona możliwe że takowy się o :laugh: dbędzie jak będę wiedział więcej to napisze na pewno.

Znać to sie raczej nie znamy gdyż planuje dopiero na ten rok starty na MK, a wcześniej byłem tylko na Family Cup. i się wkręciłem i nie zabraknie mnie na większości imprez. :P

Napisano

Przestawiamy wstępną wersję kalendarza imprez na rok 2010. Trwają rozmowy i postępowania konkursowe w miastach, gdzie planujemy imprezy. Dopiero po ich zakończeniu ogłosimy oficjalną wersję kalendarza. Staramy się aby terminy nie kolidowały z innymi imprezami w regionie i sąsiednich województwach. Planujemy także nowe rozwiązania organizacyjne np. dodatkowy pilot przed wyścigiem sprawdzający trasę.

KALENDARZ IMPREZ - WSTĘPNY

18.04.2010 Drugi Białostocki Maraton MTB (XCM) - Duch Puszczy i Kresów

27.06.2005 Sokółka Maraton MTB (XCM) - Szlakiem Tatarskim

11.07.2010 Drugi Łomżyński Maraton MTB (XCM) - Na krańcach Mazowsza

15.08.2010 Drugi Suwalski Maraton MTB (XCM) – W krainie ozów

19.09.2010 Augustów - Maraton MTB (XCM) - Finał

ZAWODY XC

17.04.2010 XC Białystok Pietrasze - Rusza Peleton

18.09.2010 Zawody XC Białystok lub Augustów

Z życzeniami wielu nie tylko sportowych sukcesów w roku 2010

www.maratonykresowe.pl

wiadomość o tej treści otrzymałem dziś o 22 17

• 3 miesiące temu...
Napisano

Chciałbym wziąć udział w maratonie. Możecie mi powiedzieć jaka jest różnica między maratonem a XC ? Nigdy nie brałem udziału w żadnych wyścigach czy zawodach rowerowych więc nie mam zielonego pojęcia o tym. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Napisano

Znów się trochę pozmieniało:

Kalendarz zawodów

30.05.2010 − Michałowo Dzika puszcza

27.06.2010 − Sokółka Szlakiem Tatarskim

4.07.2010 − Łomża Na krańcach Mazowsza

22.08.2010 − Suwałki W krainie ozów

3.10.2010 − Augustów Finał

http://www.maratonykresowe.pl

Serav, tak w skrócie maraton zazwyczaj odbywa sie na jednej dużej pętli ~40/80km i jedzie się raz lub tam 2 zależy od wizji organizatora i wszyscy startują równocześnie. XC natomiast ma pętle krótką ~4km i jedzie się kilka takich pętli podczas zawodów. Start odbywa się kategoriami. Wyścig trwa około 1h w naszych warunkach :D

• 4 miesiące temu...
  • Mod Team
Napisano

W najbliższą niedzielę odbędzie się w Augustowie finałowa edycja Maratonów Kresowych. Trasa jest ciekawa i jak na możliwości puszczy augustowskiej dość urozmaicona. Więcej info na stronach organizatora: www.maratonykresowe.pl Ze swej strony dodam, że warto na mecie mieć buty na zmianę bo koledzy postarali się o atrakcje na trasie :P

Do zobaczenia na starcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...