fotobiker Napisano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 W klamkach Avidów 3 obrobiłem trochę śruby,dlatego chicałem kupić jakies nowe śruby,fajne kolorowe Niestety ta śrubka od klamek jest trochę inna tzn.gwintowana do połowy i w sklepie powiedziano mi,że zwykła nie będzie pasowała Wiecie gdzie mogę takie śrubki dostać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kllnTToOn Napisano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 A czemu ma nie pasować inna ? Śrubki powinieneś dostać w każdym serwisie rowerowym A jak nie będą mieli to www.vincere.pl Tylko, że tam są Alui i kolorowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flubi Napisano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Albo u Szymona tutaj. Ewentualnie tu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekkrakow Napisano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Damian24 , zwykłe śrubki z pełnym gwintem nie pasują, muszą być takie same jak jak oryginalne. Sam ostanie wyślizgałem oryginały i wziąłem inne śruby takie zwykłe i miałem problem bo albo były za ciasne, albo za luźne. Główka też jest w oryginalnych mała, rzadko spotykana, a główka zwykłej śruby jest za duża (dla takiej samej średnicy gwintu) i jest problem z przykręceniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madek Napisano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 zwykła śruba pasuje do tych obejm w juicy, tylko wlasnie jest kwestia łba... bo jest za duzy i sie nie miesci. pisalem o tym niedawno w temacie alu srubek w dziale odchudzania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fotobiker Napisano 5 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 no to teraz kwestia łba,która ze śrubek ma najmniejszy dodam że żadne piłowanie itd. nie wchodzi w grę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kllnTToOn Napisano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 żadne piłowanie itd. nie wchodzi w grę A dlaczego w grę nie wchodzi piłowanie ? Napisz do Producenta, może Ci przyślą Spiłuj trochę klamki, albo śruby, chociaż nigdy w życiu nie widziałem tej drugiej opcji. Zawsze przy problemie śrubek piłowało się gniazda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madek Napisano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Piłowanie nie wchodzi w gre bo to kształt obejmy przeszkadza, a konkretnie takie wyprofilowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kllnTToOn Napisano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 no to może spiłuj gwint śrubki Jak nie, to dalej nie wiem, co poradzić, prócz tego i pisania do producenta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Sprawdzałeś w sklepie metalowym/budowlanym/narzędziowym? Zapodaj może zdjęcie o jaką śrubę chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fotobiker Napisano 6 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Sprawdzałem już w kilku sklepach,ale nic nie znalazłem Tak wygląda ta śruba: http://img64.imageshack.us/img64/3194/dsc4829.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaizm Napisano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Znalazłeś może już jakieś zamienniki do oryginalnych śrubek? bo sam teraz jestem w takiej potrzebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buksu Napisano 9 Marca 2011 Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Przyłączam się do pytania. Nigdzie nie można dostać tych śrub. Pytałem Andrew lecz powiedział,że są niedostępne. Czy pozostaje mi tylko przerobić otwór w uchwycie klamki? Pomocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woytaky Napisano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Widzę, że problem śrubek narasta - ja mam kolejną do wymiany - naprawdę nie są do zdobycia ? Pisałem do dystrybutora ale w tak błahej sprawie nawet nie raczą odpisać na maila. Ktoś coś wymyślił zastępczego może? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaizm Napisano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 można zamówić http://www.ukbikestore.co.uk/product/138/a103830/avid-lever-clamp-bolt-for-juicy-non-split-clamp-lever.html kto chętny? wysyłka do pl £6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.