Skocz do zawartości

[śrubki] do klamek Avid juicy 3

fotobiker

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W klamkach Avidów 3 obrobiłem trochę śruby,dlatego chicałem kupić jakies nowe śruby,fajne kolorowe :)

Niestety ta śrubka od klamek jest trochę inna tzn.gwintowana do połowy i w sklepie powiedziano mi,że zwykła nie będzie pasowała

Wiecie gdzie mogę takie śrubki dostać ?

Napisano

A czemu ma nie pasować inna ? Śrubki powinieneś dostać w każdym serwisie rowerowym :)

A jak nie będą mieli to www.vincere.pl :D Tylko, że tam są Alui i kolorowe :P

Napisano

Damian24 , zwykłe śrubki z pełnym gwintem nie pasują, muszą być takie same jak jak oryginalne.

Sam ostanie wyślizgałem oryginały i wziąłem inne śruby takie zwykłe i miałem problem bo albo były za ciasne, albo za luźne. Główka też jest w oryginalnych mała, rzadko spotykana, a główka zwykłej śruby jest za duża (dla takiej samej średnicy gwintu) i jest problem z przykręceniem.

Napisano

zwykła śruba pasuje do tych obejm w juicy, tylko wlasnie jest kwestia łba... bo jest za duzy i sie nie miesci. pisalem o tym niedawno w temacie alu srubek w dziale odchudzania :)

Napisano
żadne piłowanie itd. nie wchodzi w grę :thanks:

A dlaczego w grę nie wchodzi piłowanie ? :)

Napisz do Producenta, może Ci przyślą :D

Spiłuj trochę klamki, albo śruby, chociaż nigdy w życiu nie widziałem tej drugiej opcji. Zawsze przy problemie śrubek piłowało się gniazda :D

• 5 miesięcy temu...
Napisano

Znalazłeś może już jakieś zamienniki do oryginalnych śrubek? bo sam teraz jestem w takiej potrzebie.

• 9 miesięcy temu...
Napisano

Przyłączam się do pytania. Nigdzie nie można dostać tych śrub. Pytałem Andrew lecz powiedział,że są niedostępne. Czy pozostaje mi tylko przerobić otwór w uchwycie klamki? Pomocy :icon_exclaim:

• 2 miesiące temu...
Napisano

Widzę, że problem śrubek narasta - ja mam kolejną do wymiany - naprawdę nie są do zdobycia ? Pisałem do dystrybutora ale w tak błahej sprawie nawet nie raczą odpisać na maila. Ktoś coś wymyślił zastępczego może?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...