Skocz do zawartości

[opony] Specialized Fast Track 26x 2,0 a Continental Race King 2,0

Rayan

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Ktore opony sa lepsze i dla czego.

Specialized Fast Track (kewlarowa) 26x 2,0 a Continental Race King 2,0 (drutowka)

Sezon przejedzilem na Specialized Fast Track 26x 2,0 i teraz chce kupic Continental Race King 2,0. Wiekszosc tras to asfalt (tak 70% 30% lasy, pola itp)

• Mod Team
Napisano

Nie jeździłem na zadnej (mam continentala ale twistera) ale kevlarowa na pewno bedzie lzejsza. Conti potrfią gubić klocki z bierznika.

Napisano

Conti lekko się toczą, nawet drutówka, jak na tak małe klocki dobra przyczepność, o Specach (jakichkolwiek) trudno znaleźć opinie na polskojęzycznych forach :)

• Mod Team
Napisano

Conti lekko się toczą, nawet drutówka, jak na tak małe klocki dobra przyczepność...

Potwierdzam moj twister trzyma sie bardzo przyzwoicie nawe na błotnistym i potencjalnie sliskim podłożu mimo własnie małych klocków.

Napisano

Jezdze na oponach Race King od ubiegłego roku,mankamentem drutówek jest mała sztywnosc boczna(opony "pływaja'na boki)jesli ktos troche wazy musi jezdzic na wysokich cisnieniach,kevlarowe najlepiej kupowac w serwisie z montazem-mnie zdarzyły sie opony których nie mozna było ułozyc na obreczy(miały bicie boczne z ktorym nie mozna było sobie poradzic).

Odnosnie własciwosci jezdnych uwazam je za opony wysokiej klasy,stosunkowo niskie opory toczenia i fantastyczna trakcja,mimo ich mankamentów w tym sezonie równiez zakupiłem Race Kingi.Wczesniej jezdziłem na schwalbe RR i Hutchinson piranha,z tej trojki najlepiej oceniam conti.Fast tracki miałem na treningówce ale na szczescie sie ich pozbyłem.Nie ma co porównywac z Race Kingami bo opony specializeda nie dorastaja im do piet-to jest inna bajka.

Pozdrawiam

Napisano

A ja polecam Fast Traki, przejechałem jakieś 1k na kevlarowej wersji.

Bardzo wygodne , trakcja bardzo poprawna, rower pewnie sie prowadzi.

Na mokrym nie dają rady.....

• 4 miesiące temu...
Napisano

odświeżę, może komuś się przyda. Śmigam na drutówkach fast truck, asfalt elegancko i tu nie ma co dyskutować, każdy będzie zadowolony, w błocie też sobie radzą jednak nie jest to opona do błota, ślizga się na boki na błotnistych zjazdach (chociaż nigdy jeszcze mnie nie wywróciła), na podjazdach z błotem odpada dopiero razem z innymi agresywniejszymi bieżnikami. Więc jak najbardziej nadaje się świetnie na maratony i xc. Niedawno śmigałem w Rabsztynie, deszcz, trasa bardzo rozjeżdżona, dużo błota, gliny i mokrej trawy, momentami oponki nie dawały rady, ale tylko tam, gdzie tak jak mówię, odpadały również opony na błoto. Bardzo polecam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...