Artro Napisano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Mam pytanie, czy istnieje możliwość zakupu lub specjalnego zamówienia w jakimś sklepie/u dystrybutora samej ramy z konkretnego modelu, czy raczej jestem skazany na zakup całego roweru i odsprzedaż osprzętu? Chodzi mi dokładnie o karbonową ramę z modelu Carbon FLX 1000-D na 2009r. Wiem, że można kupić ramy Meridy oddzielnie, jednak kolorystycznie do d..., cenowo jeszcze gorzej i do tego mocowanie pod Vki... Aha no i w sumie najważniejsze: cena Cena u dystrybutora 5500zl... Ale wiadomo, że ceny dystrybutorów sa z d... Czy dałoby rade tę ramę kupić za np. 3000zl? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Witam Podejrzewam, że nie ma problemu ponieważ ostatnio byłem w jednym z Poznańskich sklepów Giant i zaproponowali mi rame Giant XtC Alliance 1 z roweru który stał na wystawie. I to niejedyny przykład kolejny sklep X rozebrał na części kellysa sabotage carbon, części sprzedane, problem był z ramą, bo tu akurat nikt nie chciał kupić . ...dalej, na allegro były też akcje typu "rama pochodzi z seryjnego roweru" i to wystawiały również sklepy. Więc myślę że problemu nie powinno być. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 http://www.forumrowerowe.org/topic/61505-rama-merida-carbon-flx-1000-d-sprzedam/ Myślę, że powinieneś zejść poniżej 3000 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafb Napisano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 TocaS - możesz zdradzić ile chcieli za tą ramę i jaki to był rozmiar? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Rozmiar M 2500 zł dokładnie rama XTC ALLIANCE 0 DISC. Za ramę kellysa 19,5 nie wiem ile chcieli czy też jeszcze chcą, ale oni tam się napalili głównie na osprzęt bardziej niż na ramę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artro Napisano 7 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Dobrze, tylko 18" będzie za mała jak na 190cm wzrostu Obecnie mam Krossa 19" i generalnie jest ok, nie narzekam ale wolałbym jednak coś dłuższego. O bardziej sportowej geometrii no i lekkiego Pokusiłbym się na 20" albo nawet na 22" i wydaje mi się, że tu jest problem, ponieważ większość ram na Allegro czy tak jak w temacie http://www.forumrowerowe.org/topic/61505-rama-merida-carbon-flx-1000-d-sprzedam/ to rozmiary 18" i mniejsze. Ciężko jest znaleźć 20" nie mówiąc już o 22" Ale dla chcącego nic trudnego Popytam się w sklepach, zobaczymy co powiedzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.