Artro Napisano 4 Stycznia 2010 Napisano 4 Stycznia 2010 Mam pytanie, czy istnieje możliwość zakupu lub specjalnego zamówienia w jakimś sklepie/u dystrybutora samej ramy z konkretnego modelu, czy raczej jestem skazany na zakup całego roweru i odsprzedaż osprzętu? Chodzi mi dokładnie o karbonową ramę z modelu Carbon FLX 1000-D na 2009r. Wiem, że można kupić ramy Meridy oddzielnie, jednak kolorystycznie do d..., cenowo jeszcze gorzej i do tego mocowanie pod Vki... Aha no i w sumie najważniejsze: cena Cena u dystrybutora 5500zl... Ale wiadomo, że ceny dystrybutorów sa z d... Czy dałoby rade tę ramę kupić za np. 3000zl?
TocaS Napisano 4 Stycznia 2010 Napisano 4 Stycznia 2010 Witam Podejrzewam, że nie ma problemu ponieważ ostatnio byłem w jednym z Poznańskich sklepów Giant i zaproponowali mi rame Giant XtC Alliance 1 z roweru który stał na wystawie. I to niejedyny przykład kolejny sklep X rozebrał na części kellysa sabotage carbon, części sprzedane, problem był z ramą, bo tu akurat nikt nie chciał kupić . ...dalej, na allegro były też akcje typu "rama pochodzi z seryjnego roweru" i to wystawiały również sklepy. Więc myślę że problemu nie powinno być. Pozdrawiam
pawel1315 Napisano 4 Stycznia 2010 Napisano 4 Stycznia 2010 http://www.forumrowerowe.org/topic/61505-rama-merida-carbon-flx-1000-d-sprzedam/ Myślę, że powinieneś zejść poniżej 3000 zł.
rafb Napisano 4 Stycznia 2010 Napisano 4 Stycznia 2010 TocaS - możesz zdradzić ile chcieli za tą ramę i jaki to był rozmiar?
TocaS Napisano 4 Stycznia 2010 Napisano 4 Stycznia 2010 Rozmiar M 2500 zł dokładnie rama XTC ALLIANCE 0 DISC. Za ramę kellysa 19,5 nie wiem ile chcieli czy też jeszcze chcą, ale oni tam się napalili głównie na osprzęt bardziej niż na ramę.
Artro Napisano 7 Stycznia 2010 Autor Napisano 7 Stycznia 2010 Dobrze, tylko 18" będzie za mała jak na 190cm wzrostu Obecnie mam Krossa 19" i generalnie jest ok, nie narzekam ale wolałbym jednak coś dłuższego. O bardziej sportowej geometrii no i lekkiego Pokusiłbym się na 20" albo nawet na 22" i wydaje mi się, że tu jest problem, ponieważ większość ram na Allegro czy tak jak w temacie http://www.forumrowerowe.org/topic/61505-rama-merida-carbon-flx-1000-d-sprzedam/ to rozmiary 18" i mniejsze. Ciężko jest znaleźć 20" nie mówiąc już o 22" Ale dla chcącego nic trudnego Popytam się w sklepach, zobaczymy co powiedzą
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.