Skocz do zawartości

[rama] Zakup samej ramy z seryjnego roweru

Artro

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie, czy istnieje możliwość zakupu lub specjalnego zamówienia w jakimś sklepie/u dystrybutora samej ramy z konkretnego modelu, czy raczej jestem skazany na zakup całego roweru i odsprzedaż osprzętu?

Chodzi mi dokładnie o karbonową ramę z modelu Carbon FLX 1000-D na 2009r.

Wiem, że można kupić ramy Meridy oddzielnie, jednak kolorystycznie do d..., cenowo jeszcze gorzej i do tego mocowanie pod Vki... :P

Aha no i w sumie najważniejsze: cena :)

Cena u dystrybutora 5500zl... <_< Ale wiadomo, że ceny dystrybutorów sa z d... :P

Czy dałoby rade tę ramę kupić za np. 3000zl?

Witam

Podejrzewam, że nie ma problemu ponieważ ostatnio byłem w jednym z Poznańskich sklepów Giant i zaproponowali mi rame Giant XtC Alliance 1 z roweru który stał na wystawie. I to niejedyny przykład kolejny sklep X rozebrał na części kellysa sabotage carbon, części sprzedane, problem był z ramą, bo tu akurat nikt nie chciał kupić <_<. ...dalej, na allegro były też akcje typu "rama pochodzi z seryjnego roweru" i to wystawiały również sklepy.

Więc myślę że problemu nie powinno być.

Pozdrawiam

Dobrze, tylko 18" będzie za mała jak na 190cm wzrostu ;)

Obecnie mam Krossa 19" i generalnie jest ok, nie narzekam ale wolałbym jednak coś dłuższego.

O bardziej sportowej geometrii no i lekkiego :)

Pokusiłbym się na 20" albo nawet na 22" i wydaje mi się, że tu jest problem, ponieważ większość ram na Allegro czy tak jak w temacie http://www.forumrowerowe.org/topic/61505-rama-merida-carbon-flx-1000-d-sprzedam/ to rozmiary 18" i mniejsze. Ciężko jest znaleźć 20" nie mówiąc już o 22"

Ale dla chcącego nic trudnego ;) Popytam się w sklepach, zobaczymy co powiedzą :rolleyes:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...