Skocz do zawartości

[hamulce hydrauliczne] juicy 3 czy deore

blnd

Rekomendowane odpowiedzi

Nie posiadam co prawda J3, lecz J5. Brat ma u siebie Deore XT i osobiscie nie widze roznicy miedzy tymi ukladami, zarowno pod wzgledem modulacji jak i sily hamowania. Nie wiem jak to sie ma do J3 bo nie jezdzilem z tymi hamulcami. Jedyna zauwazalna z zew, roznica jest to, ze jego sa czarne a moje białe :D

Dzięki arth.

Jeszcze jedno pytanie (ponieważ wszystko o to się rozchodzi).

Obecnie jeżdżę na BB7 czy warto kupić tej klasy hydrauliki co w temacie czy lepiej zacisnąć pasa i kupić np. avid ultimate :D ?

z doswiadczenia wiem, ze jesli kupisz deore lub j3, to nie zauwazysz wielkiej roznicy w dzialaniu, a nawet zadnej. Nadal obstawiam na tym abys kupil cos od j5 lub slx w gore

Dokładnie. Po za tym przejechałbyś się strasznie na tych hydraulikach. Są to najbardziej awaryjne hydrauliki. W końcu to najniższe modele. Więc lepiej zostań przy BB7. Siłą się nie różnią, a raczej nie ma z nimi problemów.

Cześć,

czy ktoś z was może się wypowiedzieć na temat tych hamulców?

Zastanawiam się nad kupnem i nie bardzo wiem które będą lepsze...

Z góry dziękuje za informację.

na temat J3 wypowiedzi są jednoznaczne dobre

na temat deore ciągle słyszę różne opinie, a to za słabe, a to coś. )choć ładne są.

przód 180 tył 160 avidy

jeśli shimano to min. XT

Jeśli chodzi o jakość hamowania, nie sposób się z Tobą nie zgodzić, pomijając budowę tłoczka, klamki, hamują podobnie.

Ja natomiast miałem na myśli awaryjność i problematyczność J3, a ta jest wyraźna i pod tym względem opinie nie są jednoznacznie dobre, co widać również na forum.

Sam kiedyś broniłem J3, ale swoje przeszedłem zanim zaczęły hamować jak trzeba, a i z powrotem problemy wracają.

rakers, przeczytaj jeszcze raz swoj post i zastanow sie co chciales w nim przekazac, bo to co napisales jest zupelnie nie zrozumiale

właśnie siedziałem na beznadziejnie nudnym spotkaniu, ktoś mi pytanie zadawał, a ja coś chciałem napisać i wyszła bzdura hehe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...