Skocz do zawartości

[Sosnowiec] Pobudka,Sosnowiec sie budzi ze snu.

Sokol91

Rekomendowane odpowiedzi

Planuje w niedziele 6.VI.2010 wypad do Krakowa.Jak ktos chętny to pisać planuje sam asfalt (bo zmieniłem oponki na slicki <_< )Trasa do obgadania,można jechać przez Olkusz-Ojców albo przez Jaworzno-Babice-Alwernie. Proponuje wyjechać gdzies o 7rano.

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

Szczerze powiedziawszy to u nas czyli Zagłębie słabo się rozwijają rozmowy na temat wspólnych wycieczek. Czas to zmienić i w końcu może par konkretnych forumowiczów się zgadało i gdzieś jakiś mały wypad?

OO wreszcie jakiś osobnik chętny do śmigania :icon_mrgreen:, co do asfaltu to ja też nie przepadam ale czasem sobie pojadę. Jednak teren to chyba najwspanialsza jazda, bezdroża zadupia itp, B):P. Hmmmm... gdzie? kurcze sam nie wiem bo miejsca takie jak Pogoria to chyba będą oklepane przez Was, propozycji za dużo nie mam bo ogólnie po naszych terenach to nie poruszam się za dużo w terenie. Ale ja mogę wszędzie gdzie mnie zaprowadzicie, raz byłem w Ujejscu na jakiejś fajnej górce ale kurde za cholerę nie wiem gdzie to jest i jak tam dojechałem :D Ja jak coś jestem otwarty na wszelkie propozycje:D

Jeżeli nikt nie chce zaproponować trasy to może ktoś będzie się chciał dołączyć do mnie. Jeżdżę codziennie rano w okolicach godziny 8-9, czasem 10. Trasy przeważnie 25-30km, jak jest troszkę więcej czasu to 40-50. W soboty robię przeważnie ok 70, ale tutaj nigdy nie mam upatrzonej trasy. Jadę przed siebie i wracam jak mi się kończy czas (przeważnie muszę wrócić przed 12).

W tygodniu jeżdżę po lasach w Jaworznie, Mysłowicach lub Katowicach. Gdyby ktoś był chętny to niech piszę na PW lub tutaj.

Dopiero poznaje lasy w okolicy Jaworzna. Do tej pory jeździłem głównie szlakami - starym czerwonym oraz nowymi: czarnym, niebieskim, żółtym oraz czerwonym. Jeździ się przyjemnie ale jest strasznie płasko;) Jedynie w okolicach góry, której nazwy nie pamiętam (otacza ją bodajże czerwony i czarny szlak) jest ciekawiej. Jeżeli znasz jakieś tereny to chętnie się dołączę. Słyszałem, że w północnej części Jaworzna też są ciekawe trasy. Pamiętam, że jakieś 6lat temu było tam sporo hopek bo i tereny bardziej pagórkowate. Niestety jak do tej pory nie udało mi się tam trafić (próbowałem dojechać od stacji kolejowej Jęzor, ale albo krążyłem w kółko, albo trafiałem na ścieżkę, która prowadziła donikąd).

Edit:

Zapomniałem napisać jak często bywam. No więc to zależy od nastroju. Jeżeli akurat mam ochotę na płaską trasę to jadę do Jaworzna. Ostatnio jednak staram się poznać okolice Mysłowic/Katowic- jest tam znacznie więcej pagórkowatych terenów i niezagospodarowanych ścieżek leśnych(tzn. wąskich wydeptanych przez ludzi a nie przygotowanych pod samochody). Ale jeżeli ktoś będzie miał ochotę pojeździć razem to ja się dostosuję:D

Witam, w sobotę spokojnym wolnym tempem z wczesnego ranka kręcimy na Łysą Horę 1324m npm. Idzie dojechać asfaltem wieć 100% asfalt. Jedziemy na mtb kach, ok 150km w 2 strony razem z Wodzisławia Śląskiego. Lecimy przez Jastrzębie Zebrzydowice Cieszyn,

Zapraszam, czym więcej tym lepiej. Już nas jest 4 ;)

Tam są dość ciekawe szlaki rowerowe :) zaczynają się zaraz za przejściem granicznym w Cieszynie. A na samą Łysą Horę to już można wjechać kilkunastoma różnymi trasami. Jednak ze względu na odległość rozumiem, że najlepiej wjechać asfaltem:) Niestety ja ten weekend mam zajęty ... W Cieszynie będę dopiero za 2 tyg i też planuje wyjazd z kierunku czeskich beskidów.

Tymczasem byłem dzisiaj z Krzyśkiem na małym wypadzie po Katowickich lasach. Spokojnym tempem zrobiliśmy około 20km. Nie sądziłem, że na śląsku mamy tak przygotowane leśne szlaki rowerowe. Zdecydowanie najbardziej ucywilizowane ścieżki (w lesie) na jakich jeździłem. Trasa stosunkowo płaska, ale ciekawa i dobrze oznakowana. Najważniejsze, że samochodów brak. Dzięki Krzysiek :)

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...