Skocz do zawartości

[Sosnowiec] Pobudka,Sosnowiec sie budzi ze snu.

Sokol91

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja to sobie nawet załatwiłem zielone światło na ten wyjazd a tu tak się pogoda zdupała :( aktualnie chyba odpadam bo nie moge przywlec kataru do domu (dzidziuś).

Napisano

Śląska Świąteczna Masa Krytyczna.

Plany są takie.

Z Sosnowca jedziemy grupą pociągiem do Gliwic. Pociąg o 8:17 z Dworca Głównego. Cena biletu około 15 zł (normalny). Pogoda wg prognoz na jutro mówi, że opady poniżej 1 mm czyli albo mżawkowe albo przelotne (mogą być lub nie). Temperatura między 0 a +5 st. C. Z Katowic powrót rowerkiem. Cała impreza może potrwać do 16:00 wg tego, co jest zaplanowane. Może nawet dłużej.

Każde 2 koła mile widziane :-)

Będzie Marcin, ja i prawdopodobnie kilka osób z Ghostbikers z Będzina.

Napisano

Będę celował żeby dojechać na 8:00. Jeszcze trzeba bilety kupić, wbić na peron itp więc raczej nie później.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Jakoś śnieg wszystkich zmorzył pewnie. Od czasu orkiestrowej masy rower nie ujrzał światła dziennego czeka na renowacje i kompletny serwis. Limit z tego co wiem też rower na serwis odłożył, a reszta się niech wypowie sama. Mam nadzieje że od lutego wróce na sosnowieckie drogi. Puki co sesja jest aktywna i trzeba troche przy książkach posiedzieć. POZDROWER.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Sosnowiecka grupo rowerowa jak nie macie nic w planach zapraszam tym razem nie na wypad rowerowy ale na spotkanie klubowe Sosnowieckiej CYKLOZY 10 lutego o 16:30 w siedzibie Oddziału PTTK w Sosnowcu, bedziemy omawiali plan wycieczek i rajdów na ten rok. Może was coś zaciekawi. Pozdrower

Napisano

Ja bym chętnie się przyłączył, ale na moim sprzęcie to raczej będzie ciężko podjąć jakąś walkę. No chyba ze były trudne, błotniste, kamieniste, strome zjazdy to może bym coś powalczył.

Napisano

Nie przesadzaj, trzaskacie po tyle kilometrów więc nie wierzę, że było by aż tak źle. Przeymyśl sprawę :) Tutaj nie chodzi o walkę o podium ale o wspólne wyjazdy, dobrą zabawę. W kwietniu szykuje się fajna etapówka Dolina Warty - Hotel, Sport, Rekreacja, Wypoczynek - dystanse spore ale po płaskim, zapowiada się ciekawa przygoda :)

No właśnie - Ci co lubią długie wyprawy, może się skuszą na tę imprezę, już niekoniecznie w naszym teamie ale może być fajnie. Miejcie to na uwadze :)

Napisano

Jako, że na razie to wszystko robimy nieformalnie więc niestety żadnych kosztów nie pokrywamy. Jeśli startujemy wspólnie to pod szyldem drużyny, tak żeby np. brać udział w klasyfikacjach drużynowych. Oczywiście wszelkie wyjazdy organizujemy wspólnie, stąd koszty chćby dojazdów dzielimy między sobą. I tyle, nic specjalnego :) ale najważniejsze żeby wspólnie organizować się na wyjazdy :)

W tej chwili głownie jeździmy na XC i maratony ale w składzie mamy również szosowca.

Oczywiście nie może nas zabraknąć na MP w maratonie, które w tym roku mają odbyć się w Dąbrowie G. - a przynajmniej tutaj ma być start i meta :)

Oczywiście nie każdego kręcą zawody ale jeśli ktoś chciałby spóbować swoich sił to zapraszamy :)

Napisano

Ja właśnie należy do tych osób co chcą spróbować, więc pewnie pośmigamy razem jak nie na zawodach to jakieś wycieczki na pewno.

Napisano

Będę dawał znać na jakie zadowy jedziemy to może się na któreś przyłączysz. Jak coś to zapraszam na forum http://www.icebiketeam.pun.pl/

Najbliższe zawody na które jedziemy to 25.03 - XC Mistrzostwa Orzesza a potem 14-15.04 dwuetapówka k. Radomska - tutaj będzie nas kilka osób więc zapowiada się fajny trip po nowych nieznanych terenach :) Osoby będą na róznym poziomie wytrenowania więc każdy znajdzie partnera do przejechania trasy - się będzie działo :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...