Skocz do zawartości

[Sosnowiec] Pobudka,Sosnowiec sie budzi ze snu.

Sokol91

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jura po raz pierwszy w tym roku zaliczona wyszło 94km 40km w terenie.Jechałem czerwonym szlakiem z Ogrodzieńca do Rabsztyna i do domciu.Jura strasznie zmasakrowana po zimie w niektórych miejscach musiałem brac bika na plecy i z buta :( Ale warto było ;) Troche fotek http://picasaweb.google.pl/andi333enator/Jura18IV2110# Na Jurze będę na pewno w majowy wekend od 1 do 3 maja jak ktos chętny to pisać zgadamy sie na miejscu :)

Napisano

Ja dziś samotne 45km,gdybym wstał wczas to bym pojechał z tobą andi,ale 6 dni w tygodniu robię,wiec wyspać sie musiałem :D

Napisano

No ja dziś na Jurę sobie pozwolić nie mogłem, bo do pracy szedłem na noc, ale udało mi się wyskoczyć do Bolesława i do Katowic potem.

sumie 85 km - szału nie ma, ale zadowolony jestem, że wreszcie dłuższa wycieczkę udało się uskutecznić.

Napisano

Witamy pierwszą damę w naszym sosnowieckim zakątku tego forum :)

mój stan zdrowia nie pozwala mi obecnie na jazdę na rowerze, choć sezon rowerowy zacząłem już... hmm... w zasadzie nie przypominam sobie żebym go kończył przed zimą, więc co tu zaczynać :P

najwcześniej na rower pojadę pewnie na ZMK w sobote :thumbsup:

ps. 4Xkm... 8Xkm... 9Xkm... ...a ja siedzę uwięziony w domu przez brak czasu i przeziębienie... oj, nawet nie wiecie jak wam zazdroszczę :huh:

Napisano

A ja na ZMK nie pojadę,na wesele jadę :huh:

Yankez zdrowiej,zdrowiej :thumbsup:

Byl ktoś z was nad Rogoźnikiem? Zamierzam sie tam wybrać,i myślę nad trasa,daleko nie jest bo 30km ale można przedłużyć wyjazd :)

Napisano

Byl ktoś z was nad Rogoźnikiem? Zamierzam sie tam wybrać,i myślę nad trasa,daleko nie jest bo 30km ale można przedłużyć wyjazd :thanks:

Byłem w tamtym roku ale mogę się wybrać w niedziele z rana jak by co :wallbash:

Napisano

Witam wszystkich, a szczególnie jedyną dziewczynę w naszym gronie, toż to perełka w rowerowym świecie :P ,

dawno mnie tu nie było, tzn w tymm temacie wcale :P ale kiedyś był chyba taki "Dąbrowa, Sosonowiec i okolice" i tam bywalem, no ale mniejsza o to, czas na konkrety :wallbash: Jutro wybieram się do Krakowa, trasa to z Zagórza, gdzie mieszkam, do lasu na Maczkach, Bukowno, Olkusz i stamtąd już czerwonym szlakiem Orlich Gniazd do Krakowa. Jechałem tak parę razy w zeszłym roku, dystans to ok. 90 km pod Wawel, powrót pociągiem, grobu prezydenta nie mam w programie, zreszta z rowerem i tak na Wawel nie wpuszczaja :thanks:

Gdyby ktoś miał ochote na jazdę, ale trasa by nie odpowiadała to możemy zmienic, generalnie chodzi mi o to żeby zrobić 100km, ale w miarę spokojnym tempem, pogoda ma być ładna więc nie ma się co spieszyc :)

Napisano

Wczoraj byłem po weselu... :thanks: Ale myślę, że na jutrzejszym wypadzie odwiedzania Krakowa w tym roku nie zakończę :wallbash: . Na sobotę możemy umówić się na Jurę, jak masz czas i ochotę, oczywiście kieruję tą propozycję do wszystkich, nie tylko do andiego :) A gdzie wczoraj machnąłeś te 94?

Napisano

Czerwonym z Ogrodzieńca do Rabsztyna-Olkusz-Bukowno-S-c wyżej w poście masz pare fotek.Od 1 do 3 maja będę na Jurze możemy się zgadać na 2 podjedziesz pociągiem to się poszlajamy :thanks: Może jeszcze Marusia dołączy.

Napisano

Ano tak oglądałem te foty przecież, fakt ;) ale widzę, że rzeczywiście trochę problem z drzewami na szlakach :) w weekend majowy chyba będę w górach, przynajmniej na razie taki jest plan, ale bez roweru. Jakby się jednak coś zmieniło to na pewno dam znać na forum.

Napisano

hmmm... milutko tutaj zaczyna się robić :) Dzięki za przywitanie, mam nadzieję że w późniejszym czasie będzie równie miło ;]. Ps. na wszelkie trasy powyżej 50 km jestem jak najbardziej chętna, ale nie przesadzajmy na początek moje 4 litery muszą się trochę rozjeździć ;). Jutro wieczorkiem mam zamiar dosiąść mojego czarnego rumaka i pojeździć po okolicznych wioskach. Gdyby ktoś był chętny potowarzyszyć, piszta na gygy:P

Napisano

ja jeździłem od 17,jutro może tez pośmigam o tej porze jak będą siły,jak by co to pisać na koma (nr parę postów wcześniej)

A tak w ogóle to uważajcie na drodze,dziś na pasach przejeżdżając (skrzyżowanie ul.Grota Roweckiego z orla) na zielonym zostałem lekko zszokowany gdy autobus Lini 100 wyminął mnie na środku przejścia,widać kolo nie widział jakie ma światło przez te okulary przeciwsłoneczne ;)

Napisano

Hej,

Jestem nowy zarówno na forum jak i w Sosnowcu :) Sezon dopiero zaczynam i rozkręcam się powoli :D jak będę na siłach to chętnie dołączę na jakąś dłuższą trasę ;) jeśli będzie można ;) póki co mierzę siły na zamiary ;)

Pozdrawiam wszystkich ;)

Napisano

Witaj 82koval i witam rowerzystkę Mleczu ( nie pisz że w Sosnowcu tacy zli bikerzy co się nie chcą przywitać :rolleyes: ) Ale do rzeczy jakieś plany na wekend ? myślę o wypadzie do Ojcowa w niedziele tylko chciałbym wcześnie rano wyjechać jak by co tak gdzieś o 7-8 :P

Napisano

Widzę, że grupa nam się powiększa :) Ojców w niedzielę mi odpowiada, bo ominąłęm go jak jechałem we wtorek do Krakowa, pora tez bo chciałbym być w domu tak o 17 najpóźniej. A jak chcesz wracac? pociągiem? bo jeśli rowerem to ja nie wiem czy dam radę, ale ostatecznie przecież każdy może wrócić jak chce ;)

A wyjazd do Krakowa był pozytywny, chociaż oczywiście zgubiłem szlak na jakimś polu przez beznadziejne oznaczenie i dymałem 30 km asfaltem. Ale ogólnie fajnie, pogoda super na jazdę, smród gnojówy na polach :( tylko ludzi zero na trasie, no ale można się było spodziewać, w końcu był to wtorek

Napisano

Mysle wracać rowerem :) Jechać chcę asfaltem przez Bukowno,Olkusz,Skałe jesli chodzi o powrót pociągiem to tam raczej stacji pkp nie widziałem :) Ale możemy też pojechać czerwonym z Olkusza mnie to beż różnicy,wstępnie proponuje potkać się na placu papieskim gdzieś o 7 rano.

Napisano

cześć!Zaczynam śmigać od 15.30 więc jeżeli ktoś chciałby dołączyć to piszcie, lub dzwońcie a możemy się spotkać gdzieś w drodze. To mój numer:798478384.

Napisano

andi333 - myslałem zeby wracać pociągiem z Krakowa, ale jak pociśniemy asfaltem to może dam rade obrócić w obie strony ;) a na placu spotkajmy się o 7.30 jak Ci odpowiada

Mleczu i hosejw - dzięki za jazdę dzisiaj, rajd w Dąbrowie jest jednak w niedzielę, a nie jutro, pomyliło mi się :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...