limit Napisano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Ktoś ma jakieś plany na sobotę? Prognozy mówią o niezłej pogodzie na ten dzień. Bo jak nikt nie ma planów, to może taki event obskoczymy: jutro jest całkowite zaćmienie Księżyca. U nas będzie widać jego końcówkę z racji tego, że wypada mniej więcej o zachodzie Słońca. Dobrze będzie to widać z jakiegoś wzniesienia w kierunku północny-wschód. Można by się zjechać tak gdzieś około 15:00 i podjechać na jakąś górkę (mam taką jedną na uwadze). Cyknąć foty i jeszcze gdzieś po nocy pojechać. Zbiórka np. na Pogorii IV przy tamie. Ja i tak zamiarowuję ów event obskoczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kysu Napisano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Dobra inicjatywa ale beze mnie, raz że trochę chory i dwa impreza rodzinna w ten dzień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
limit Napisano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 To powrotu do zdrowia w takim razie. No i udanej zabawy na imprezie, jeśli to impreza rozrywkowa :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kysu Napisano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Dziękuję bo zdrówko zawsze się przydaje. To nie będzie stypa, wręcz przeciwnie jubileuszowe urodziny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doms Napisano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Jak jutro nie będzie deszczu to chętnie pokręcę po ciemku. Zbiórka o 15 przy tamie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
limit Napisano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Tak. Tama na Pogorii IV (ta od strony "trójki"). 15:00. Z prognozy wynika, że będzie o tej porzez bezchmurnie, temperatura około 2-3 stopnie na plus i słaby wiaterek. Powinny być niezłe warunki do jazdy a i może uda się choć końcówkę tego zaćmieia obejrzeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doms Napisano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Tak. Tama na Pogorii IV (ta od strony "trójki"). 15:00. Z prognozy wynika, że będzie o tej porzez bezchmurnie, temperatura około 2-3 stopnie na plus i słaby wiaterek. Powinny być niezłe warunki do jazdy a i może uda się choć końcówkę tego zaćmieia obejrzeć. Masz na myśli tą tamę na której zamknęli teraz bramy przejazdowe? Zdradzisz jaką górkę masz na myśli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
limit Napisano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Tak, tą tamę mam na myśli. Jest takie jedno wzniesienie w Toporowicach gdzie bez problemu da się podjechać i jest dobry widok akurat w kierunku, gdzie ma wschodzić Księżyc. Jadąc od Przeczyc obok remizy do remizy w Toporowicach po prawej stronie jest wzniesienie. To mam na myśli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doms Napisano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Jeśli tylko jutro nie będzie padać to będę o 15 przy tamie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 10 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 Też będę tylko mogę się spóźnić 5-10 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doms Napisano 10 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 Panowie dzięki za świetny wypad. Adam mam nadzieję, że nie zmokłeś za bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
limit Napisano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Trochę pokapało tak do Będzina ale niegroźnie. Do domu dojechałem właściwie suchy. Ja również dziękuję Wam za wspólną jazdę. Trzymam kciuki za pogodę żeby dało się jeszcze choć raz w tym roku wspólnie gdzieś pojechać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doms Napisano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Trochę pokapało tak do Będzina ale niegroźnie. Do domu dojechałem właściwie suchy. Ja również dziękuję Wam za wspólną jazdę. Trzymam kciuki za pogodę żeby dało się jeszcze choć raz w tym roku wspólnie gdzieś pojechać. Za godzinkę będę na Pogorii trochę pokręcić (ale tempo bardzo wolne - wczoraj dostałem od was nieźle po tyłku)jak masz czas to nie ma co marnować dnia :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
limit Napisano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Właśnie rozmawiałem z Jackiem. Też będą na Pogorii z Andrzejem po 11:00 :-D Postaram się dobić choć jeszcze śniadam ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
limit Napisano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Klecimy na piątek wieczorem jakąś jazdę? Albo na sobotę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doms Napisano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Ja bym chętnie pokręcił wieczorkiem trochę, ale przy waszym tempie to jestem bliski dostać zawału. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
limit Napisano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 W dzień to się da takim tempem jeździć ale po ciemku to już nie bardzo. Pamiętasz objazd, który kończyliśmy na górce na Środuli? Wcale nie było takiego tempa a jeśli by miało być coś wieczorem to właśnie w takiej formule czyli nie za szybko, wertepami, przy lampkach itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Ja z moją latarką się nie wybieram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doms Napisano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Andy jeszcze nie zamówiłeś lampki? Limit takie tempo co kończyliśmy na górce na środuli dla mnie jest super, ale Andy przy takim to by pewnie usnął:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Kasa kasa a właściwie jej brak kiepski rok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
limit Napisano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Doms: a jaka pora Ci pasuje? Masz pomysł na trasę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doms Napisano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Mnie pasuje tak o 17 najwcześniej. Jeśli chodzi o trasę to jak najmniej błota gdyż niestety muszę pogodzić się ze starym rowerem. Amor z Meridy wysłałem na gwarancję. Możemy powtórzyć tą samą trasę co z thomasem (lasek za zajezdnią-pogoria-wały-Będzin). Ale bardzo chętnie pojadę też w inne miejsce. Tylko tak aby czasowo na 20 być w domku. Andy zagadaj do Thomasa może pożyczy Ci swojej lampki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
limit Napisano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Ok. W takim razie 17:00. Byśmy wystartowali jak ostatnio ze ścieżki rowerowej na Mecu, naprzeciw niebieskich zbiorników. Trasa mi chodzi po głowie nieco inna ale nie powinno być drastycznego błota. Wyglądałaby mniej więcej tak: Za PKM-em tak wertepami do Dąbrowy (jak poprzednio), potem do dworca kolejowego i w stronę oczyszczalni ścieków. Tam wzdłuż torów na Ksawerę, klinkierkiem za Przemszę i wbijamy w teren. Wyjeżdżamy na wylocie drogi z Będzina do Łagiszy. Tam do wyboru albo terenem albo asfaltem kawałek do lasku grodzieckiego (terenem kiedyś jechałem ale nie wiem jak on teraz wygląda więc można by trochę asfaltem). Z lasku do Grodźca. Terenem do Czeladzi. Z Czeladzi do Będzina na Syberkę i potem w prawo (chyba to się Nowy Małobądz nazywa). Dalej do dworca kolejowego Stary Będzin, obok izby wytrzeźwień i powrót na Mec. Myślę, że spokojnie da się to zrobić do 20:00. Poza tym trasa taka, że jak coś to zawsze można gdzieś skrócić. Jeśli ktoś zainteresowany taką propozycją to proszę o info. Jeśli godzina nie pasuje, to możemy zawsze przesunąć na później. Np. 18:00. Co o tym myślisz Doms? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doms Napisano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Jeśli chodzi o trasę to mam pełne zaufanie do Ciebie (bardzo podobały mi się Twoje ostatnie traski).Będę na 100% o ile nie będzie padać. Mówię od razu, że mnie nawet mżawka odstrasza :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
limit Napisano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Na prognozie coś tam po 19:00 pokazują. Jakieś konwekcyjne opady poniżej milimetra tzn. że może mżaweczka być. Ale może też jej nie być. Poza tym o tej porze to już powinniśmy raczej być na finiszu objazdu. Jedynie wiatr będzie niezbyt sprzyjający bo będzie szedł do 30 km/h. Poza tym zawsze możemy skrócić jak będzie się robiło nieciekawie. To ma być rundka dla frajdy jeżdżenia a nie odhaczanie punktów kontrolnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.