Skocz do zawartości

[Sosnowiec] Pobudka,Sosnowiec sie budzi ze snu.

Sokol91

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki również za wypad. Z formom nie najgorzej te stanie na zimnie pokurczyło mi mięśnie, ale poza tym ok. Z jedzeniem trzeba było mówić, ja zawsze worze awaryjną czekoladę i jakieś batoniki. To są jakieś pomysły na niedziele może podobna pętelka w stronę Katowickich lasów.

Dzięki za wspólną jazdę. Fajnie było, trochę polatałem przez kierę i gałęzie też jakieś zaczepne. No co ja im zrobiłem no co :) Z formą nie najgorzej bo dystans lajtowy tylko to przenikliwe zimno. Trochę przemarzłem stojąc i obserwując rajd na Kazimierzu. Ale w niedzielę ma być cieplej, całe 2 stopnie :)

Apropo niedzielnej pętli, może terenami przez lasy na Tychy (Paprocany), po drodze można hałdę zaliczyć.

No to można zrobić tak: skoczycie do mnie, przy Przemszy przejedziemy się na "Trójkąt trzech cesarzy" potem pokaże jakieś nowe ścieżki i zajedziemy na Morgi, dalej można skoczyć na Giszowiec i do Katowic po Barneya jeśli zechce jechać. A dalej jeśli ktoś będzie znał drogę to z tych Katowic na Tychy się dostaniemy. Albo z Katowic do parku w Chorzowie by pobawić się na bandach ?

Dzięki za wycieczkę, ale w tym okresie to się jeździ w tlenie, a nie poza strefą :woot: Ja muszę w końcu zacząć wolniej śmigać, bo sezon miałem bardzo ciężki, ponad 25 wyścigów i wypadało by odpocząć :laugh:

Ps. Na wiosnę będę już mocniej trenował i możemy robić cięższe trasy po Jurze, a potem jak ktoś chętny, to wyjazdy na maratony :thumbsup:

Spoko, jakbym się uparł z bratem, to byśmy ich tak przegonili w terenie, że by nie wiedzieli jak się nazywają, ale że jest okres roztrenowania, to sobie wolniej jeżdżę :whistling: Prawie 37000m w pionie mam przejechane w tym sezonie, a to tylko na maratonach, a gdzie treningi :sweat:

też mi wyczyn ja mam w tym sezonie 41 tyś m w pionie a gdzie maratony :icon_lol: a tak na prawie poważnie to sam się dziwie że chłopaki maratony to bokiem omijają

PS. Te podjazdy to mam tylko przez moją sigme zaliczone w której już od pewnego czasu altimetr potrafi niekiedy żadnego podjazdu mi nie zaliczyć :verymad:

Co z jutrem, jedziemy do Katowic po Barneya i na te Tychy? Potem można obczaić lasy w stronę Orzesza bo nigdy mnie tam nie było

A starczy czasu żeby to wszystko objechać do zmroku? O której i gdzie ew. zbiórka?

Barneya możemy przy drewutni zgarnąć :)

Przecież plan nie jest bardzo ambitny, na Tychy jest blisko, z Tychów ruszymy się gdzie chcemy, ja tak pomyślałem pokręcić się po lasach w stronę Orzesza, ale można zrobić cokolwiek przyjdzie do głowy, może Pszczyna jeśli znacie drogę w terenie?

A i ważna sprawa, z Katowic na Tychy znasz Tomku drogę terenami? PS. wskocz na komunikator to pogadamy

Podsumowanie ustaleń propo jutrzejszego wyjazdu.

Pierwsza grupa (t0mas82 i Krzychu22) spotykają się na Juliuszu o 9:00

Następnie jadą do mnie by gdzieś około 10 ruszyć terenem przy Przemszy na Brzęczkowice, ciut asfaltem a resztę terenem przedostaniemy się na Morgi, a następnie przez staw Janina pod drewutnię gdzie będziemy oczekiwać na Barneya (Wojek musisz potwierdzić nam czy odczytałeś to - zaraz wyślę na PW mój tel żebyśmy mieli kontakt)

Dalej pojedziemy terenami na Tychy, dalsza część nie została ściśle zaplanowana, ruszymy się gdzieś niedaleko po okolicznych lasach a jeśli będzie sporo czasu to może troszkę dalej.

Jeśli ktoś jest chętny to proszę dać znać, można podjechać na Juliusz by tam z Tomkiem i Krzyśkiem wystartować, albo podjechać pod mój dom jeśli wiecie gdzie mieszkam :laugh: nie wiecie? To zapytajcie się na PW a podam adres i wskażę miejsce na mapie google.

Uwaga

Padła propozycja co by bardziej lub mniej oficjalnie pożegnać te lato, sezon czy jak wolicie nazwać. Tak sobie z Andim umyśleliśmy co by warto jakiegoś grilla wel ognisko gdzieś zrobić np. okolice pogori bo tam już jest coś przygotowane lub Sosina . Z racji że ja i Andi musimy na obiad do domu to może zamiast planowych 100km w któryś dzień weekendu zrobić coś takiego. Każdy coś przywiezie ze sobą ja moge np. węgiel drzewny szukamy jeszcze ketchapu, przynajmniej rusztu od grilla, sztućce itp.

Oczywiście kiełbasa obowiązkowa dla każdego :)

Czekam na odzew :)

Jak nie wypali wypad z chłopakami z jaworznickiego forum MTB to chętnie się przyłącze. Jak już coś to proponuje inne miejsce, lepiej do tego nadaje się Ryszka, jest tam stolik, miejsce na ognisko i nikogo nie ma. Myślę również że węgiel będzie zbędny, można napalić zwykłe ognisko, a kiełbasy smażyć na patykach, taniej i nie trzeba tyle gratów wozić ze sobą. Osobiście tą miejscówkę przetestowałem w wakacje.

Wypad na jurę wraz z ludźmi z Jaworzna jest w sobotę - http://jaworznomtb.phorum.pl/viewtopic.php?t=200 Można się podłączyć i uznać to za kończącą sezon wycieczkę.

Natomiast proponowane ognisko zrobić w niedzielę, i też byłbym za Ryszką oraz klasycznym ogniskiem. Choć może być problematyczne bo trzeba chrustu i nieco grubszych kawałków drewna by ognisko się trzymało, trzeba też trochę przy tym być i pilnować.

Jeśli jednak bardziej chcecie grilla na węglu drzewnym to pomogę w przytransportowaniu potrzebnych rzeczy, choć na dobrą sprawę Jacek ze swoimi sakwami to jest w stanie wszystko przywieźć :thumbsup: a taki grill i węgiel to pestka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...