Skocz do zawartości

[Sosnowiec] Pobudka,Sosnowiec sie budzi ze snu.

Sokol91

Rekomendowane odpowiedzi

Jak zwykle ominął mnie ciekawy wypad. Wczoraj wogóle na wyskoczyłem na rower z braku sił po piątkowo - sobotnich baletach w pomarańczy. A dzisiaj zaspało mi się na wypad do Chudowa na śląskie zakończenie sezonu turystyki rowerowej, więc szybki tel do Adama (limita) co robi i wybraliśmy się pokręcić na Lotnisko w Pyrzowicach. A nasze Zagłębiowskie zakończenie sezonu turystyki kolarskiej planuje na przyszłą sobotę 22.10. szczegóły na plakacie http://www.sosnowiec.pttk.pl/foto/plakat.jpg jak ktoś chętny zapraszam ja prowadzę trasę spod Hali Sportowej na Milowicach jako promocję nowego szlaku rowerowego(jeszcze w budowie) z milowic na Trójkąt Trzech Cesarzy.

A masz może mapkę tej trasy? To kolejny szlak 'budowany' przez nasze miasto poprzez przedzielenie chodników na pół?

W tym tygodniu wyjątkowo może będę miał troszkę więcej czasu na rower w godzinach 16:30-19:30 (wt, śr, czw). Czy ktoś miałby ochotę powłóczyć się (dosłownie bo ominęła mnie większość sezonu) po okolicznych terenach?

Bros trasa z milowic na trójkąt już była w planach parę lat temu ale zeszła na boczny plan jak wiele inwestycji w sferze rowerowej w naszym mieście. Trasę tą chcemy poprzez PTTK wpisać w plany wojewódzkich ścieżek tylko czekamy na kontakt ze znakarzem szlaków. Trakt ten przebiegać będzie głównie terenami i bocznymi drogami. Jedyny fragment przedzielający linią pieszych od ścieżki jest obecnie w parku na kresowej. W czwartek lub piątek po 15 jadę z limitem tamtą trasą by mu pokazac jak będziemy jechac.

Krzychu: w ubiegłym tygodniu miałem do dyspozycji tylko szosę, dlatego się nie odzywałem. W ten piątek może być ciężko, ale praktycznie cały przyszły tydzień w godzinach popołudniowych (>16:30) będę mógł jeździć.

Andi: na dzisiaj zaplanowałem sobie, że pojeżdżę w okolicach Hamerli, bo być może w tym sezonie nie będę miał kolejnej okazji żeby tam pojeździć. Jak stoisz z czasem jutro lub w czwartek?

gozdi89: a ostatni fragment poprowadzony będzie przez Mysłowice czy przez ulice Mikołajczyka/Powstańców/Orląt Lwowskich?

BROS: Jak szlak wylatuje na Mikołajczyka dalej lasem prawie pod samo rondo na Modrzejowie i stamtąd obok Kirkuta i z tyłu działek wzdłuż wałów drogą gruntową pod sam trójkąt. Tak to mniej więcej wygląda. :D

ANDI333: Co do Świerklańca pogadaj z Adamem on powinien znać tamte tereny

Co do Świerklańca:

Trochę w tamtych stronach mykam więc jak coś, to mogę poprowadzić skład różnymi wertepami do parku. Tylko by trzeba detale jakieś obgadać.

Co do szlaku rowerowego z Milowic do Trójkąta Trzech Cesarzy:

GPSies.com GPS - Tour Ă  vĂŠlo - Parcours 20111022-ZakonczenieSezonuPTTK - 41-203 Sosnowiec, Sosnowiec, Slaskie

Na tej mapce jest trasa, jaką z gozdim zrobiliśmy w środę w ramach przygotowań do zakończenia sezonu PTTK. Mapka obejmuje trasę od Milowic (spod hali) do parku na Środuli. Do Trójkąta (zbieg Białej i Czarnej Przemszy) biegnie planowanym szlakiem rowerowym.

Nocny wjazd:

W poprzednim miesiącu robiliśmy "Nocny" wjazd na Dorotkę.

Tym razem jest opcja "Nocnego wjazdu na Parcinę. To wzniesienie obok Dorotki. Propozycja jest taka: start o 18:00 spod Dworca PKP w Sosnowcu. Przejazd pod Dyskobola w Będzinie. Potem do Grodźca na górkę. Tam foto. Zjazd do Grodźca i każdy wraca do siebie.

Czekam jeszcze na info od t0masa czy mu pasuje godzina i jak tak, to się wybieramy.

Każdy zawodnik mile widziany.

Trasę ścieżki chyba można poprowadzić bez wjeżdżania na ulicę Mikołajczyka. W Lesie są odpowiednie ścieżki, ich przybliżony przebieg możesz spr włączając mapę hybrydową. Nie jestem w 100% pewien co do nawierzchni - być może gdzieś jest trochę piasku, co prawdopodobnie dyskwalifikuje daną trasę. Myślę jednak, że warto spróbować uniknąć wjazdów na ulicę przed końcowym wytyczeniem szlaku.

Co do nocnego wypadu - na jaki dzień go planujecie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...