andi333 Napisano 15 Października 2011 Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Oby łatki mam jak zdążę to zabiorę Żonce z koła dętkę na razie nie śmiga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kysu Napisano 15 Października 2011 Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Ja mam dwie zapasowe dętki jakby co. Myślę że zajadę do Krzycha i razem podjedziemy pod proponowane przez niego miejsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu22 Napisano 16 Października 2011 Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Dzięki Panowie za wspólny wypad. Myślę że z tydzień jak będzie znośna pogoda to też się wybierzemy, może pojedzie więcej osób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 16 Października 2011 Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Może tak może nie fotki https://picasaweb.google.com/andi333enator/JURA16X2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0mas82 Napisano 16 Października 2011 Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Dzięki było naprawdę fajnie. Jak zwykle w niedzielę Andrzej nas przeciągnął po szlakach Jury Pogoda o dziwo dopisała, prawie się udało Ogrodzieniec zaliczyć i to bez strat w sprzęcie. Czekam na następny wypad za tydzień, jakieś wstępne plany ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gozdi89 Napisano 16 Października 2011 Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Jak zwykle ominął mnie ciekawy wypad. Wczoraj wogóle na wyskoczyłem na rower z braku sił po piątkowo - sobotnich baletach w pomarańczy. A dzisiaj zaspało mi się na wypad do Chudowa na śląskie zakończenie sezonu turystyki rowerowej, więc szybki tel do Adama (limita) co robi i wybraliśmy się pokręcić na Lotnisko w Pyrzowicach. A nasze Zagłębiowskie zakończenie sezonu turystyki kolarskiej planuje na przyszłą sobotę 22.10. szczegóły na plakacie http://www.sosnowiec.pttk.pl/foto/plakat.jpg jak ktoś chętny zapraszam ja prowadzę trasę spod Hali Sportowej na Milowicach jako promocję nowego szlaku rowerowego(jeszcze w budowie) z milowic na Trójkąt Trzech Cesarzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bros Napisano 17 Października 2011 Udostępnij Napisano 17 Października 2011 A masz może mapkę tej trasy? To kolejny szlak 'budowany' przez nasze miasto poprzez przedzielenie chodników na pół? W tym tygodniu wyjątkowo może będę miał troszkę więcej czasu na rower w godzinach 16:30-19:30 (wt, śr, czw). Czy ktoś miałby ochotę powłóczyć się (dosłownie bo ominęła mnie większość sezonu) po okolicznych terenach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorzkm Napisano 17 Października 2011 Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Kysu powiedz mi kiedy mam ci dostarczyc ten klucz bo troche mi juz glupio jest , jakos chyba na wycieczke razem to ciezko bedzie sie umowic to moze jakos autem dowioze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MlodyBarney Napisano 17 Października 2011 Udostępnij Napisano 17 Października 2011 A ja oficjalnie już niestety mam koniec, z nosa cieknie mi niemiłosiernie do tego gorączka, kaszel... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu22 Napisano 17 Października 2011 Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Ja chętnie bym Ci pokazał okoliczne tereny do włóczenia, ale w tym tygodniu nie dam rady no chyba że w piątek miałbyś czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 17 Października 2011 Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Bros może ja będę miał trochę czasu to się możemy poszlajać Panowie potrzebuję sztycę 30.6 tylko do przymiarki jak by ktoś miał ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gozdi89 Napisano 17 Października 2011 Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Bros trasa z milowic na trójkąt już była w planach parę lat temu ale zeszła na boczny plan jak wiele inwestycji w sferze rowerowej w naszym mieście. Trasę tą chcemy poprzez PTTK wpisać w plany wojewódzkich ścieżek tylko czekamy na kontakt ze znakarzem szlaków. Trakt ten przebiegać będzie głównie terenami i bocznymi drogami. Jedyny fragment przedzielający linią pieszych od ścieżki jest obecnie w parku na kresowej. W czwartek lub piątek po 15 jadę z limitem tamtą trasą by mu pokazac jak będziemy jechac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bros Napisano 18 Października 2011 Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Krzychu: w ubiegłym tygodniu miałem do dyspozycji tylko szosę, dlatego się nie odzywałem. W ten piątek może być ciężko, ale praktycznie cały przyszły tydzień w godzinach popołudniowych (>16:30) będę mógł jeździć. Andi: na dzisiaj zaplanowałem sobie, że pojeżdżę w okolicach Hamerli, bo być może w tym sezonie nie będę miał kolejnej okazji żeby tam pojeździć. Jak stoisz z czasem jutro lub w czwartek? gozdi89: a ostatni fragment poprowadzony będzie przez Mysłowice czy przez ulice Mikołajczyka/Powstańców/Orląt Lwowskich? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 18 Października 2011 Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Dziś nie mogłem się wyrwać pracowałem do 18-ej może jutro będzie lepiej.Na niedzielę proponuję Świerklaniec zalew byłem tam dziś w okolicy i zalew zrobił na mnie niezłe wrażenie,tylko jak by ktoś jaką trasę obczaił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gozdi89 Napisano 18 Października 2011 Udostępnij Napisano 18 Października 2011 BROS: Jak szlak wylatuje na Mikołajczyka dalej lasem prawie pod samo rondo na Modrzejowie i stamtąd obok Kirkuta i z tyłu działek wzdłuż wałów drogą gruntową pod sam trójkąt. Tak to mniej więcej wygląda. ANDI333: Co do Świerklańca pogadaj z Adamem on powinien znać tamte tereny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu22 Napisano 20 Października 2011 Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Bros to jak stoisz z czasem jutro jest jakaś możliwość gdzieś wyskoczyć? Jak coś to możesz pisać na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
limit Napisano 21 Października 2011 Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Co do Świerklańca: Trochę w tamtych stronach mykam więc jak coś, to mogę poprowadzić skład różnymi wertepami do parku. Tylko by trzeba detale jakieś obgadać. Co do szlaku rowerowego z Milowic do Trójkąta Trzech Cesarzy: GPSies.com GPS - Tour Ă vĂŠlo - Parcours 20111022-ZakonczenieSezonuPTTK - 41-203 Sosnowiec, Sosnowiec, Slaskie Na tej mapce jest trasa, jaką z gozdim zrobiliśmy w środę w ramach przygotowań do zakończenia sezonu PTTK. Mapka obejmuje trasę od Milowic (spod hali) do parku na Środuli. Do Trójkąta (zbieg Białej i Czarnej Przemszy) biegnie planowanym szlakiem rowerowym. Nocny wjazd: W poprzednim miesiącu robiliśmy "Nocny" wjazd na Dorotkę. Tym razem jest opcja "Nocnego wjazdu na Parcinę. To wzniesienie obok Dorotki. Propozycja jest taka: start o 18:00 spod Dworca PKP w Sosnowcu. Przejazd pod Dyskobola w Będzinie. Potem do Grodźca na górkę. Tam foto. Zjazd do Grodźca i każdy wraca do siebie. Czekam jeszcze na info od t0masa czy mu pasuje godzina i jak tak, to się wybieramy. Każdy zawodnik mile widziany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mordiz Napisano 21 Października 2011 Udostępnij Napisano 21 Października 2011 zalew przy parku w Świerklańcu znam dobrze. Można spokojnie je objechać do okoła. Trasa jest dośc krótka więc proponuję wam wjechać w pobliskie lasy i drogi pożarowe. Można się fajnie 'pogubić' i objechać Tarnowskie Góry i okoliczne miejscowości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bros Napisano 21 Października 2011 Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Trasę ścieżki chyba można poprowadzić bez wjeżdżania na ulicę Mikołajczyka. W Lesie są odpowiednie ścieżki, ich przybliżony przebieg możesz spr włączając mapę hybrydową. Nie jestem w 100% pewien co do nawierzchni - być może gdzieś jest trochę piasku, co prawdopodobnie dyskwalifikuje daną trasę. Myślę jednak, że warto spróbować uniknąć wjazdów na ulicę przed końcowym wytyczeniem szlaku. Co do nocnego wypadu - na jaki dzień go planujecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
limit Napisano 21 Października 2011 Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Nocny dzisiaj :-) Na co tu czekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 21 Października 2011 Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Jutro mam w planach dębową górkę gdzieś tak o 16 jak ktoś chętny zapraszam Coś mi się forum pie.......li . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu22 Napisano 21 Października 2011 Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Andrzej planujesz ten Świerklaniec zaliczyć w niedziele Jutro byłbym chętny jechać na tą górę. Napisz co gdzie i jak ewentualnie będę mógł do Ciebie podjechać żeby zrobić trochę więcej km, myślę że Krzysiek też by chętnie pojechał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 21 Października 2011 Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Planuje planuje tylko mapki okolic nie mam a jutro myślę o 15:30-16:00 z placu wyruszyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu22 Napisano 21 Października 2011 Udostępnij Napisano 21 Października 2011 To jak będziesz wiedział dokładniej o której mam się zjawić to napisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 21 Października 2011 Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Napiszę jutro o 14 ja z roboty wrócę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.