Mordiz Napisano 3 Października 2011 Napisano 3 Października 2011 Jaki klucz ? Kraków ? :> Jak by ktoś chciał to 23 października jest bieg w Parku Krajobrazowym przy górze św. Anny )
Kysu Napisano 3 Października 2011 Napisano 3 Października 2011 Kysu, świetne! czekam na więcej:P Jeśli o kimś nie zapomniałem to wszyscy powinni dostać już linki do trzech części plus osobno paczka z panoramami. Wojtek, ponownie wysłałem na email.
MlodyBarney Napisano 3 Października 2011 Napisano 3 Października 2011 Kysu, musisz częściej jeździć, pierwszy raz mam tyle zdjęć z jakiegoś wypadu:P
Kysu Napisano 3 Października 2011 Napisano 3 Października 2011 Sam jestem zdziwiony, że aż tyle udało mi się zrobić zwykle nie chce mi się często odrywać od jazdy, zatrzymywać się by wyciągnąć ten aparat. Widocznie był na to czas gdy nasz peletonik się rozciągnął i czekaliśmy na trenujących martwy ciąg z sakwami (szacun).
limit Napisano 3 Października 2011 Napisano 3 Października 2011 No to pora, żebym i ja gębę tu otworzył :-D Zdjęcia zrobione przeze mnie. Trochę ich było ale nie wszystkie wyszły dobrze więc zrobiłem małą selekcję. https://picasaweb.google.com/102199761605115775861/Wyrypa20111001?authkey=Gv1sRgCM6Owub5j_2g0gE# Dzięki Wam, za cierpliwość do mojego marudzenia w ogonie z całym tym balastem, co to go ze sobą zabrałem. Pewnie częściowo przez to nie wyszedł plan. Gdyby trasa była bardziej do jazdy a nie do noszenia to bym tyle problemów nie sprawił. Ale jest i plus tego doświadczenia: jeśli zdecyduję się na udział w kolejnej takiej wyprawie, to wiem czego się spodziewać i jak się trzeba przygotować (malutki plecaczek z minimum osprzętu; zero sakw). Pomimo, że jedynym sensownym rozwiązaniem było uwolnienie Was od mojego towarzystwa :-p na Rysiance to i tak uważam ten wyjazd za bardzo udany. Ekipa super. Widoki takoż.
krzychu22 Napisano 3 Października 2011 Napisano 3 Października 2011 Gadasz głupoty wyprawa super tak czy inaczej nie udało by nam się zrobić pełnej trasy. Wielki szacun za targanie takiej masy po tych szczytach. Następna wyprawa najprawdopodobniej do Krakowa więc pewnie pojedziesz z nami. Wyprawa w góry to dalszy plan w 100% zależny od pogody.
MlodyBarney Napisano 3 Października 2011 Napisano 3 Października 2011 Ja jakoś naprostowałem tą tarcze i dzisiaj na rowerze byłem, nie wiecie jak na sobotę z pogodą ma być? Co z Krakowem jakieś szczegóły?
limit Napisano 3 Października 2011 Napisano 3 Października 2011 Co do pogody to kraczą, że od czwartku ma się posypać tzn. deszczowo. Ale poczekajmy. Może wróżby się jeszcze odmienią.
Accjacek Napisano 4 Października 2011 Napisano 4 Października 2011 no niestety kraczą i moje podchody zostały szybko skwitowane "i tak będzie padać"
krzychu22 Napisano 5 Października 2011 Napisano 5 Października 2011 To jak z tym sobotnim wyjazdem. Pogoda ma nie rozpieszczać, więc cokolwiek planujecie czy robicie wolne. Jak jest wolne to ja rowerkowi zaserwuje kuracje odmładzającą(smarowanie o dokładne czyszczenie).
limit Napisano 5 Października 2011 Napisano 5 Października 2011 Teraz o pogodzie na sobotę to jeszcze nie ma co mówić. Dopiero piątkowa prognoza na dzień następny będzie dostatecznie wiarygodna by coś decydować. Poczekajmy do piątku.
Kysu Napisano 5 Października 2011 Napisano 5 Października 2011 Gdyby zdarzyło się, że opady będą ale od popołudnia można zrobić coś krótszego, w zależności kiedy by te opady miały by się pojawić. Liczmy na dobrą pogodę i czekajmy do piątku jak mówi Limit.
grzegorzkm Napisano 5 Października 2011 Napisano 5 Października 2011 ja jestem gotowy , hamulec naprawiony , czekam na piatek i prognoze pogody
Accjacek Napisano 6 Października 2011 Napisano 6 Października 2011 Mi się wszystko pomieniało tak że nawet choćbym mógł to i tak nie dam rady w sobotę muszę być w Bytomiu pozałatwiać kwestie z moim innym hobby. Jak się uda to połączę oba i pojadę rowerkiem ale to nie Kraków
krzychu22 Napisano 6 Października 2011 Napisano 6 Października 2011 To w takim razie, na dzień dzisiejszy ile jedzie osób zakładając, że pogoda będzie znośna?
Kysu Napisano 6 Października 2011 Napisano 6 Października 2011 100% jeśli pogoda będzie znośna. A w ogóle skąd pomysł na Kraków, i czy coś poza nim będzie po drodze?
krzychu22 Napisano 6 Października 2011 Napisano 6 Października 2011 Będziemy jechać terenami, więc przewidujemy Dolnie Mnikowską, bo po drodze i te kopuły przy A4, Jacek tam był i to niedaleko od zamku w Tenczynku, a i sam zamek jak ktoś nie był, sam spróbuje wjechać pod niego pierwsza próba to było około 55% jazdy. Kysu wysłałeś tą wiadomość co do mnie, do innych
limit Napisano 6 Października 2011 Napisano 6 Października 2011 Byle tylko nie padało (zbyt mocno) to ja pojadę. Tym razem mały plecaczek więc nie powinienem odstawać (za bardzo). Na obecną chwilę prognozy pokazują tak na dwa razy. Popada lub nie. Jak popada to tak nieznacznie. Ale dopóki wieje to wszystko może się bardzo zmienć. Coś pewniejszego będzie można powiedzieć jutro po południu.
limit Napisano 7 Października 2011 Napisano 7 Października 2011 Na chwilę obecną pogoda na jutro przedstawia się tak: około 10 st. C (odczuwalna niższa), wiatr do 22 km/h generalnie z kierunku zachodniego czyli jadąc do Krakowa w plecy, opady poniżej 1 mm na godzinę (konwekcyjne tzn. przelotne - mogą być lub nie). Po dniu dzisiejszym osobiście bym ograniczył teren do miejsc, gdzie drogi gruntowe są dobrze ubite. Na piaszczystych wszystko będzie się lepić do napędów - tak miałem jak do Podzamcza Chęcińskiego jechałem. Była tylko mżawka a rower upaprany jak nieszczęście. Ja bym zaryzykował i się wybrał. Pewnie trochę nas zmoczy ale jak będziemy ciągle w ruchu to nie powinno to specjalnie przeszkadzać.
gozdi89 Napisano 7 Października 2011 Napisano 7 Października 2011 ja też się reflektuję na wypad do Krakowa, oczywiście w miarę sprzyjającej aury pogodowej, czekam na wiecej info o której i skąd start
krzychu22 Napisano 7 Października 2011 Napisano 7 Października 2011 To jak z jutrzejszym wyjazdem są w ogóle chętni jak będzie podobna pogoda, jak tak to trzeba by się zgadać co do miejsca itp
Accjacek Napisano 7 Października 2011 Napisano 7 Października 2011 jak w deszczu przy +10'C pojedziecie uznam was za rowerowo opętanych a miałem tylko za szaleńców
limit Napisano 7 Października 2011 Napisano 7 Października 2011 Gdzie i o której start? Powinno być jutro tak jak w tej chwili, tzn. pochmurno, raczej niezbyt ciepło i czasem odrobina mżawkowego deszczyku ale pogoda jak najbardziej do jazdy.
krzychu22 Napisano 7 Października 2011 Napisano 7 Października 2011 W sumie racja, nawet ubrań nie mam na taką pogodę, jeszcze będzie padać to masakra. To ja chyba odpuszczę i idę rower pielęgnować, chyba że będzie więcej chętnych na wyjazd, a poza tym to jak coś to będziemy jechać asfaltem czy terenem jak terenem to jeszcze się mogę wstrzymać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.