piootrj Napisano 12 Września 2011 Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Czy ktoś z Was ściga się w sobotę w Dąbrowie ? A może ktoś jedzie na http://www.mosir.sosnowiec.pl/imprezy/rowery/plakat1.jpg ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 12 Września 2011 Udostępnij Napisano 12 Września 2011 W sobotę pewnie będę w robocie a w niedziele zobaczę jak gdzieś nie śmignę to będę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Accjacek Napisano 12 Września 2011 Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Ja na sobotę planuje 2 dniowy wyjazd do Wisły (o ile pogoda dopisze) tzn. wyjazd w Sobotę rano. W zależności od tempa i czasu dotarcia brykanie po okolicy + poszukiwanie noclegu i w niedziele powrót czas wyjazdu i metoda do ustalenie (choć wolałbym rowerkiem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu22 Napisano 12 Września 2011 Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Nie wiem czy wystartuje, bo planujemy w sobotę wypad w góry zorganizować, ale jak pogoda nie dopisze albo brak czasu to może się wybiorę. Co Wy z tymi skurczami ? tak wszyscy naraz podejrzane Ja jako takich skurczów nie miałem. Za to na przedostatnim kółku na podjeździe złapał mnie skurcz dłoni tak że nie miałem jak kierownicy trzymać, na szczęście szybko puścił. Jest ktoś chętny do uczestniczenia w Dębowym Maratonie. http://www.csir.pl/kalendarz-41-ROLKI___II_DeBOWY_MARATON_ROLKOWO_ROWEROWY.html Jak dla mnie to dystans mały i większość po asfalcie dodatkowo mnóstwo ludzi. A zapisy tylko do dzisiaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kysu Napisano 13 Września 2011 Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Fotorelacja i wyniki wyścigu 2011 Uwaga, wprowadzono korektę wyników. Oficjalne wyniki z Facebookowej strony wyścigu prezentują się tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 13 Września 2011 Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Będzie ktoś z forum jutro na IC w Katowicach ? Zmieniła się godzina na 17 więc ja zamierzam się pojawić jeszcze, wcześniejsze edycje odbywały się o 18 i na ostatnich kilometrach było już ciemno. Start godzina 17 przy zbiegu Stawowej z Mickiewicza, trasa 60 km, finisz głównej grupy przed 19, jak ktoś na górskim rowerze chce przyjechać to polecam sliki założyć, ale zdarzały się przypadki ludzi na terenowych oponach Szczegóły http://www.facebook.com/pages/Infrasettimanale-Classico/198617890184905 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu22 Napisano 13 Września 2011 Udostępnij Napisano 13 Września 2011 To w sobotę jedziemy w góry. Myślę że na cały dzień można jechać jak tylko będzie pogoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Accjacek Napisano 13 Września 2011 Udostępnij Napisano 13 Września 2011 To właśnie staramy się dogadać w wątku o masie u Adama (limit-a) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0mas82 Napisano 13 Września 2011 Udostępnij Napisano 13 Września 2011 To w sobotę jedziemy w góry. Myślę że na cały dzień można jechać jak tylko będzie pogoda. A jest jakaś trasa ustalona? Trzeba by pomału dograć szczegóły. Tym razem muszę jechać, oby pogoda dała radę w weekend. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu22 Napisano 14 Września 2011 Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Ja dzisiaj na mapie popatrz gdzie warto pojechać. Moim zdaniem pojedźmy do Ustronia Polana i uderzmy w przeciwną stronę jak ostatnio. Może czantoria a dalej się pomyśli. Chyba że macie jakieś propozycje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kysu Napisano 14 Września 2011 Udostępnij Napisano 14 Września 2011 W gazetce "Rowerownik" jest jeszcze jedna trasa opisana, ale zupełnie nie pamiętam jaka, zaraz zobaczę... Trasa w około Istebnej, ale sporo prowadzi asfaltami więc Krzychu pewnie nie jesteś zainteresowany? Mnie odpowiada ponownie Ustroń, choć może da się znaleźć coś interesującego w innych rejonach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu22 Napisano 14 Września 2011 Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Jak już mamy jechać w góry to wolał bym teren górski, asfaltem to w okolicy mogę sobie pojeździć. Wieczorem przejże mapę i napisze gdzie można jechać. Oczywiście podajcie swoje propozycje . Po obejrzeniu mapy mam taki pomysł. Wysiadamy ustroń polana. Kierujemy się czerwonym szlakiem na Wielką Czantorie. Dalej czerwonym wzdłuż granicy przez Przełęcz Beskidek na Soszów mały, później Soszów Wielki. Dalej Stożek mały , Stożek Wielki, Krykawica i Kiczory. To wszystko czerwonym szlakiem. Dalej Beskid, Przełęcz Kubalonka. Tutaj można jechać czerwonym turystycznym dalej lub kawałek rowerowym i znowu na czerwony turystyczny. Tym szlakiem dojedziemy do Baraniej Góry. Stąd niebieskim szlakiem turystycznym koło jeziora czarczyńskiego do Wisły na pociąg. Co o tym sądzicie . Tak na oko dystans będzie podobny do ostatniej wyprawy. Zawsze można coś pozmieniać w czasie jazdy. Nie wiem co tam możemy spotkać, ale trasa na mapie wydaje się ciekawa i ta Barania Góra, jak by się udało wjechać to nowy rekord wysokości nad poziomem morza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kysu Napisano 14 Września 2011 Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Wow, sporo tego, będę musiał otworzyć mapę i zobaczyć czy to jest do zrobienia, bo nie tyle co kilometry a przewyższenia też są istotne. Ale pomysł zacny i przystaję na niego, choćby trzeba było skrócić wycieczkę z racji krótszych już dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Accjacek Napisano 14 Września 2011 Udostępnij Napisano 14 Września 2011 albo zostać do niedzieli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu22 Napisano 14 Września 2011 Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Jak się wdrapiemy na Czantorie to różnice między wzniesieniami to około 250 m. Ostatni pociąg z Wisły jest około 19. Zawsze po drodze możemy gdzieś odbić i skrócić trasę. Z mapy wydaje się, że będzie w miarę płasko, więc będzie można trochę szybciej jechać. Może mniej postojów i uda się zrobić całą trasę ewentualnie można pojechać do Nydka i rowerowym szlakiem się tam pokręcić i pomyśleć. W sumie to jak wjedziemy na czantorie to wyciągnie się mapę i zadecyduje co gdzie i jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0mas82 Napisano 15 Września 2011 Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Fajna trasa Zapowiada się ciekawie, zwłaszcza Barania Góra na końcu. Tylko z tego co słyszałem tam są zakazy jazdy rowerem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu22 Napisano 15 Września 2011 Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Tylko może być problem z czasem żeby dojechać na Baranią Górę. A zakaz to co tam kto nas dogoni na zjeździe zawsze można się dogadać. To widzę że trasa mniej więcej odpowiada. Wezmę mapę to można jeszcze wszystko zmieniać. Czyli jedziemy w sobotę Tomek, Krzychu Jak tak to trzeba by dogadać szczegóły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0mas82 Napisano 15 Września 2011 Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Pociąg też w takiej nieludzkiej porze mamy :)Jak będę z domu wyjeżdżał to będzie jeszcze ciemno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu22 Napisano 15 Września 2011 Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Ja ostatnio wyjechałem 5: 30 i jak dojechałem do Klimontowa to było już całkiem widno. Więc spotkamy się na Klimontowie czy na dandówce . Bo z Krzychem to o 6:00 spotykamy się na rondzie za biedronką (jadąc w stronę Katowic) Krzychu pasuje ci to miejsce . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kysu Napisano 15 Września 2011 Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Miejsce ok, bliżej mieć nie mogę. Tylko ciekaw jestem tych zakazów, co to za zakazy i czy dotyczą poruszania się na szlaku czy ogólnie pewien rejon jest wyłączony dla nas, dyskryminacja.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu22 Napisano 15 Września 2011 Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Ja mam niewielkie bo niewielkie ale doświadczenie uciekania przed stróżami prawa hehe.Czyli sobota na rondzie o 6:00. Pociągiem jedziemy tym co ostatnio Co do trasy. Wjeżdżamy na Czantorie i myślimy co dalej. Tomek, to spotykamy się 5:40 koło komendy na Klimontowie lub o tej samej godzinie pod kościołem na dańdówce. Ewentualnie 5 min wcześniej żeby się nie spóźnić na pociąg, w sumie wiesz najlepiej ile się jedzie do Mysłowic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorzkm Napisano 16 Września 2011 Udostępnij Napisano 16 Września 2011 czesc jesli moge wam doradzic (jechalem ta trasa) na czantorie wjedzcie sobie sciezka rycerska , sciezka leci przez poniwiec , z czantorii czerwonym trzeba uwazac dosyc ostry zjazd po duzych kamieniach , na full-u spoko ale na HT gimnastyka i tylek obity , pozniej az do stozka spoko , widzialem jak podjezdzacie pod gorki wiec tam nie widze problemow dla was, ze stozka na kubalonke juz bym sie zastanowil czy jechac przez kiczory czerwonym czy objechac kiczory niebieskim i wskoczyc na czerwony na przeleczy leczycko , dla kolegi z full-em nie powinno byc problemu ale dla HT-ailowcow juz maly jest , ja zaliczylem na tym zjezdzie chyba 4 upadki , pozniej bylo juz ok , zobaczcie sobie moja foto relacje na picassie zycze udanego wypadu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0mas82 Napisano 16 Września 2011 Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Ja mam niewielkie bo niewielkie ale doświadczenie uciekania przed stróżami prawa hehe.Czyli sobota na rondzie o 6:00. Pociągiem jedziemy tym co ostatnio Co do trasy. Wjeżdżamy na Czantorie i myślimy co dalej. Tomek, to spotykamy się 5:40 koło komendy na Klimontowie lub o tej samej godzinie pod kościołem na dańdówce. Ewentualnie 5 min wcześniej żeby się nie spóźnić na pociąg, w sumie wiesz najlepiej ile się jedzie do Mysłowic. Ok 5:40 koło komendy pasuje Postaram się szybko wrócić z tej dzisiejszej Dorotki co by wstać bez problemu. Nooby Nic 2.25 już na przodzie czeka na jutrzejszą wyrypę w góry Może te kamienie jak telewizory sobie darujemy i jakoś da się ominąć ten zjazd. Swoją drogą to codziennie jeżdżę do roboty i o 5:30 jest jeszcze zupełnie ciemno Jasno to się koło 6:00 robi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu22 Napisano 16 Września 2011 Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Kysu jutro widzę cie na rondzie o 6:00 Pojedziesz z nami a nie pożałujesz. W niedziele się będziesz uczył tak jak ja. Dotlenisz mózg świeżym górskim powietrzem będzie ci się lepiej uczyło. MUSISZ JECHAĆ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kysu Napisano 16 Września 2011 Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Na mnie jutro nie macie co czekać. Nawet podarowałem sobie dzisiejsze spotkanie klasowe % Jak zdam ta ekonomię to do końca września będę miał full czasu wolnego więc na pewno jeszcze jeden trip z wami musi być. I nie wmawiajcie mi, że będę żałował.. już żałuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.