Skocz do zawartości

[Sosnowiec] Pobudka,Sosnowiec sie budzi ze snu.

Sokol91

Rekomendowane odpowiedzi

To jak z niedzielną jazdą, ktoś chętny? Zbiórka standard - plac papieski g. 6:00. Trasę jeszcze Andrzej wyznacza, właściwie to 2 bo jedna między drzewami dla Krzyśka :)

PS.

W poniedziałek wyjeżdżam rowerem na urlop. Będę śmigał przez Kraków - mogę zabrać ze sobą osoby chętne do zwiedzenia. Przejazd przez Jaworzno-Sosinę, Bukowno,Płoki,Lgota, Krzeszowice, Tenczyn, Rudno a potem spod ruin zielonym szlakiem R4 (tu trochę leśnych asfaltów i szutrów typu droga pożarowa) do samego Krakowa. Z Krakowa dalej podrzędnymi asfaltami ruszam do Nowego Sącza (jak ktoś rozważa zrobienie ok. 200km i powrót pociągiem to również zapraszam - przyda się jakieś koło z przodu żeby trochu dychnąć).

Jednak jutro raczej odpuszczam wyjazd. Poczekam na bardziej stabilną pogodę, wtorek i środa zapowiada się lepiej. :) Ktoś chętny zrobić sobie w tygodniu przy okazji tripa na Kraków ?

Jednak pociąg był potrzebny :D Ja też wracałem pociągiem o 13:37 żebym wiedział że siedzicie pod zamkiem to bym poczekał na dworcu.Właśnie oczyściłem bika znalazłem w nim błoto,trawę,listki i oczywiscie resztki pokrzyw :P plus woda w suporcie.Jutro sobie odpuszczam bo znowu ma lać i buty będą schły ze trzy dni :wallbash:

Jednak pociąg był potrzebny :D Ja też wracałem pociągiem o 13:37 żebym wiedział że siedzicie pod zamkiem to bym poczekał na dworcu.Właśnie oczyściłem bika znalazłem w nim błoto,trawę,listki i oczywiscie resztki pokrzyw :P plus woda w suporcie.Jutro sobie odpuszczam bo znowu ma lać i buty będą schły ze trzy dni :wallbash:

My wracaliśmy tym o 16:43 :) Musiałbyś chwilę poczekać na dworcu. Trochę się zasiedzieliśmy pod zamkiem w tej budzie, ale ogólnie to było wesoło. Fotki z wycieczki są już na moim bikestats-ie.

Jak byś jechał w środę to bym wyruszył z tobą. Jutro nie mogę.

Zobaczę jaka pogoda będzie jutro. Jak nadal kiepsko to pewnie środa stanie się realnym dniem wyjazdu. Na razie wszystko mi schnie po wczorajszym błotnistym szlaku :) Samym rowerem muszę się też zająć. Zdążyłem wczoraj tylko przetrzeć bike-a, zdjąć łańcuch i zakonserwować żeby nie zmienił kolorku.

W razie czego jechałbyś do Krakowa czy dalej do Nowego Sącza :icon_mrgreen: ?

:icon_arrow:Trasa Kraków -> Nowy Sącz

Ok, jakby ktoś chciał się dołączyć do wycieczki na Kraków, a może nawet dalej to zapraszam jutro standardowo pod plac papieski, g. 6:00. Możemy też zgarnąć kogoś z Sosiny na Jaworznie. Dajcie znać kto się wybiera. Na razie wygląda na to że pojedziemy w czwórkę. Pogoda zapowiada się super także szykować sprzęty i w drogę :icon_mrgreen:

Jakieś propozycje wypadu w długi weekend? Chętnie bym gdzieś pokręcił. Może pociągiem i w góry?

14-15 sierpnia jedziemy z PTTKu do Częstochowy z noclegiem w Mirowie. Jak ktoś jeszcze chętny to zapraszam. Szczegółowy program na stronie sosnowieckiego PTTK.

14-15 sierpnia jedziemy z PTTKu do Częstochowy z noclegiem w Mirowie. Jak ktoś jeszcze chętny to zapraszam. Szczegółowy program na stronie sosnowieckiego PTTK.

Dzięki za propozycję ale już się ustawiłem na sobotę na jednodniowca do Wisły.

BTW. Trochę małe te dystanse dzienne na tym rajdzie do Cz-wy, rozumiem że nie każdy śmiga ze średnimi 25km/h i pewnie dlatego - czuję, że w tak umiarkowanym tempie bym się męczył. Może inni skorzystają z zaproszenia.

Jak mi wiadomo to spotykamy się na placu papieskim o 6:00 + kwadrans. Widzę że ładna ekipa się szykuje na jutrzejszy wyjazd. Mam nadzieję że Tomek da radę z nami pojechać.

Rower prawie wyszykowałem na jutro :) Coś mi chrobocze w przedniej piaście chyba będę jeszcze musiał serwis zrobić. Przejadę się pod drewutnie z wami i zobaczę wtedy czy dam radę dalej :)

Witam wszystkich. Jutro mam zamiar się wybrać do miejscowości Czerna niedaleko Krzeszowic, wyjazd o godz. 11:00 z Kazimierza G., jak ktoś chętny to zapraszam.

Jak będziesz jechał przez Lgotę, Nową Górę to czeka Cię super zjazd do Czernej. Dokręć z blata to wyciśniesz pewnie więcej niż moje marne 72 km/h :icon_mrgreen:.

Po dzisiejszym wspólnym lajtowym kręceniu planujemy na jutro grubszego tripa, prawdopodobnie do Złotego Potoku lub nawet Olsztyna k. Cz-wy. Wyjazd jeżeli pogoda dopisze standardowo z rańca ok. 6:00 (plac papieski). Ale to się jeszcze dokładnie ustali.

Może jeździ więcej tyle że nie udzielają się na forach :), albo jeżdzą w innych porach i nie lubią bliskiego kontaktu z przyrodą (czytaj błotkiem) - jak to określiła jedna starsza Pani wczoraj widząc nasze usyfione sprzęty - "zew natury"

W ogóle to podoba mi się te nagłe rozbudzenie wątku sosnowieckiego. Jednak ktoś tu jeździ jeszcze oprócz nas :). Gdzie żeście się chowali wcześniej po kątach ?

Andi odezwij się jak się zapatrujesz na jutrzejsze kręcenie.

Nie wiem czy jutro gdzieś wyskoczę, mam problem z piasta ciągnący się juz jakiś czas. W ostatnie pol roku mój NS Coaster PRO znalazł się 3 razy w serwisie, a sklep w którym kupiłem nie chce przyjąć reklamacji i wymienic na nową. <_<

wobec tego ostatnio częściej niż na fullu śmigam na mamy Giancie Cypress

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...