Skocz do zawartości

[Sosnowiec] Pobudka,Sosnowiec sie budzi ze snu.

Sokol91

Rekomendowane odpowiedzi

Pięknie było ale trzeba myśleć nad następnym wypadem.Zamiast Ogrodzieńca proponuję w niedzielę Skałę i okolice (jak ktoś nie był nie pożałuje ) wyjazd jak zwykle o 6:00 rano z placu papieskiego przez Sosinkę-Olkusz-Sułoszową.Tutaj fotki z Doliny Mnikowskiej. https://picasaweb.google.com/andi333enator/DolinaMnikowska

Pięknie było ale trzeba myśleć nad następnym wypadem.Zamiast Ogrodzieńca proponuję w niedzielę Skałę i okolice (jak ktoś nie był nie pożałuje ) wyjazd jak zwykle o 6:00 rano z placu papieskiego przez Sosinkę-Olkusz-Sułoszową.Tutaj fotki z Doliny Mnikowskiej. https://picasaweb.google.com/andi333enator/DolinaMnikowska

To jednak wygospodarowałeś więcej czasu w niedziele. Dawno nie byłem w Skale, w sumie to dobry pomysł wybrać się tam w niedzielę. Ze znaków na niebie wynika, że będzie super pogoda. Ze Skały blisko już do Krakowa :)

PS. Liczę na większą frekwencję niż ostatnio - zwłaszcza, że trasa jest naprawdę atrakcyjna. Przed wyjazdem chętnych sporo a plac papieski świeci pustkami i kończy się na wypadzie w składzie stanowiącym kombinację bikerów ze stałej ekipy. Ludzie nie chować się po kątach, tylko wyciągać maszyny i kierunek plac papieski :)

https://picasaweb.google.com/andi333enator/SkaA26VI2011 Fotki z dzisiejszego wypadu :D jak zwykle było lodzio-miodzio. Tomek czekam na twoje fotki.

Właśnie konfiguruje usługę picasa w guglu :) Myślę, że jeszcze dziś wrzucę. Odnośnie wyprawy było super, wjazd w dolinkę za Pieskową Skałą miodzik - uwielbiam takie klimaty i chce więcej. Andrzej zdradź plany na przyszły weekend ? Może znowu gdzieś w jurę?

PS. Oczywiście zapraszam wszystkich chętnych do przyłączenia się do wspólnego kręcenia. Dzisiaj do stałej ekipy dołączył Paweł.

Skała i okolice to bardzo urokliwe miejsce,zawsze jeżdziłem tam z przyjemnością.Niestety mam rozgrzebany rower,bez tokarza ani rusz.Z pewnością w tym roku tam pojadę,może nawet w lipcu.Widzę że w Zagłębiu zaczyna się "coś dziać",zebrała się ekipa która w miarę regularnie się wybiera na wspólne wycieczki.Niestety Śląsk ostatnio siedzi w domu i ogląda telewizję :).Będę śledził ten dział i jak tylko czas pozwoli to dołączę do peletonu :).

Fajne wyprawy panowie ;) Tylko pozazdrościć! Niestety nie mogłem brać udziału w związku z wyjazdem łikendowym.

No to w ten weekend musisz obowiązkowo się stawić na placu na niedzielną wycieczkę. Jeszcze nie wiem gdzie, ale zapewne gdzieś pojedziemy.

Dobra chcecie Jurę proszę bardzo.Proponuję Sosnowiec-Bukowno- szuterek na Olkusz-Rabsztyn tu wskakujemy do wyboru czerwony rowerowy lub pieszy (na tym wiecej piachu) lecimy czerwonym do Ogrodzieńca powrót asfaltem do wyboru przez Łazy-Niegowonice lub przez Klucze- Bukowno.Osobiscie wolałbym przez Łazy bo Bukowno ostatnio za często jest w planach :D Wyjazd w niedzielę o godzinie 6:00 z placu papieskiego powrót na 15 na obiadek spokojnie bez napinki :)

Dobra chcecie Jurę proszę bardzo.Proponuję Sosnowiec-Bukowno- szuterek na Olkusz-Rabsztyn tu wskakujemy do wyboru czerwony rowerowy lub pieszy (na tym wiecej piachu) lecimy czerwonym do Ogrodzieńca powrót asfaltem do wyboru przez Łazy-Niegowonice lub przez Klucze- Bukowno.Osobiscie wolałbym przez Łazy bo Bukowno ostatnio za często jest w planach :D Wyjazd w niedzielę o godzinie 6:00 z placu papieskiego powrót na 15 na obiadek spokojnie bez napinki :)

W Bukownie to nawet kebab nie smakuje :) Faktycznie się przejadło. Łazy są chyba lepszą opcją. A są w planach jakieś ciekawe podjazdy po asfalcie, np takie jak w Miękini :) ?

W Bukownie to nawet kebab nie smakuje :) Faktycznie się przejadło. Łazy są chyba lepszą opcją. A są w planach jakieś ciekawe podjazdy po asfalcie, np takie jak w Miękini :) ?

Widzę że kolega Tomas82 lubi podjazdy ? :).Jakbyś kiedyś miał okazję być w okolicy Milówki to proponuję podjechać do Kamesznicy.Jest tam bardzo fajny podjazd,w jednym momencie jest 25 % nachylenia :).Byłem tam w tym roku całkiem przypadkowo i jak zobaczyłem ten podjazd to byłem w małym szoku.Na początku nie wiedziałem czy jechać czy też wchodzić "po drabinie" :).Można by się skusić zjechać z tej góry ale nawierzchnia asfaltowa jest kiepskiej jakości i mogło by się to skończyć tragicznie ;).

Widzę że kolega Tomas82 lubi podjazdy ? :).Jakbyś kiedyś miał okazję być w okolicy Milówki to proponuję podjechać do Kamesznicy.Jest tam bardzo fajny podjazd,w jednym momencie jest 25 % nachylenia :).Byłem tam w tym roku całkiem przypadkowo i jak zobaczyłem ten podjazd to byłem w małym szoku.Na początku nie wiedziałem czy jechać czy też wchodzić "po drabinie" :).Można by się skusić zjechać z tej góry ale nawierzchnia asfaltowa jest kiepskiej jakości i mogło by się to skończyć tragicznie ;).

Nie omieszkam skorzystać jak będę w pobliżu :) 25% no ładnie, to trzeba się chyba na kierze płasko wyłożyć, żeby do tyłu się nie gibnąć.

PS. Jak tam idzie serwis piasty? Kowal już wykuł nową tulejkę, bo na niedzielę się fajna wycieczka zapowiada :) Coś czuję, że padnie rekord frekwencji.

a może cosik w tygodniu??...dziś moze jutro?? :) mam zamiar sie gdzies wybrac...

Chętnie bym się gdzieś wybrał. Ale w tygodniu w grę wchodzi tylko jazda popołudniami po 17 po robocie, ewentualnie mogę być na 16:00 w lasach murckowskich niedaleko Giszowca. Może ktoś zaproponuje jakiś szybki wypad w okolicę w ramach małego treningu przed niedzielną wycieczką :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...