Skocz do zawartości

[Sosnowiec] Pobudka,Sosnowiec sie budzi ze snu.

Sokol91

Rekomendowane odpowiedzi

Tomaszu możemy skoczyć na bazę jak znasz drogę bo dawno tam nie byłem.

Ostatnio w piątek to Bros prowadził. Niestety sam nie jestem w stanie odtworzyć w całości drogi :) Liczę na kolegów, którzy brali udział w tripie - można by to powtórzyć w tygodniu. Mi pasuje w zasadzie każdy dzień z tym, że ustawka najwcześniej po 17:15 (niestety w tygodniu robota i nie da rady wcześniej).

Ja jestem w stanie odtworzyć tą trasę i pojechać nią jeszcze raz. Myślę ze każdy coś zapamiętał i wspólnie da radę przejechać ją w 100% tak jak poprzednio. Na razie zrobił mi się mały zapieprz na uczelni, egzaminy kolokwia takie duperele, ale raczej znajdę czas w tygodniu, w dni wolne również.

Nie no, tą trasą już jechaliśmy. Jest mnóstwo innych, alternatywnych dojazdów;)

http://www.jaworzno.pl/aktualnosci/pliki/przewodnik-rowerowy-1/at_download/file

http://www.jaworzno.pl/aktualnosci/pliki/przewodnik-rowerowy-2/at_download/file

Najmniej znam rejon Ciężkowice - Wilkoszyn - Byczyna i w sumie tam najchętniej bym się wybrał.

dokładnie, wspólnie damy rade odtworzyć trase a w razie czego można wykorzystać materiał filmowy :D hehe. To jaki dzień wchodzi w grę? wtorek, sroda? Ja się dostosuję.

Myślę, że materiał filmowy byłby bardziej przydatny w doborze opon i ciśnienia roboczego w kole :) No właśnie na kiedy się umawiamy? Może jutro?

Nie no, tą trasą już jechaliśmy. Jest mnóstwo innych, alternatywnych dojazdów;)

http://www.jaworzno.pl/aktualnosci/pliki/przewodnik-rowerowy-1/at_download/file

http://www.jaworzno.pl/aktualnosci/pliki/przewodnik-rowerowy-2/at_download/file

Najmniej znam rejon Ciężkowice - Wilkoszyn - Byczyna i w sumie tam najchętniej bym się wybrał.

Prawdopodobnie mam ten atlasik w postaci papierowej, wydany specjalnie na otwarcie nowych tras rowerowych w Jaworznie.

Ciężkowice ? Co nieco znam to miasto więc mogę was trochę poprowadzić jeśli pozwolicie, jednak nie zrobię tego tak jak Bros, który praktycznie prowadził nas w samym terenie.

W sumie to jutro planowałem pojeździć po Giszowcu/Wesołej, ale chętnie dołączę do grupy jeżeli padnie jakaś propozycja:) Nawet powtórzenia dojazdu do bazy nurkowej.

A jak takowej nie będzie to zapraszam do mnie. Zawsze coś się wykombinuje, tylko ten dojazd ...

ooo i pomysł dobry...ciężkowice...wilkoszyn... nie wie czy wolicie szosówke czy terenówke.ale i ja moge zaproponowac terenówko-szosówke..dojazd od maczek przez Piernikarke, Burki na Sosine a z sosiny w kier ciezkowic... Bór biskupi i bukowno:) - to w wiekszosci traska terenowa...z Bukowna mozna juz wracac asfaltówka...lub tez terenem...chociaż nie wiem czy czas pozwoli :) mi pasuje jakis wyjazd w srodę tez po 17...Moze zbiorka nad Balatonem?? nie wiem skad jestescie ale mysle ze kazdy wie gdzie jest balaton...a i miejce wylotowe w traske tez sprzyjające:)

W sumie to jutro planowałem pojeździć po Giszowcu/Wesołej, ale chętnie dołączę do grupy jeżeli padnie jakaś propozycja:) Nawet powtórzenia dojazdu do bazy nurkowej.

A jak takowej nie będzie to zapraszam do mnie. Zawsze coś się wykombinuje, tylko ten dojazd ...

Do Giszowca mam rzut kamieniem z roboty :) Jeżeli nie będzie innej propozycji możemy się ugadać ok. 16:20 np. w lasach przy tym stawie na Giszowcu co jest zaraz obok trasy na Tychy. Jak dasz radę dojechać na tą godz. to byłoby super.

ooo i pomysł dobry...ciężkowice...wilkoszyn... nie wie czy wolicie szosówke czy terenówke.ale i ja moge zaproponowac terenówko-szosówke..dojazd od maczek przez Piernikarke, Burki na Sosine a z sosiny w kier ciezkowic... Bór biskupi i bukowno:) - to w wiekszosci traska terenowa...z Bukowna mozna juz wracac asfaltówka...lub tez terenem...chociaż nie wiem czy czas pozwoli :) mi pasuje jakis wyjazd w srodę tez po 17...Moze zbiorka nad Balatonem?? nie wiem skad jestescie ale mysle ze kazdy wie gdzie jest balaton...a i miejce wylotowe w traske tez sprzyjające:)

Ja jestem za. Trasa i miejsce spotkania mi odpowiada.

Do Giszowca mam rzut kamieniem z roboty :) Jeżeli nie będzie innej propozycji możemy się ugadać ok. 16:20 np. w lasach przy tym stawie na Giszowcu co jest zaraz obok trasy na Tychy. Jak dasz radę dojechać na tą godz. to byłoby super.

A który staw masz na myśli?;) Ale i tak na 16.20 nie dam rady... Tak właściwie to ja już w Mysłowicach obok TESCO/BIEDRONKI odbijam na południe i uciekam w teren. I właśnie na rondzie obok tych sklepów proponowałbym się spotkać - mogę być tam na 16.30.

Ja jestem za. Trasa i miejsce spotkania mi odpowiada.

A który staw masz na myśli?;) Ale i tak na 16.20 nie dam rady... Tak właściwie to ja już w Mysłowicach obok TESCO/BIEDRONKI odbijam na południe i uciekam w teren. I właśnie na rondzie obok tych sklepów proponowałbym się spotkać - mogę być tam na 16.30.

Chodziło mi o staw Janina na Giszowcu (na końcu Mysłowickiej po przejściu pod trasą na Tychy). Którą Biedronkę/Tesco masz na myśli w Mysłowicach? Chyba że się spotkamy na pierwszym rondku w Sosnowcu (na skrzyżowaniu Orląt Lwowskich z Powstańców), godzina ta sama?

Faktycznie :) Ok to jutro 16:30 w okolicach rondka.

Czy ktoś się jeszcze wybiera na Gisza dzisiaj ?

A ja proponuję żeby przy następnym grupowym wypadzie zabrać ze sobą narzędzia i wystrugać dla Tomka jakąś karuzele (taką jak mają chomiki). On ewidentnie lubi kręcić ;)

Lubie pomłynkować to fakt :) W ogóle to dzięki za wspólny wypad, fajnie było wydłużyć sobie powrót z roboty włócząc się po okolicznych lasach. Jutro podejrzewam, że też się pojawię nad Balatonem.

Chyba nie do końca to Łukasz miał na myśli. Zaraz przy głównej drodze (ul. Wileńska) jest taki parking (na satelicie go widać jak białe pole). Właściwie to nie da się go przeoczyć;)

Z Niwki dojazd jest banalny. Jadąc w stronę Zagórza trzeba skręcić tylko jeden raz - na światłach w prawo, zaraz za pierwszym większym podjazdem. Potem cały czas prosto aż do Balatonu.

Nie wiem czy uda mi się pojawić. Postaram się, ale jeżeli nie będzie mnie do 17.15 to nie czekajcie.

No to właśnie dobrze wskazałem, tylko za pierwszym razem coś link zepsułem i wskazywał sam Balaton, ale od razu to poprawiłem. Białe pole przy tej ulicy, zaraz za przejazdem wąskotorowym po prawej (patrz zielona strzałeczka, nie czerwony punkt A)

A ja przyjadę od Jaworzna, najwyżej będę dzwonił do szybkiego Tomka xD i się jakoś znajdziemy.

Kysu dokładnie o ten parking mi chodziło :) Gybyś jednak jechał od Niwki to mozemy się umówić właśnie tam na swiatłach na których masz skręcić i pojedziemy razem. Jeśli jednak pojedziesz od drugiej strony to zobaczymy się na miejscu, tyle że kawałek bedziesz musiał wracać bo trasa bedzie prowadziła w kierunku Jaworzna :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...