Skocz do zawartości

[Sosnowiec] Pobudka,Sosnowiec sie budzi ze snu.

Sokol91

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za wspólną jazdę. Tereny naprawdę super, nie sądziłem że takie fajne kamieniołomy i jeziorko są tak niedaleko. Trzeba się ugadać na jakąś kolejną wycieczkę.

BTW. Filmik z kamerki się właśnie zgrywa - nawet coś widać :)

..Aż tak źle było?;) ..

Przeciwnie, było bardzo OK :thumbsup: Tak więc dziękuje za dziś, a kolejna okazja jest jutro (Pszczyna) oraz pojutrze (Tenczyn). Jak już mówiłem, jutro odpuszczam, ale na ten Tenczyn mam ochotę.

Właśnie miałem pytać o film, ale jak czytam już się wgrywa.

Jeśli wybieracie się na zamek tzn. ruiny zamnku w Rudnie koło Tenczynku to musze was zmartwić. Ostatnio tam byłem i zamek jest zamknięty i nie ma do niego wejścia.

No chyba, że macie tam jakiś inny cel...

Ale też chętnie bym się tam wybrał :)

Andrzeju, a będziecie jechać drogą asfaltową przy Sosinie? Zastanawiam się gdzie mógłbym do was dołączyć i mam jeszcze w głowie kościół na Niwce, ale czy to będzie po drodze czy specjalnie musielibyście zajechać pod ten kościół ?

... Ostatnio tam byłem i zamek jest zamknięty i nie ma do niego wejścia...

Ja słyszałem, że te ruiny mają być zawsze zamknięte, tylko od czasu do czasu ktoś przychodzi ze sprzętem i niszczy kłódeczkę, natomiast odpowiednie osoby odpowiedzialne za ten obiekt przyjeżdżają i montują nowe zabezpieczenie. I tak to się niby kręci, więc jest szansa że zastaniemy tą lepszą dla nas opcję.

Dzięki za wspólną wyprawę do Pszczyny. Myślę, że było ok pomimo tego nieplanowanego wydłużenia trasy do 140km :) Czekam również na rejestrację i odzew nowego forumowicza, myślę tu o spotkanym po drodze koledze Andrzeju, który pokazał nam alternatywny - mogę zaryzykować stwierdzenie, że krótszy - wariant powrotu z Pszczyny.

A jutro odpoczynek po asfaltach w drodze na Tenczynek.

A i ja byłabym chętna....właśnie szukam chętnych na rower bo samej to sie nieraz nie chce... a jestem własnie na etapie odkrywania niedocenionych pozamiejskich terenów Zagłębia;) w ostatni weekend miałam okazję jechac sciezkami wzdłuż Białej Przemszy...do Bukowna... Sławkowa... Srzemieszyce...moge polecić:) ...Kolejne pomysły chodza po głowie...PZDR.

Prawdopodobnie będziemy robić Jurę w niedzielę ale to na razie wstępne plany.Mam pytanko do ekipy z Tęczyna czy ktoś pamięta nazwę miejscowości o której nawijał nasz poznany pod kapliczką gość,chodzi o ten obraz malowany na skale ??? Jak Jura nie wypali to bym sobie tam skoczył w niedziele (muszę sobie zjechać do Krzeszowic :icon_mrgreen: )

Prawdopodobnie będziemy robić Jurę w niedzielę ale to na razie wstępne plany.Mam pytanko do ekipy z Tęczyna czy ktoś pamięta nazwę miejscowości o której nawijał nasz poznany pod kapliczką gość,chodzi o ten obraz malowany na skale ??? Jak Jura nie wypali to bym sobie tam skoczył w niedziele (muszę sobie zjechać do Krzeszowic :icon_mrgreen: )

Zdaje się,że wspominał wtedy o Dolinie Mnikowskiej ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Matka_Bo%C5%BCa_Skalska ). Jura faktycznie niepotwierdzona na 100%. Zjazd do Krzeszowic był dobrą nagrodą za wspinanie się pod te pagórki :) Też chętnie bym powtórzył.

Widzę, że silna ekipa się szykuje na ten weekend. Oby nie skończyło się tylko na samych chęciach.

BTW. planuje może ktoś jakiś szybki wypad w tygodniu wieczorkiem po 17:00 jak ostatnio na bazę płetwonurków ? Chętnie bym się dołączył.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...