Kysu Napisano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 I jeszcze ja się decyduję, proszę zajechać pod kościół na Niwce, będę tam od 17:15 gdyby nie było to proszę nie czekać. A teraz szybko jem obiad i lecę czyścić łańcuch i po czym go będę smarował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu22 Napisano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Witam Czytając wnioskuje ze jeździcie po terenie. Jeśli jest możliwość to mogę się z wami wybrać na jakąś wyprawę. Prosił bym o dodatkowe informacje o stylu jazdy i odległościach jakie pokonujecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bros Napisano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 No i co tu tak cicho? Aż tak źle było? Dzięki za wypad zorganizowany trochę na ostatnią chwilę. Przyjemnie jeździ się w grupie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0mas82 Napisano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Dzięki za wspólną jazdę. Tereny naprawdę super, nie sądziłem że takie fajne kamieniołomy i jeziorko są tak niedaleko. Trzeba się ugadać na jakąś kolejną wycieczkę. BTW. Filmik z kamerki się właśnie zgrywa - nawet coś widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kysu Napisano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 ..Aż tak źle było? .. Przeciwnie, było bardzo OK Tak więc dziękuje za dziś, a kolejna okazja jest jutro (Pszczyna) oraz pojutrze (Tenczyn). Jak już mówiłem, jutro odpuszczam, ale na ten Tenczyn mam ochotę. Właśnie miałem pytać o film, ale jak czytam już się wgrywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebaa8 Napisano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Jeśli wybieracie się na zamek tzn. ruiny zamnku w Rudnie koło Tenczynku to musze was zmartwić. Ostatnio tam byłem i zamek jest zamknięty i nie ma do niego wejścia. No chyba, że macie tam jakiś inny cel... Ale też chętnie bym się tam wybrał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu22 Napisano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Witam Mogę się dołączyć do jakiejś wyprawy. Prosiłbym o jakieś informacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 W niedziele proponuję zbiórkę na placu papieskim o 6:30 do tej godziny czekam Co do trasy to obgadamy na miejscu Ja proponuję przez Bukowno-Lgotę-Miękinia-Krzeszowice-Teczynek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kysu Napisano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Andrzeju, a będziecie jechać drogą asfaltową przy Sosinie? Zastanawiam się gdzie mógłbym do was dołączyć i mam jeszcze w głowie kościół na Niwce, ale czy to będzie po drodze czy specjalnie musielibyście zajechać pod ten kościół ? ... Ostatnio tam byłem i zamek jest zamknięty i nie ma do niego wejścia... Ja słyszałem, że te ruiny mają być zawsze zamknięte, tylko od czasu do czasu ktoś przychodzi ze sprzętem i niszczy kłódeczkę, natomiast odpowiednie osoby odpowiedzialne za ten obiekt przyjeżdżają i montują nowe zabezpieczenie. I tak to się niby kręci, więc jest szansa że zastaniemy tą lepszą dla nas opcję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Tak przy sosinie będziemy jechać na pewno,co do Niwki to raczej nie po drodze jak nie dasz rady dojechać na plac możemy Cie zgarnąć z sosinki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebaa8 Napisano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Wcześniej tak było, ale teraz to miejsce sie trochę zmieniło - mury zamku są podniesione i ustabilizowane i brama też dość solidna - ale może akurat wam sie uda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
novszy Napisano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 co do dzisiejszej wyprawy - super fajne trasy i konkretne widoki, nawet nie wiedziałem że takie sa w okolicy. No i dzięki za pomoc z okiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alucard Napisano 11 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Dobre ludzie napiszcie coś o trasie i prędkości przejazdu, bo zabrałbym się, ale nie wiem czy dam radę, no i jaka trasa po asfalcie czy bokami w terenie. (mam na myśli niedzielę) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 11 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 90% asfalt a zresztą obaczy się po drodze Co do prędkości to nie wiem jak bedzie bo nie znam ludzi i nie wiem na co kogo stać dostosuje się żeby wszyscy byli zadowoleni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0mas82 Napisano 11 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Dzięki za wspólną wyprawę do Pszczyny. Myślę, że było ok pomimo tego nieplanowanego wydłużenia trasy do 140km Czekam również na rejestrację i odzew nowego forumowicza, myślę tu o spotkanym po drodze koledze Andrzeju, który pokazał nam alternatywny - mogę zaryzykować stwierdzenie, że krótszy - wariant powrotu z Pszczyny. A jutro odpoczynek po asfaltach w drodze na Tenczynek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
novszy Napisano 11 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 wyprawę do Pszczyny uważam za udaną trochę nadrobiliśmy drogi, ale trasa przyjemna do przejazdu więc tylko się cieszyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam0m Napisano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Jaka była Wasza średnia prędkość przejazdu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0mas82 Napisano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Jaka była Wasza średnia prędkość przejazdu? na moim liczniku coś ok. 23km/h Co do dzisiejszej wyprawy na Tenczynek było super. Kto nie był niech żałuje teraz. Jeszcze raz dzięki i do następnego razu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebaa8 Napisano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 ja moge jeździć ale nie w weekedny. w tygodniu jak najbardziej - a i lepiej bo mniej ludzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam0m Napisano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 na moim liczniku coś ok. 23km/h W takim razie w następną sobotę dopiszcie mnie do swojej gromadki :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu22 Napisano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Też bym się przyłączył jeśli mogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niemka22 Napisano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 A i ja byłabym chętna....właśnie szukam chętnych na rower bo samej to sie nieraz nie chce... a jestem własnie na etapie odkrywania niedocenionych pozamiejskich terenów Zagłębia;) w ostatni weekend miałam okazję jechac sciezkami wzdłuż Białej Przemszy...do Bukowna... Sławkowa... Srzemieszyce...moge polecić ...Kolejne pomysły chodza po głowie...PZDR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Prawdopodobnie będziemy robić Jurę w niedzielę ale to na razie wstępne plany.Mam pytanko do ekipy z Tęczyna czy ktoś pamięta nazwę miejscowości o której nawijał nasz poznany pod kapliczką gość,chodzi o ten obraz malowany na skale ??? Jak Jura nie wypali to bym sobie tam skoczył w niedziele (muszę sobie zjechać do Krzeszowic ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0mas82 Napisano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Prawdopodobnie będziemy robić Jurę w niedzielę ale to na razie wstępne plany.Mam pytanko do ekipy z Tęczyna czy ktoś pamięta nazwę miejscowości o której nawijał nasz poznany pod kapliczką gość,chodzi o ten obraz malowany na skale ??? Jak Jura nie wypali to bym sobie tam skoczył w niedziele (muszę sobie zjechać do Krzeszowic ) Zdaje się,że wspominał wtedy o Dolinie Mnikowskiej ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Matka_Bo%C5%BCa_Skalska ). Jura faktycznie niepotwierdzona na 100%. Zjazd do Krzeszowic był dobrą nagrodą za wspinanie się pod te pagórki Też chętnie bym powtórzył. Widzę, że silna ekipa się szykuje na ten weekend. Oby nie skończyło się tylko na samych chęciach. BTW. planuje może ktoś jakiś szybki wypad w tygodniu wieczorkiem po 17:00 jak ostatnio na bazę płetwonurków ? Chętnie bym się dołączył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Tomaszu możemy skoczyć na bazę jak znasz drogę bo dawno tam nie byłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.