Skocz do zawartości

[Hamulce] Hayes Stroker Trail V8

GozDD

Rekomendowane odpowiedzi

Witam po raz kolejny

Przepraszam, że pisze post pod postem ale nie mogę znaleźć edycji :)

A więc tak. Dzisiaj co prawda dużo nie jeździłem ale postanowiłem dokręcić trochę tłoczek. Jak się okazało - słusznie. Klamka łapie wcześniej i z dużo większą siłą - tylko przy naprawdę ostrych hamowaniach muszę dwóch palców używać. Zostało jeszcze sporo regulacji ale taka siła mi wystarcza. Na modulację również nie mogę narzekać. Wcześniej jeździłem na heblach Promax ze szczękami Kelly's DualStop. Siła trochę słabsza, niż moje aktualne ustawienie Juicy (tyle, że tam naciskałem klamkę trzema palcami) ale za to modulacja pozostawiała wiele do życzenia. Nie wspominając już o jeździe w deszczu gdzie stawały się one raczej zwalniaczami a nie hamulcami.

Na koniec chciałbym podziękować za wszelką pomoc wyborze. Dzięki również za odciągnięcie mnie od tarczy 203mm, ponieważ ta już by się nie zmieściła (ocierałaby o amorek).

• 3 tygodnie później...

Ja również jeżdzę na Hayesach Trailach, ale 160mm. Sądzę, że przy wadze 60kg i wzroście 173cm to z zupełności wystarczy. Faza intensywnego wzrostu i masy dopiero się zaczęła, kiedy będzie potrzeba-wezmę 180mm. Kupiłem je za 600zł za komplet z tarczami. Cena nawet niezła.

• 7 miesięcy temu...

Witam po raz kolejny

Przepraszam, że pisze post pod postem ale nie mogę znaleźć edycji :)

A więc tak. Dzisiaj co prawda dużo nie jeździłem ale postanowiłem dokręcić trochę tłoczek. Jak się okazało - słusznie. Klamka łapie wcześniej i z dużo większą siłą - tylko przy naprawdę ostrych hamowaniach muszę dwóch palców używać. Zostało jeszcze sporo regulacji ale taka siła mi wystarcza. Na modulację również nie mogę narzekać. Wcześniej jeździłem na heblach Promax ze szczękami Kelly's DualStop. Siła trochę słabsza, niż moje aktualne ustawienie Juicy (tyle, że tam naciskałem klamkę trzema palcami) ale za to modulacja pozostawiała wiele do życzenia. Nie wspominając już o jeździe w deszczu gdzie stawały się one raczej zwalniaczami a nie hamulcami.

Na koniec chciałbym podziękować za wszelką pomoc wyborze. Dzięki również za odciągnięcie mnie od tarczy 203mm, ponieważ ta już by się nie zmieściła (ocierałaby o amorek).

Możliwe że są zapowietrzone.

Po czym to stwierdzić?

Jak już będzie dosyć mocno naciśnięte nie z całej siły tak palcem na pół siły to jeżeli nie ma ma powietrza bd jak by kamień nie da rady mocniej minimalnie tylko, jak jest powietrze to będzie się dało jeszcze z 5mm wciskać tak jak w masło troszkę;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...