Skocz do zawartości

[Rower] uniwersalny do ok. 900zł

Rekomendowane odpowiedzi

Ok. Wielkie dzięki, ale jednak wolałbym coś tańszego, no i może zabrzmi to dziwnie, ale ładniejszego :icon_mrgreen: Bo w sumie to te wszystkie porządne rowery to takie dziwne malowanie mają... A i na osprzęt typu błotniki i semi-slicki mi musi starczyć. Także te 1100 to max, no chyba, że rzeczywiście warto bo jest bezkonkurencyjny :)

dOk. Wielkie zięki, ale jednak wolałbym coś tańszego, no i może zabrzmi to dziwnie, ale ładniejszego :) Bo w sumie to te wszystkie porządne rowery to takie dziwne malowanie mają... A i na osprzęt typu błotniki i semi-slicki mi musi starczyć. Także te 1100 to max, no chyba, że rzeczywiście warto bo jest bezkonkurencyjny ;)

Na ładnym lakierze daleko nie zajedziesz........... ;)

A no właśnie ;) Ale chociażby i tu na aukcji ten Level jest o wiele, wiele, wiele, wiele itd. ładniejszy no i rama tu jest 19, a na stronie jest albo 17, albo 21... Jednak mimo wszystko nadal troszkę za drogi. Warto poczekać czy można kupić coś troszkę tańszego, a nadal dobrego?

Kurcze w końcu sam nie wiem co wybrać.

Jeżdżę 55% asfalt , 45% teren i to różny bo w końcu jura tu jest :)

Tak więc lepiej dla mnie rower na 28' czy na 26'?

Najbardziej ciekawym kompromisem jest chyba rower crossowy, a dokładniej Kross Crow Preria. Spełni oczekiwania? Wymiana na semi-slicki dużo pomoże? Bo ten Level A2 to jednak raczej zbyt typowo terenowy jest :P

http://allegro.pl/item974630441_kross_crow_preria_limited_hydrauliczne_hamulce.html - tu wersja 19 cali z hydraulicznymi hamulcami.

http://allegro.pl/item974673711_rower_kross_crow_preria_21_meski_polecam.html - tu wersja bez hydraulicznych hamulców, ładniejsza, tyle, że 21 cali. Czy to nie za dużo jak na 175cm wzrostu?

Czy jednak brać coś zupełnie innego? Im większy wybór tym ciężej zdecydować :)

tzn. może tymi procentami to nie najlepiej mi wychodzi tak więc przedstawię to opisowo.

Głównie jadę po asfalcie, ale zdarza mi się zboczyć w las, czy też inne dróżki. Jednak większa część tego terenu to ubite tzw. drogi polne (nierzadko wyboiste). Po samych kamieniach zdarzyło mi się jechać może 3 razy przez 3 lata :) Innego terenu nie przewiduję. Ewentualnie jakieś ścieżki leśne, ale to raczej bardzo rzadko. Jak gdzieś jadę to głównie asfalt.

Niemniej jednak nie mogę jeździć tylko i wyłącznie po asfalcie :D

Tak więc z tymi oponami to dam radę myślę... ewentualnie będzie podmianka na szersze 38 semi-slick tak więc to nie ma problemu.. Gorzej z ramą czy da się w ogóle na wyboistych drogach tą Prerią poruszać? No i czy te 38 w razie czego wejdą na tą obręcz i w tą ramę?

W sumie to się zdecydowałem na prerię już :D Tylko jeszcze mnie nurtuje jedna rzecz: Czy taka kierownica jest może wygodniejsza?

I tak nawiasem czy warto brać tą z hydraulicznymi jeśli w cenie różnicy nie ma?

• 1 miesiąc temu...

Już trochę minęło od założenia tematu i jestem w stanie popełnić takie oto rowery:

- Merida Crossway 20-V 2010 - cena ok. 1030zł (tylko dlaczego nie mogą dać jakiegoś normalnego, weselszego koloru... :) )

- Author Classic 2009 - 1269zł (w cenie Horizona, o ile będzie na magazynie)

- Kelly's Saphix 2009 - 1280zł (osprzęt podobny do Meridy, ale ten wdzięk i piękność :wub: )

- Kross Crow Preria 2010 - 1199zł (dziwne, że części są zróżnicowane np. Kaseta SRAM, przerzutka Deore itp.,ale może jednak dobry :P )

Rower kupuję ostatecznie za dwa tygodnie :). Na żywo testowałem tylko Meridę i jechało się na niej baaardzo wygodnie. Na authorze Horizonie też jechałem i było już trochę gorzej, ale możliwe, że to wina zbyt dużej ramy (20'), natomiast tego Kellysa na żywo nie testowałem.

• 3 tygodnie później...

Kupiłem Meridę Crossway 20 Comfort-V 2009 ;):P Zakupu dokonałem pierwszego czerwca i dziś jest już na blacie 105km :) Muszę przyznać, że jest to jak na razie bardzo przyjemny rower. Lekko się na nim jeździ i ogólnie mi pasuje. Jedyne zastrzeżenia jakie mam to do siodełka, które na początku mnie obcierało, ale chyba się do niego dostosowałem; już jest dobrze i do opon, które gubią się na piachu :D Semi-slicki by się przydały ale to już później :). Oczywiście cena nie tak atrakcyjna jak zimą ale ważne, że jeszcze był model z zeszłego roku.

Dziękuję wszystkim za pomoc i temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...