afly Napisano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Kross Level A2 2009 http://masterbike.com.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=21&category_id=7&option=com_virtuemart&Itemid=1&vmcchk=1&Itemid=1 i będziesz zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio1234 Napisano 5 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Ok. Wielkie dzięki, ale jednak wolałbym coś tańszego, no i może zabrzmi to dziwnie, ale ładniejszego Bo w sumie to te wszystkie porządne rowery to takie dziwne malowanie mają... A i na osprzęt typu błotniki i semi-slicki mi musi starczyć. Także te 1100 to max, no chyba, że rzeczywiście warto bo jest bezkonkurencyjny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iven Napisano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 dOk. Wielkie zięki, ale jednak wolałbym coś tańszego, no i może zabrzmi to dziwnie, ale ładniejszego Bo w sumie to te wszystkie porządne rowery to takie dziwne malowanie mają... A i na osprzęt typu błotniki i semi-slicki mi musi starczyć. Także te 1100 to max, no chyba, że rzeczywiście warto bo jest bezkonkurencyjny Na ładnym lakierze daleko nie zajedziesz........... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio1234 Napisano 6 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 A no właśnie Ale chociażby i tu na aukcji ten Level jest o wiele, wiele, wiele, wiele itd. ładniejszy no i rama tu jest 19, a na stronie jest albo 17, albo 21... Jednak mimo wszystko nadal troszkę za drogi. Warto poczekać czy można kupić coś troszkę tańszego, a nadal dobrego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio1234 Napisano 6 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Kurcze w końcu sam nie wiem co wybrać. Jeżdżę 55% asfalt , 45% teren i to różny bo w końcu jura tu jest Tak więc lepiej dla mnie rower na 28' czy na 26'? Najbardziej ciekawym kompromisem jest chyba rower crossowy, a dokładniej Kross Crow Preria. Spełni oczekiwania? Wymiana na semi-slicki dużo pomoże? Bo ten Level A2 to jednak raczej zbyt typowo terenowy jest http://allegro.pl/item974630441_kross_crow_preria_limited_hydrauliczne_hamulce.html - tu wersja 19 cali z hydraulicznymi hamulcami. http://allegro.pl/item974673711_rower_kross_crow_preria_21_meski_polecam.html - tu wersja bez hydraulicznych hamulców, ładniejsza, tyle, że 21 cali. Czy to nie za dużo jak na 175cm wzrostu? Czy jednak brać coś zupełnie innego? Im większy wybór tym ciężej zdecydować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobson Napisano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Kupilem dziś tego Krossa Crow Preria i moim skromnym zdaniem lepiej będzie dla Ciebie te koła 26", jezeli chcesz tyle w terenie jeździć - z tymi oponami od Prerii chyba bedzię Ci ciężko w terenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio1234 Napisano 7 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 tzn. może tymi procentami to nie najlepiej mi wychodzi tak więc przedstawię to opisowo. Głównie jadę po asfalcie, ale zdarza mi się zboczyć w las, czy też inne dróżki. Jednak większa część tego terenu to ubite tzw. drogi polne (nierzadko wyboiste). Po samych kamieniach zdarzyło mi się jechać może 3 razy przez 3 lata Innego terenu nie przewiduję. Ewentualnie jakieś ścieżki leśne, ale to raczej bardzo rzadko. Jak gdzieś jadę to głównie asfalt. Niemniej jednak nie mogę jeździć tylko i wyłącznie po asfalcie Tak więc z tymi oponami to dam radę myślę... ewentualnie będzie podmianka na szersze 38 semi-slick tak więc to nie ma problemu.. Gorzej z ramą czy da się w ogóle na wyboistych drogach tą Prerią poruszać? No i czy te 38 w razie czego wejdą na tą obręcz i w tą ramę? W sumie to się zdecydowałem na prerię już Tylko jeszcze mnie nurtuje jedna rzecz: Czy taka kierownica jest może wygodniejsza? I tak nawiasem czy warto brać tą z hydraulicznymi jeśli w cenie różnicy nie ma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio1234 Napisano 17 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Już trochę minęło od założenia tematu i jestem w stanie popełnić takie oto rowery: - Merida Crossway 20-V 2010 - cena ok. 1030zł (tylko dlaczego nie mogą dać jakiegoś normalnego, weselszego koloru... ) - Author Classic 2009 - 1269zł (w cenie Horizona, o ile będzie na magazynie) - Kelly's Saphix 2009 - 1280zł (osprzęt podobny do Meridy, ale ten wdzięk i piękność ) - Kross Crow Preria 2010 - 1199zł (dziwne, że części są zróżnicowane np. Kaseta SRAM, przerzutka Deore itp.,ale może jednak dobry ) Rower kupuję ostatecznie za dwa tygodnie . Na żywo testowałem tylko Meridę i jechało się na niej baaardzo wygodnie. Na authorze Horizonie też jechałem i było już trochę gorzej, ale możliwe, że to wina zbyt dużej ramy (20'), natomiast tego Kellysa na żywo nie testowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio1234 Napisano 5 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 Kupiłem Meridę Crossway 20 Comfort-V 2009 Zakupu dokonałem pierwszego czerwca i dziś jest już na blacie 105km Muszę przyznać, że jest to jak na razie bardzo przyjemny rower. Lekko się na nim jeździ i ogólnie mi pasuje. Jedyne zastrzeżenia jakie mam to do siodełka, które na początku mnie obcierało, ale chyba się do niego dostosowałem; już jest dobrze i do opon, które gubią się na piachu Semi-slicki by się przydały ale to już później . Oczywiście cena nie tak atrakcyjna jak zimą ale ważne, że jeszcze był model z zeszłego roku. Dziękuję wszystkim za pomoc i temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.