Skocz do zawartości

[kaseta] Czy są dostępne kasety 8-rzędowe na aluminiowym pająku ?

heniekkrol

Rekomendowane odpowiedzi

czasem można coś znaleźć. obecnie używam XTka 737. nie wiem jak będzie wyglądała dostępność tych kaset w przyszłości ale zaopatrzyłem się w nowe manetki. już 3x9...

oczywiście możesz szukać. czasem na allegro widywałem nawet nowe M900 ale chyba będzie coraz ciężej znaleźć kasete jaka Cię interesuje

• Mod Team

Bez kazsety to raczej nie pojedziesz ;) Pozatym słyszałem ze normalne kaset bez pająkow tez jeżdzą na alu bebenkach co prawda robią slady ale nic sie wiecej nie dzieje, pająk jest do 3-4 ostatnich zebatek tak ze jazda na nich i tak zrobi slady na bebenku.

Bez kazsety to raczej nie pojedziesz :D Pozatym słyszałem ze normalne kaset bez pająkow tez jeżdzą na alu bebenkach co prawda robią slady ale nic sie wiecej nie dzieje, pająk jest do 3-4 ostatnich zebatek tak ze jazda na nich i tak zrobi slady na bebenku.

yyy... czy ja pisałem gdzieś o jeździe bez kasety ? ;)

Dzięki, jeśli piasta będzie ostatecznie alu. to szukam tych modeli. Przeszedłbym na 9, ale najpierw priorytetem są koła, potem kobra, także wolałbym ominąć na razie koszty manetek/przerzutki.

Przerzutki zmieniać nie musisz, chyba że zajechana już jest...

Dzięki, jeśli piasta będzie ostatecznie alu. to szukam tych modeli. Przeszedłbym na 9, ale najpierw priorytetem są koła, potem kobra, także wolałbym ominąć na razie koszty manetek/przerzutki.

dla ścisłości: koszta wymiany u Ciebie objęłyby tylko wymianę prawej manetki na 9 (no i oczywiscie łańcucha i kasety) - reszta jest 100% kompatybilna. deorke dostaniesz za śmieszne pieniądze, z czasem jak Ci będzie pyskować to ją zmienisz na inną, ale raczej nie powinieneś mieć takiej potrzeby.

swoją drogą też chętnie bym przeszedł na 8, ale nie mam tyle samozaparcia żeby przeczesywać ciągle allegro w nadziei, że znajdę sensowne części jak się akurat coś posypie.

Spoko ale z ceną chyba przesadzili

Nie tylko z ceną, na dole jak wół jest napisane, że produkt niedostępny:P

Ja też bym z chęcią miał 8 z tyłu, bo w zupełności by mi wystarczyłoby ale cóż zrobić jak taka marna dostępność klamotów. Już niedługo producenci zmuszą nas do 10spd :) aż strach się bać

Jeszcze trochę, a czuje, że XT i XTR nie bedzie w ogóle dostępny pod 8 biegów. No i tak jak koledzy piszecie wyżej, kolejne zmiany sprzętu w przyszłości doprowadzą w końcu do montowania w naszych rowerach 10 spd. Ciekawe czy wówczas Alivio, Acera czy też Altus zaczną być robione jako 9 spd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...