Wax Napisano 11 Stycznia 2010 Napisano 11 Stycznia 2010 Chyba lekko na odwrót...jak ustawisz duże tłumienie odbicia na dużych kamieniach to amor nie nadąży odbijać i będziesz jechał jakbyś miał sztywniaka. Widelec mocno pracuje na większych nie równościach więc i ugięcie jest większe co za tym idzie po każdym ugięciu amortyzator będzie powoli wracał do pełnego skoku....a czekają następne nie równości. Ustaw sobie pośrednio ze wskazaniem na zajączka - słabe tłumienie powrotu.
Mod Team Puklus Napisano 12 Stycznia 2010 Mod Team Napisano 12 Stycznia 2010 Chyba lekko na odwrót... Chyba dobrze napisał Na małe czeste nierowności małe tłumienie a na duze rzadsze dziury czy kamienie wieksze tłumienie. Ale fakt faktem ustaw miejwiecej na srodku, zresztą potestuj rozne ustawienia na jednej trasie jak sie amor zachowuje i jak bedzie lepiej.
Wax Napisano 12 Stycznia 2010 Napisano 12 Stycznia 2010 To już zależy od preferencji, ja jeżdżę 2 rok z praktycznie zerowym tłumieniem - max zajączek. Nie wiem, ja jakoś sobie nie wyobrażam dużego tłumienia na dużych kamieniach np. ...
walles93 Napisano 18 Maja 2011 Napisano 18 Maja 2011 Sam mam darta 3 SL 80mm z 2009 i intryguje mnie właśnie ten skrócik ale widzę, że spory problem jest to ustalić. I nie tyle chodzi o nazwe bo to na 99% SuperLight tylko o to co ona oznacza w sensie mecchanicznym ale jak ktoś się dowie to niech się podzieli.
Punkxtr Napisano 18 Maja 2011 Napisano 18 Maja 2011 De facto na chwilę obecną SL to tylko oznaczenie konkretnego modelu i nie jest to skrót. Ot, pozostałość z zamierzchłych czasów, gdy faktycznie można było go rozwinąć. Przy okazji SL nie oznaczało Super Light, ale Sport Level (błąd często powtarzany w gazetach).
prjemo Napisano 24 Lipca 2011 Napisano 24 Lipca 2011 Sam mam darta 3 SL 80mm z 2009 i intryguje mnie właśnie ten skrócik ale widzę, że spory problem jest to ustalić. I nie tyle chodzi o nazwe bo to na 99% SuperLight tylko o to co ona oznacza w sensie mecchanicznym ale jak ktoś się dowie to niech się podzieli. z tego co udało się ustalić, główną różnicą Darta 3 SL jest aluminiowa rura sterowa, z resztą wcześniej podano opisik; sami spójrzcie na tą stronę http://www.specialized.com/pl/pl/bc/SBCBkModel.jsp?spid=45806
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.