Skocz do zawartości

[Rama] Scott Scale 40 na 2010

Sorcerer

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja wiem ze sa to na razie pogloski, ale przegladajac troche fora, znalazlo sie pare informacji o zmianie stopu Alu w ramie na 2010, a takze odchudzeniu ramy w porownaniu do <2009.

Ktos wie moze kiedy pojawia sie te ramy w sklepach? Ewentualnie moze ktos juz znalazl kogos z ta rama, wujek google proznuje :sorcerer:

Osobiscie pytalem w salonie Scott'a w W-wie w centrum, ramy maja miec w styczniu na stanie, wiec jesli do tego czasu nie pojawi sie wiecej info, podejde do nich bo mam doslownie kilka metrow do nich i mam nadzieje ze maja wage.

Kolorystycznie jest cudownie, byle waga byla bardziej katalogowa.

Napisano

Temat nie jest o tym gdzie ramy sa dostepne, wszedzie nadal ich nie ma z tego co do tej pory wiem.

Chodzi tutaj raczej o R E A L N A wage, bo scott bardzo lubuje odchylac sie in plus w kwestii scale z waga ;(

Napisano

Ramy mają być na początku lutego. Oprócz odchudzenia po cichu liczę na zmianę rozmiarów, bo teraz z moim 178cm wzrostu jestem między M a L. Jakby był rozmiar 18" lub 18,5" byłoby idealnie. Giant z alu XTC zmienił na ten rok rozmiarówkę na parzystą, ale ma być dostępny dopiero pod koniec lutego.

Napisano

Akurat XTC 2010 juz pare osob w PL posiada ;)

I z tego co sie orientuje, to polski dystrybutor machnal sie z podawanymi rozmiarowkami. Ramy leca parzyscie wbrew pozorom, i na 2010 jest tak samo. Tzn 14, 16, 18, 20 jest rzeczywiste na 2009, a nie jak podaje dystr. 15/17/19/21.

Co do stopu Scale'a, pogloski ze bedzie to faktycznie Alu 7005 bodajze, chociaz na stronach jest spec 2009. Ile w tym prawdy jeszcze nie wiem.

Napisano

Sorcerer --> nie do konca z tym XTC tak jest. Owszem M ma 18 cali, ale center to top, mierzone center to center to cos pomiedzy 16 a 17 cali. Tak samo bedzie z L - 20 cali center to top.

Napisano

http://www2.giant-bicycles.com/en-GB/bikes/mountain/2442/32945/?collections_id=4

Tu widac ze Giant daje w swojej rozmiarowce center to top. Zreszta, akurat ta rame mam w rozmiarze M, z ciekawosci zmierzylem, center to top to 44,5cm czyli w zasadzie 17,6 cala. A center to center to ponizej 16 cali (39 cm).

No wlasnie, ale przeciez nikt nie bedzie podawac rozmiaru co do milimetra :) Co nie zmienia faktu ze M - ~18 itd. anizeli ~19

Napisano

Klosiu - a ile masz wzrostu jeśli wolno spytać i jak Ci się jeździ na tej ramie? Który to rocznik ta Twoja rama?

Napisano

Jeszcze mi sie nie jezdzi, bo na razie jest tylko rama :). Jezdzic mi sie bedzie gdzies od marca. XTC 0 2009. Jak patrze na wymiary w porownaniu do 19 Authora, to przekrok jest mniejszy o 5 cm, gorna rura krotsza o 1,5-2cm, katy na pewno beda ostrzejsze, wiec powinien wyjsc zrywny wariat :). Wzrostu mam 175cm, powinno byc idealnie, 19 Authora jest nieco za duza i za dluga.

Napisano

Dla mnie z 178cm myślę, że M 18" też powinno być ok.

Zamierzam kupić tegoroczną 2010. Ciekawe ile będzie ważyć?

Napisano

Nie wiecie gdzie można kupić teraz tą ramę, bo w kilku sklepach słyszałem, że będą dopiero pod koniec lutego?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...