Skocz do zawartości

[amortyzator przod] RS Reba SL - wyciek oleju

josh

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Kilka dni temu oddalem Rebe na serwis. Wymiana oleju i ogolny przeglad.

Po odebraniu amora kilka razy zauwazylem olej na goleniach gornych w czasie jazdy. Po 3-4 wypadach wyciek ustał.

Martwic sie tym, czy tez to efekt zaaplikowania zbyt duzej ilosci nowego oleju?

Edit

• Mod Team
Napisano

Mozliwe ze to było spowodowane olejem na uszczelkach. Skoro po kilku wypadach ustało to tak mi sie wydaje. Nie przejmował bym sie tym do czasu kolejnych znaków.

Napisano

Potwierdzam, przy montażu powinno się nałożyć na uszczelki trochę jakiegoś smarowidła/oleju, a nadmiar wyłazi na wierzch podczas pierwszych kilku jazd. Identyczną sytuację miałem z fabrycznie nowym amorkiem :sorcerer:

Napisano

w czasie rozbierania/składania widelca olej ktory jest w obu goleniach na dnie dostaje się miedzy uszczelki olejowe i kurzowe. potem masz go na zewnatrz, na goleniach.

Napisano

Wielkie dzieki za rozwianie wątpliwosci, ominela mnie dzieki temu malo przyjemna reklamacja w serwisie.

pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.