Leto Napisano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 kupilem i wymienilem korbe w serwisie rowerowym. kupilem nowe deore slx. niestety w serwisie zle przykrecili mi prawy pedal, przez co po 3 jazdach pedal odpadl a gwintu w korbie juz nie ma.. w serwisie nie poczuwaja sie do odpowiedzialnosci wymienienia mi ramienia korby na nowe. prawie mnie szlag trafil. w dodatku w sklepie rozwalili mi pedaly zatrzaskowe. jednego pedala nie dalo sie odkrecic ze starej korby lx i zaczeli nawalac w nia mlotkiem przez co gwint pedala sie splaszczyl. dodam jeszcze ze zostawilem im stare pedaly, suport octalink i korbe lx. gdzie mozna dostac same ramie korby slx? i dlaczego tak drogo? pozdrawiam, leto A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 Co to za serwis, z bandą d3bili? Jakby chcieli to by odkręcili, może nie umieli ;| ? Ciężko raczej dostać jedno ramię... musisz patrzeć na allegro, czasami ktoś sprzedaje. To co im zostawiłeś, odbierz czym prędzej, bo jeszcze zgubią i powiedzą, że nie mieli czy coś w tym stylu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 Czasami na allegro sprzedają zużyte korby. SLXa raz widziałem w okolicach 180 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leto Napisano 31 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 chcialem raz zeby wszystko bylo zrobione tak jak nalezy. przebolalem ze musialem zaplacic za korbe prawie 100pln wiecej.. za przerzutke tylnia tez zaplacilem 100pln wiecej niz w necie.. 200pln w plecy na czesciach, 150pln za pedaly, i do tego niesprawny rower.. tak to jest jak czlowiek chce dobrze.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 Co nie poczuwaja sie do winy? Lecisz z reklamacja do nich, jesli masz rachunek za serwis. Piszesz pismo i albo dostarczasz osobiscie w 2 egzemplarzach do podpisu, 1 dla nich 1 dla Ciebie, albo wysylasz za potwierdzeniem odbioru. Zniszczyli Ci ramie korby, pedal. To sa koszty. Nie uwzglednia reklamacji w okresie 21 dni i musza Ci zwrocic koszta. Klóc sie bo robia w balona pewnie nie tylko Ciebie. Sprobuj tez podleciec moze do lepszego serwisu niech Ci zerkna co oni tam narobili i niech wyrobia Ci opinie na temat wad/szkod. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leto Napisano 31 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 podkusielem sie na ta korbe.. powiedzialem ze kupie ja jak wymienia mi za darmo na miejscu.. rachunku zadnego za serwis nie dostalem.. i tak im dalem dyche napiwku i stare czesci.. chyba naprawie ta korbe u tokarza.. mozna jeszcze raz nawiercic gwint, wkrecic taka stalowa tuleje zeby pedal przypasowal, i bedzie trzymac tak samo dobrze.. sprzedalbym na allegro za 150 pln, a moze w sklepie by ja odkupili... poczekalbym na wyplate i zamowil korbe xt z allegro.. wiem ze mozna by to zrobic. ale psychicznie zle bym sie czul jezdzac na naprawianej korbie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 31 Grudnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 Tyle razy pisałem i napisze jeszcze raz ... Idziesz do serwisu bierz paragon/fakture nawet jak kupujesz jednego śruta za 10gr. bo puzniej mają cie w dupie a korba kosztowała ponad 300zł to nie mało. Istnieje prosta metoda naprawy gwintu. prawie kazdy tokarz ci to zrobi. Chodzi o to aby rozwiercic ramie korby i wbić stalową (czy inną)tuleje i ja nagwintować. NIewiem ile to moze kosztowac ale na pewno mniej niz ramie korby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 podkusielem sie na ta korbe.. powiedzialem ze kupie ja jak wymienia mi za darmo na miejscu.. rachunku zadnego za serwis nie dostalem.. i tak im dalem dyche napiwku i stare czesci.. chyba naprawie ta korbe u tokarza.. mozna jeszcze raz nawiercic gwint, wkrecic taka stalowa tuleje zeby pedal przypasowal, i bedzie trzymac tak samo dobrze.. sprzedalbym na allegro za 150 pln, a moze w sklepie by ja odkupili... poczekalbym na wyplate i zamowil korbe xt z allegro.. wiem ze mozna by to zrobic. ale psychicznie zle bym sie czul jezdzac na naprawianej korbie.. Placiles moze Karta Kredytowa/Debetowa? Jesli tak mozesz zazadac KOPII faktury/rachunku. Nie maja prawa odmowic - jedynie moga wydac takowe za kilka dni, gdyz moze to zajac troche. Byc moze takze, mozesz zadac od nich wydania faktury jesli maja 'spoko' system. Pojdz do nich takze i powiedz ze postraszysz ich skarbowka, ze nie wydaja rachunkow i robia na czarno. Od razu zmienia zdanie. US zrobi im tak wjazd w d*** ze sie nie pozbieraja Jeszcze jest stary rok rozliczeniowy jakby mieli dokladac do skarbowki kilka tysi to zmiekna. Czy przy tranzakcji/serwisie byles z kims na swiadka moze? Albo lepszy numer - Korba do nich na niezgodnosc towaru z umowa... ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leto Napisano 31 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 rachunek na korbe mam, ale nie na wymiane. nie wiem czy zaksiegowali wymiane jak byla gratis. dzwonili do shimano i tam im powiedzieli ze gwarancji na gwinty nie ma.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 31 Grudnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 Pierd... partacze! Absolutnie nie odpuszczaj, przecież chodzi o grubą kasę. Zrób jak koledzy wyżej radzą, pisemna reklamacja, rzecznik praw konsumenta, powiadomienie skarbówki. Jak jakiś bałwan nie potrafi czegoś zrobić to niech się za to nie zabiera. Powinni ponieść wszystkie konsekwencje. Zażądaj również zwrotu starego sprzętu. Nie dosyć że z Ciebie zdarli to jeszcze spieprzyli robotę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 rachunek na korbe mam, ale nie na wymiane. nie wiem czy zaksiegowali wymiane jak byla gratis. dzwonili do shimano i tam im powiedzieli ze gwarancji na gwinty nie ma.. Tylko ze tlumacze juz ktorys raz, bede miec czas to wreszcie napisze topic do przyklejenia. Sa ZAWSZE 2 wyjscia dla konsumenta wzgledem nieuczciwego przedsiebiorcy, jednym z nich jest GWARANCJA, ktora moze udzielac przedsiebiorca, lub partner przedsiebiorcy (nas to nie interesuje, wazne ze mamy dane prawo). Zas drugim wyjsciem jest NIEZGODNOSC TOWARU Z UMOWA - co jest zupelnie ODREBNA DROGA POSTEPOWANIA NIZ GWARANCJA, jednakze konsument MUSI zdecydowac czy powoluje sie na GWARANCJE badz NIEZGODNOSC TOWARU Z UMOWA - (Kiedys to byla rekojmia). W przypadku NIEZGODNOSCI TOWARU Z UMOWA, to SPRZEDAWCA (czyli np. sklep) odpowiada za niezgodnosc towaru z umowa, NIKT INNY - tutaj gwarant nie ma nic do powiedzenia, ani takze sklep nie moze na nas wymusic postepowania gwarancyjnego. Wiec najlepszym wejsciem jest uderzyc sprzedawce bezposrednio o NIEZGODNOSC TOWARU Z UMOWA. Ewentualnie, mozesz dla wlasnego dobra, postarac sie o dodatkowa przeslanke iz faktycznie wymienili korbe gratis. Najlepiej ich dobrze zakrecic w rozmowie, ktora mozna nagrac. Jak odmowia, wysylasz do nich pismo, czekasz 21 dni (jesli nie odpisza DO 21 dni reklamacje uznaje sie za UZNANA - i zeby ch** wie co robili beda musieli wydac nowa korbe lub pieniadze, kompletnie nic juz po tym terminie nie moga zrobic aby sie od tego odwolac) i potem ewentualnie lec do rzecznika i do US. Wycackaja frajerow szybciej niz sa wstanie zalozyc nowa korbe. W dodatku US moze przyczepic sie do nie zaksiegowania uslugi jesli tego nie wbili do systemu przy okazji sprzedazy Wtedy jest jazda LINK DO DOBRZE OPISANYCH PRAW KONSUMENTA PS. Zapomnialem ze masz niejako dowod, przetrzymali Ci stara korbe po wymianie, wiec ich niezle podejdz z tematem przy odbiorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 Z tym nagrywaniem rozmów często różne jaja wychodzą i radzę być rozważnym, ponieważ na pewno druga osoba na nagranie sie nie zgodzi i różnie to może byc potem potraktowane w dalszym toku sprawy, na pewno nie odpuszczaj! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 Z tym nagrywaniem rozmów często różne jaja wychodzą i radzę być rozważnym, ponieważ na pewno druga osoba na nagranie sie nie zgodzi i różnie to może byc potem potraktowane w dalszym toku sprawy, na pewno nie odpuszczaj! Akurat w przypadku kiedy zachodzi ewentualnosc popelnienia wykroczenia przestepstwa, nagranie MOZE byc wziete pod uwage ale nie musi byc. ALE EFEKT PSYCHOLOGICZNY zostaje w przypadku rozpatrywania danej sprawy czy to przez rzecznika czy ostatecznosci sad. A urzad skorbowy to juz w ogole wali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.