sztopi17 Napisano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Witam. Mam taki oto dylemat. Chce od nowego roku albo złożyć rower albo kupić coś zupełnie nowego. Myślałem nad Krossem A6 z czasem wymienić koła i hamulce na tarczowe. Z drugiej strony jednak mam zajawkę żeby złożyć coś samemu. Myślałem nad jakaś ramą Cube + Tora+ Avidy Juicy 3+ Pełna grupa SLX Jak myślicie co ma większy sens przeróbka Krossa czy jednak składać samemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Tarcze dla szpanu czy jak ? A6 + sztyca + siodło + koła + hamulce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sztopi17 Napisano 30 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Ważę 110 kg i naprawdę mam problemy z hamowaniem kiedy koło jest w błocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 31 Grudnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 Ja bym składał. Takie modyfikacje Krossa zjedzą sporo kasy, a jak składasz sam to przynajmniej wiesz co masz i na czym jedziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sztopi17 Napisano 31 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 Wczoraj sobie wszystko policzyłem i wychodzi ponad 3000 zł . Trochę sporo. Może polecicie mi jakiś rower do 2000 zł. Który bym sobie stopniowo modyfikował. Czy do tej ceny tylko Kross czy może uda się coś innego znaleźć . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kielbasa96 Napisano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 A kross A6 2009 disc za 2159 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sztopi17 Napisano 2 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Te hamulce Tektro się do czegoś nadają? Czy w pierwszej kolejności do wymiany ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkielko Napisano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Są różne opinie na temat tych hampli, myślę, że najlepiej by było pojeździć na nich z sezon i wymienić na Juicy 3. Ogólnie Kross a6 09" jest świetnym rowerem z dobrą ramą za naprawdę konkurencyjną cenę. A i jeszcze z czasem można by było wymienić amortyzator na jakiś powietrzny np. Tora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sztopi17 Napisano 2 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 http://www.t-bike.pl/p/pl/177/mongoose+meteore+comp.html a co powiecie na tego Moongosa okazja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkielko Napisano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Lepiej wziąć krossa, ma o niebo lepsze przerzutki, amortyzator, a i z serwisowaniem krossa będzie zdecydowanie lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sivydym Napisano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 Lepiej wziąć krossa, ma o niebo lepsze przerzutki, amortyzator, a i z serwisowaniem krossa będzie zdecydowanie lepiej O niebo lepsze przerzutki i amortyzator... To XTR jest lepsze o ile ? SLX to natępca LX czyli raptem przednia przerzutka i manetki są o poziom "gorsze" ( nawet nie bedzie 100 pln róznicy ) a i gdzie jest ta ogromna wyższość Darta nad X100 ? Z tym serwisowaniem to tez chyba żart bo nie słyszałem aby rowery tej marki były objęte usługa Kross Concierge. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sztopi17 Napisano 3 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 Do Moongose najbardziej przyciąga mnie rama. Z czasem chciałby zbudować rower nie tyle wyczynowy bardziej bym powiedział profesjonalny "turysta" . W wakacje po pracy robię zazwyczaj 40-60 km praktycznie codziennie. Szukam roweru niezawodnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pigipon Napisano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 zlozenie roweru jest z reguly drozsze od kupna identycznego.wiec jesli sie nie ma cholera wie ile kasy, tylko konkretna sume to lepiej kupic calosc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.