sztopi17 Napisano 30 Grudnia 2009 Napisano 30 Grudnia 2009 Witam. Mam taki oto dylemat. Chce od nowego roku albo złożyć rower albo kupić coś zupełnie nowego. Myślałem nad Krossem A6 z czasem wymienić koła i hamulce na tarczowe. Z drugiej strony jednak mam zajawkę żeby złożyć coś samemu. Myślałem nad jakaś ramą Cube + Tora+ Avidy Juicy 3+ Pełna grupa SLX Jak myślicie co ma większy sens przeróbka Krossa czy jednak składać samemu.
mati199 Napisano 30 Grudnia 2009 Napisano 30 Grudnia 2009 Tarcze dla szpanu czy jak ? A6 + sztyca + siodło + koła + hamulce
sztopi17 Napisano 30 Grudnia 2009 Autor Napisano 30 Grudnia 2009 Ważę 110 kg i naprawdę mam problemy z hamowaniem kiedy koło jest w błocie.
Mod Team bogus Napisano 31 Grudnia 2009 Mod Team Napisano 31 Grudnia 2009 Ja bym składał. Takie modyfikacje Krossa zjedzą sporo kasy, a jak składasz sam to przynajmniej wiesz co masz i na czym jedziesz.
sztopi17 Napisano 31 Grudnia 2009 Autor Napisano 31 Grudnia 2009 Wczoraj sobie wszystko policzyłem i wychodzi ponad 3000 zł . Trochę sporo. Może polecicie mi jakiś rower do 2000 zł. Który bym sobie stopniowo modyfikował. Czy do tej ceny tylko Kross czy może uda się coś innego znaleźć .
sztopi17 Napisano 2 Stycznia 2010 Autor Napisano 2 Stycznia 2010 Te hamulce Tektro się do czegoś nadają? Czy w pierwszej kolejności do wymiany ?
Szkielko Napisano 2 Stycznia 2010 Napisano 2 Stycznia 2010 Są różne opinie na temat tych hampli, myślę, że najlepiej by było pojeździć na nich z sezon i wymienić na Juicy 3. Ogólnie Kross a6 09" jest świetnym rowerem z dobrą ramą za naprawdę konkurencyjną cenę. A i jeszcze z czasem można by było wymienić amortyzator na jakiś powietrzny np. Tora.
sztopi17 Napisano 2 Stycznia 2010 Autor Napisano 2 Stycznia 2010 http://www.t-bike.pl/p/pl/177/mongoose+meteore+comp.html a co powiecie na tego Moongosa okazja?
Szkielko Napisano 2 Stycznia 2010 Napisano 2 Stycznia 2010 Lepiej wziąć krossa, ma o niebo lepsze przerzutki, amortyzator, a i z serwisowaniem krossa będzie zdecydowanie lepiej
sivydym Napisano 3 Stycznia 2010 Napisano 3 Stycznia 2010 Lepiej wziąć krossa, ma o niebo lepsze przerzutki, amortyzator, a i z serwisowaniem krossa będzie zdecydowanie lepiej O niebo lepsze przerzutki i amortyzator... To XTR jest lepsze o ile ? SLX to natępca LX czyli raptem przednia przerzutka i manetki są o poziom "gorsze" ( nawet nie bedzie 100 pln róznicy ) a i gdzie jest ta ogromna wyższość Darta nad X100 ? Z tym serwisowaniem to tez chyba żart bo nie słyszałem aby rowery tej marki były objęte usługa Kross Concierge.
sztopi17 Napisano 3 Stycznia 2010 Autor Napisano 3 Stycznia 2010 Do Moongose najbardziej przyciąga mnie rama. Z czasem chciałby zbudować rower nie tyle wyczynowy bardziej bym powiedział profesjonalny "turysta" . W wakacje po pracy robię zazwyczaj 40-60 km praktycznie codziennie. Szukam roweru niezawodnego.
Pigipon Napisano 3 Stycznia 2010 Napisano 3 Stycznia 2010 zlozenie roweru jest z reguly drozsze od kupna identycznego.wiec jesli sie nie ma cholera wie ile kasy, tylko konkretna sume to lepiej kupic calosc.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.