Skocz do zawartości

[rower] składać czy kupić nowy? Kross vs Cube

sztopi17

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam taki oto dylemat. Chce od nowego roku albo złożyć rower albo kupić coś zupełnie nowego. Myślałem nad Krossem A6 z czasem wymienić koła i hamulce na tarczowe.

Z drugiej strony jednak mam zajawkę żeby złożyć coś samemu.

Myślałem nad jakaś ramą Cube + Tora+ Avidy Juicy 3+ Pełna grupa SLX

Jak myślicie co ma większy sens przeróbka Krossa czy jednak składać samemu.

Są różne opinie na temat tych hampli, myślę, że najlepiej by było pojeździć na nich z sezon i wymienić na Juicy 3. Ogólnie Kross a6 09" jest świetnym rowerem z dobrą ramą za naprawdę konkurencyjną cenę. A i jeszcze z czasem można by było wymienić amortyzator na jakiś powietrzny np. Tora.

Lepiej wziąć krossa, ma o niebo lepsze przerzutki, amortyzator, a i z serwisowaniem krossa będzie zdecydowanie lepiej :D

O niebo lepsze przerzutki i amortyzator... To XTR jest lepsze o ile ? SLX to natępca LX czyli raptem przednia przerzutka i manetki są o poziom "gorsze" ( nawet nie bedzie 100 pln róznicy ) a i gdzie jest ta ogromna wyższość Darta nad X100 ? Z tym serwisowaniem to tez chyba żart bo nie słyszałem aby rowery tej marki były objęte usługa Kross Concierge.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...