przemeqq Napisano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Witam kupiłem nowy rowerek hamulce to SHIMANO M486 Hydraulic Disc na poczatku leciutko klamki chodzily i sciskaly do konca, nic nie ocierało, jednak poplątane miałem linki i musiałem odkręcić hamulce po ponownym przykreceniu scisniete mam klocki(nie odbijaja) ledwo co mi koło wchodzi na siłe musze wcisnac tarcze:/ (pewnie tez jak koła nie było to moze wcisnalem hamulec) jakieś rady? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil515 Napisano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Musisz wziąć płaski śrubkoręt, wsadzić pomiędzy klocki i rozepchnąć je. Następnie wsadź koło z tarczą. Zaciśnij klamkę. Najpierw wpadnie ci głęboko, ale potem będzie ok Wydaje mi się ze o to chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 wyjmij kolo wez plaskie narzędzie labo nóż, rozepchnij klocki do polozenia wyjsciowego - aż plecy klocka dotkną obudowy zacisku. to wszystko. temat przerabiany wielokrotnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zidentyfikowany Napisano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 jak rozepchniesz tłoczki to podpompuj je naciskając klika razy klamkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 ^^ po włożeniu koła z tarczą pomiędzy nie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zidentyfikowany Napisano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 ^^ po włożeniu koła z tarczą pomiędzy nie... właśnie, zapomniałem dopisać czyli rozpychasz tłoczki śrubokrętem, zakładasz koło i pompujesz klamką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.