mitUSER Napisano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Mam zimowy rower z 7 biegową kasetą. Czy można założyć tam 6 rzędowy łańcuch i napęd będzie dobrze pracował? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 30 Grudnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Bedzie spokojnie, nie masz sie co martwić. Nawet na 8 rzedowej kasecie by to działało elegancko bo te lancuchy mają taka sama szerokość(albo baaardzo zblizoną), dopiero 9 jest węzszy i kolejne tez. Nawet na tym łańcuchu przy dobrej regulacji na 9 pojedziesz wiem bo sam tak mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mitUSER Napisano 30 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Dzięki za odpowiedź. Teraz tylko zakładam łańcuch i jadę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Spoko, to są te same łańcuchy o szerokości 7.1mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 30 Grudnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Spoko, to są te same łańcuchy o szerokości 7.1mm. 7.1, Sram ma 7.2 a np accent 7.3 dla odmiany co nie zmienia faktu i ten sam lańcuch mozna uzywac od 5 rzedowych wolnobiegów do 8 rzedowych kaset pełno prawnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 od 7.1 mm do 7.8 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 7.1, Sram ma 7.2 a np accent 7.3 dla odmiany co nie zmienia faktu i ten sam lańcuch mozna uzywac od 5 rzedowych wolnobiegów do 8 rzedowych kaset pełno prawnie. Zmierzyłem PC48 bo leżał w piwnicy i wyszło 7,1 Shimano też 7,1 Accenta nie mam ale na stronie jakiegoś sklepu faktycznie podają 7,3 A te 7,8 to chyba dla jednorzędowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 6 Stycznia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Ja mierzyłem kiedyś PC-38 miał 7.2 z groszem, accent 7.3 z groszem szitmanowskich nie mierzyłem bo nie posiadałem i posiadał nie bede mam jeszcze connexa 7.2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 7.8 to np. Wipperman model intraX 707, IntraX 7Z1, IntraX 700, dedykowane do 7,6,5,1-rzędowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.