Skocz do zawartości

[rower] a4 2008 czy a2 2009

Qamal

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

w styczniu będę kupował nowy rower i sie zastanawiam nad wyżej wymienionymi modelami.

Wyczytałem że jest inna geometria ramy ale nie jestem do końca pewny

link do a4 http://www.mudserwis.com/kross-level-a4-2008-p-173.html

do a2 http://www.mudserwis.com/kross-level-a2-2009-p-59.html

dodam ze mam 186cm waga dochodzi do 70 kg

rozmiar ramy chyba 19

rower będzie przeznaczony głownie do jazdy w lesie i miejscowe wyścigi :)

Napisano

Właśnie, coś mi się zdaje, że przy tym wzroście rama 20" z wyższej wersjii była by znacznie lepsza niż przymała 19" i zbyt duża 21".

Napisano

Wiem że 20" by była najlepsza ale skąd wziąć taką jak nie ma w tym modelu, a na wyższy to nie mam funduszy. Nie chcę zbierać dłużej tylko jeździć. Aktualnie jeżdżę na 19" i jest nawet OK.

Jeszcze jedno pytanko jak to jest z tym amorem w a4. Czy on nie będzie za twardy bo każdy mówi, że dobry a inni, że za twardy nawet jak ważą dużo więcej niż ja

Napisano

Darty prawidłowo działają powyżej 75 kg. Amorek może być ciutkę przy twardy, jeśli masz zamiar go w przyszłości wymieniać to ja bym na razie go zostawił i wymienił w niedługim czasie na jakiegoś Epicona lub Torę. Jeśli zaś nie wymieniałbyś jego to możesz podjechać do serwisu, aby podregulowali sprężyny pod twoją wagę

Napisano
Wiem że 20" by była najlepsza ale skąd wziąć taką jak nie ma w tym modelu, a na wyższy to nie mam funduszy. Nie chcę zbierać dłużej tylko jeździć. Aktualnie jeżdżę na 19" i jest nawet OK
Ja bym jednak zdecydowanie zbierał , nie wiem w imię czego,na siłę kupować źle dobraną ramę, co do jeżdżenia, chwilowo chyba wytrzymasz ?
Napisano

może i bym mógł zbierać, ale nie wiem czy potem dostane rower bo zauważyłem, że dosc duzo osob je kupuje a roweru jeszcze drozszego to raczej nie potrzebuje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...